Ruican şi Cosma, de juniori la Unirea Sânnicolau Mare, sătui de promisiuni: „Să fim trataţi în modul acesta!?” „Toţi au fost îndepărtaţi!” Dar Roosz Suba, de la CS Unirea, vorbeşte despre înscrierea seniorilor şi juniorilor în campionatul şi Cupa Ungariei

În urma rupturii dintre Cristian Bălăoi şi Clubul Sportiv Unirea Sânnicolau Mare, alţi doi componenţi ai alb-albaştrilor, Ruican şi Cosma, care au făcut junioratul la acelaşi club sportiv şi care au fost ulterior promovaţi la echipa de seniori, pe când aceasta activa în „Divizia A”, au ales să facă pasul înapoi, datorită managementului defectuos şi a promisiunilor făcute dar neonorate de noua conducere a grupării.

Printre cei doi se numără Ciprian Ruican, el motivându-şi decizia astfel: „De când s-a schimbat conducerea, s-au făcut doar promisiuni, mai ales din punct de vedere financiar, dar nimic nu s-a schimbat. Acum, când i-am întrebat de promisiunile pe care le-au făcut, ni s-a spus că din vară se va schimba. Mai mult, nu toţi suntem trataţi la fel. Eu am fost împreună cu Denis Cosma şi am vrut să discutăm cu Roosz Suba, să predăm echipamentul. Mie mi-a spus că n-are ce vorbi cu mine, iar cu el a stat jumătate de oră la discuţii telefonice. Aici se fac diferenţele. Şi nici ceea ce s-a întâmplat cu Cristi Bălăoi nu e de acceptat…”

La rândul său, Denis Cosma, extrema dreaptă a Unirii, s-a declarat la rându-i nemulţumit de lucrurile care se întâmplă în jurul mişcării handbalistice din Sânnicolau: „Nu am încredere în cei care conduc acum! Au fost promise unele chestii şi nu s-a întâmplat nimic. Nu mai vreau să fac parte din această echipă. Am fost păcăliţi destul şi nu mai vreau să fiu marioneta nimănui. Nici colectivul care a fost când jucam în Divizia A nu mai e acelaşi. Toţi au fost îndepărtaţi!”

În ceea ce-i priveşte pe cei care au fost îndepărtaţi, Denis Cosma a adăugat spunând: „Nu au avut niciun motiv să îl demită pe Cristian Bălăoi. Un lucru asemăntor s-a întâmplat şi cu Dan Oancia (fost jucător la Unirea Sânnicolau Mare), care a fost înlăturat ca jucător doar pentru că a ales să îşi exprime ideile vizavi de implicaţiile politice în sport şi de modul în care se iau deciziile. Noi doi am fost în aceeaşi echipă de la 10 ani şi am adus medalii pentru acest club sportiv, am făcut sacrificii! Dar pentru ce? Să fim trataţi în modul acesta?!”

Contactat telefonic, coordonatorul secţiei de handbal a C.S. Unirea Sânnicolau Mare a spus că în urma convorbirilor cu Ioan Covăsînţan, de la gruparea alb-violet de pe malurile Begăi, ar urma să fie cooptaţi în jur de 5 jucători de la AS CH Politehnica Timişoara şi că s-ar aduce şi încă un pivot, tocmai de la Alba-Iulia.

Totuşi, ulterior declaraţiilor referitoare la cooptarea de jucători la CS Unirea, Ioan Covăsînţan, de la polişti, a declarat că „nu este nimic adevărat. A fost o discuţie acum 2 ani sau acum doi ani şi jumătate, când la Sânnicolau Mare lucrurile se mişcau şi clubul acela trăia cu jucători din propria pepinieră.”

Ciudat este faptul că, din nou, cele spuse de către Roosz Suba, de la conducerea secţiei de handbal a Unirii, sunt contradictorii cu cele ale unui alt om care se află în cauză, la fel ca şi în cazul demiterii lui Cristian Bălăoi. Într-o astfel de situaţie, cu jucători care au făcut junioratul la Sânnicolau Mare dar au fost îndepărtaţi din diverse motive, şi achiziţii imaginare de la Poli Timişoara, care, nota bene, la ora actuală are la rândul ei nevoie de componenţi pentru a reîncropi o dorită şi necesară garnitură secundă, viitorul pe semicercul de pe malurile Arancăi este ca şi incert.

Chiar şi aşa însă, Roosz Suba are o altă viziune asupra viitorului Unirii: „Suntem în tratative cu Federaţia Ungară de Handbal. Mai trebuie să primim doar formularele de înscriere. Vom înscrie juniorii II la băieţi în campionatul Ungariei şi echipa de seniori în Liga a III-a. Vom putea juca şi în Cupa Ungariei, iar deplasările nu vor fi atât de lungi, nu vom fi nevoiţi să înnoptăm. Resurse financiare sunt şi se va discuta în vară salariul cu fiecare jucător în parte”. Ar fi interesant de remarcat ce reacţie ar putea avea Federaţia Română de Handbal, dacă va avea vreuna, la acest demers al grupării din cel mai vestic oraş al ţării.

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Exclusiv: