România, trei eșecuri după 3 succese la Campionatul European U17 de handbal fete

Reprezentativei sub 17 ani a României nu i-a mai rămas decât de prins locul 7 la turneul final juvenil al Campionatului European de handbal feminin, într-un joc de clasament cu gazda Muntenegru, după ce ”tricolorele”, cu timișoreanca Maria Noemi Mezei între marcatoare, au pierdut vineri seară și pentru a treia oară consecutiv în întrecerea din țara adriatică, 23-27 în picaj de la 18-12 la pauză cu Croația, înfrângere în zona 5-8 în urma celor cu Ungaria și Norvegia în grupa principală. Toate pe fondul succeselor la rând din prima fază a grupelor competiției, cu Germania, Franța și Cehia.

Într-adevăr, ”tricolorele” sub 17 ani ale României începeau cum nu se poate mai bine pe 5 august turneul final continental la Podgorica, 28-26 (12-14) cu Franța, împotriva căreia Alisia Boiciuc a înscris de 12 ori, Maria Lixăndroiu 7 goluri iar timișoreanca Mezei a treia marcatoare cu 3 reușite, între alte 4 semnatare ale reușitelor numărându-se și Vanessa Predescu, lansată tot de pe Bega, triumf completat cu un 27-24 (12-8) în dauna Germaniei, semnat de 7 marcatoare în frunte cu Lixăndroiu (9 goluri), Boiciuc (7) și Iordan (4), printre care și Maria Noemi Mezei dar și Vanessa Leona Predescu tot cu un gol. 

Iar un detașat 36-27 (24-12) cu Cehia a adus selecționabilelor soților Olteanu câștigarea cu punctaj maxim a Grupei D, ceea ce au mai izbutit doar Rusia și Ungaria, la izbândă contribuind 11 handbaliste în frunte cu Boiciuc și Raicea, cu câte 6 goluri, dar și Mezei cu 5.

Eșecuri însă apoi marți și miercuri în grupele principale, 17-27 cu Ungaria dar și 28-29 (14-13) cu Norvegia, ceea ce le-a redirecționat pe românce spre zona locurilor 5-8, în care au cedat și Croației de la un avantaj de 6 goluri la pauză, 23-27 de la 18-12, Mezei înscriind de două ori.

Implicit, meciul de duminică pentru locul 7 cu gazda Muntenegru, spulberată 17-33 de norvegience. La vârf, în semifinale, Ungaria a spulberat și Danemarca, 33-25, o învinsă a României în grupe, Germania, calificându-se în ultimul act cu trofeul pe masă grație unui 34-32 cu Rusia.

Iată și lotul național de junioare implicat în turneul final continental de la Podgorica, de notat fiind că pe lângă Vanessa Predescu au mai trecut tot pe la HC Cîtu Timișoara și Maria Mezei – împrumutată de la LPS Banatul, și Maria Lixăndroiu – sub formă de împrumut de la LPS Slatina, trio ajuns apoi la Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea – mai multe despre aportul în timp al grupării bănățene, în articolul din legătura inserată sub tabelul cu componența efectivului României U17…

ANDREI Daria Gabriela CSS Caracal/CNE Rm. Vâlcea                                             2004
2 BOICIUC Alisia Lorena CSS 2 Baia Mare/CNOPJ Baia Mare 2005
3 COJOCARU Sabina Gabriela CS Rapid București 2004
4 FLOREA Lavinia Ioana ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe/CNE Sf. Gheorghe 2004
5 GEAMANU Rebecca CSM București 2004
6 GRIGORE Anamaria Mihaela ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe/CNE Sf. Gheorghe 2004
7 GROȘAN Maria Ioana CSS 2 Baia Mare/CNOPJ Baia Mare 2004
8 IORDAN Medeea Cristiana CSM Corona Brașov 2004
9 KIBEDI Sarah Evelin Lic. Teoretic Liviu Rebreanu Turda 2004
10 LIXĂNDROIU Maria Diana LPS Slatina/CNE Rm. Vâlcea 2005
11 MEZEI Maria Noemi LPS Banatul Timișoara/CNE Rm. Vâlcea 2004
12 MIHAI Mihaela Andreea CSM București 2004
13 MOHAMED Mariam Nadia CSM București 2004
14 MOZES Orsolya Maria Lic. Teoretic Liviu Rebreanu Turda 2004
15 NEAGU Teodora Diana CSS 2 Baia Mare/CNOPJ Baia Mare 2004
16 PREDESCU Vanessa Leona HC Cîtu Timișoara/CNE Rm. Vâlcea 2004
17 RAICEA Costinela Beatrice CSS Caracal/CNE Rm. Vâlcea 2005
18 SCUTARU Karina Dalia CSM Bacău 2004

https://sporttim.ro/handbal/alte-fete-de-la-hc-citu-timisoara-convocate-la-loturi-dupa-junioare-si-cadetele-de-2006-lorena-blejusca-si-naomi-stir-banatence-intre-40-de-selectionate-in-trialul-din-valcea

* Naționala feminină de handbal senioare a României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania și va întâlni, pe lângă Norvegia, alte două echipe din Asia care vor fi desemnate după finalizarea Campionatului Asiei, din septembrie. Medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Norvegia este cea mai puternică echipă din grupa turneului final programat în luna decembrie, primul cu 32 de formații la start. ”Tricolorele” s-au întâlnit cu nordicele cel mai recent în martie, la Turneul Preolimpic, meci pierdut de România la cinci goluri. Echipele au fost împărțite în opt grupe la turneul final din Spania, primele trei clasate din fiecare grupă urmând să se califice în Main Round, acolo unde formațiile vor fi ”împerecheate” A cu B, C cu D, E cu F și G cu H. Practic, dacă nu apar surprize, în Grupa Principală România ar trebui să se dueleze cu Olanda, campioana mondială en-titre și Suedia, locul patru la JO de la Tokyo. Primele două clasate din cele patru grupe merg în sferturile turneului.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: