România U18, calificată în sferturile Mondialului

Reprezentativa de handbal feminin sub 18 ani a României s-a calificat în sferturile Campionatului Mondial de juniori din Macedonia, dispunând în această seară la Strumica de Croaţia, cu 28-22, la pauză 12-12. „Tricolorele” vor juca pentru un loc în semifinale miercuri de la ora 13, în compania Olandei.

Româncele se calificau în optimi de pe locul 2 şi neînvinse în grupă, după 34-20 cu Argentina, 42-22 cu Uzbekistan, 37-23 cu selecţionata ţării gazdă, 27-25 cu Germania şi 30-30, la pauză 14-13 cu Danemarca, învingătoare la golaveraj a grupei, tot cu 9 puncte. O singură formaţie europeană nu s-a calificat din faza grupelor, şi anume naţionala gazdă.

Mondialul macedonean sub 18 ani este primul cu 24 de naţiuni la startul turneului final al acestei categorii, împărţite în 4 grupe a câte 6 echipe, grupe adjudecate cu punctaj maxim de Muntenegru, Coreea de Sud şi Ungaria, care a fost însă eliminată în optimi, de Olanda, cu 21-22. S-au mai calificat deja în sferturi şi Rusia, Germania, Muntenegru şi Brazilia.

Selecţionerii Aurelian Roşca şi Gavril Kozma au convocat pentru turneul final 10 junioare din generaţia 1996 şi 6 din 1997, dintre care mezinele Bazaliu şi Ostase împlinesc în aceste zile 17 ani, lotul fiind configurat pe scheletul Centrului Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, completat cu handbaliste de la alte grupări vâlcene respectiv din Bucureşti, plus de la Plopeni, Slatina şi Cluj.

Bianca Bazaliu, care a deschis scorul în jocul cu Croaţia, devenind golgheterul partidei, cu 8 reuşite, este până acum şi principala marcatoare a României, 45 de goluri în 6 apariţii, în vreme ce clujeanca Laslo a adunat cele mai multe minute în teren, 4 ore şi 34 de minute. Au mai marcat în victoria de luni seară Laslo, 5 goluri, Alina Ilie, Corban şi Carasol, câte 4, Ostase – două goluri, şi Florenţa Ilie, unul.

Mondialul feminin din ţara ex-iugoslavă, găzduit la Skopje, Ohrid şi Strumica, aplică aşadar în premieră formatul competiţional lărgit testat la categoria U18 şi la băieţi, recent, la Mondialul din Ungaria.

Fazele finale continuă în această săptămână, ultimul act fiind programat duminică 3 august.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: