Să fim surprinşi? Selecţionabili slabi. Vuckovic sub presiune?

Nu este nici un dubiu că discontinuitatea calendarului competiţional în Liga Naţională masculină, în favoarea acţiunilor reprezentativelor României, cu săptămâni bune de pauză forţată, mai mult dă peste cap decât ajută la progresul întrecerii în sine din elită şi a vârfurilor sale, iar duminică, la Călăraşi, cu ocazia jocului Dinamo Municipal – CSU Poli Municipal, 21-19 (11-11), din cadrul rundei a opta, tocmai selecţionabilii din rândul poliştilor, piese cheie ale violeţilor, şi de la care se aşteaptă să poată duce greul unor dispute cu miză, n-au dat randamentul scontat, conform celor relevate presei de Nedeljko Vuckovic, antrenor al timişorenilor care dintr-odată se simte din nou sub presiunea rezultatelor, după ce afirma în urma succesului de miercuri cu HC Odorhei că victoria cu 26-24 n-are nici o valoare fără a fi dublată la Dunăre.

Ioan Stan, enumerat între jucătorii cu randament nesatisfăcător în eşecul conturat după pauză la Dunăre. Înec

Vuckovic a deplâns luni aruncarea de la 7 metri ratată de Neluţu Stan într-un moment, pe final, când poliştii ar fi putut egala, „aveam şansă de egal, e păcat”, catalogând în general prestaţia interilor ca fiind „foarte slabă”, cu 5 atacuri ratate în primele 10 minute după pauză, atunci când s-a „rupt” meciul, nu prin aruncări ce şi-au ratat ţinta, ci prin pase greşite, mingi în aut, nominalizându-i totodată pe handbaliştii care „au pierdut mingile în repriza a doua”, şi anume Stan, Fenici sau Hagiu.

Iar tocmai cei 3 au revenit recent de la acţiunile loturilor A şi B ale României, după zile bune de pregătiri cu selecţionatele naţionale, şi nu exersând pe mai departe schemele tehnico-tactice cu echipa lor de club.

Vuckovic a relevat că Dinamo Municipal, o echipă puternică, a avut pe deasupra – deloc de mirare – şi aportul „cavalerilor fluierului”, „puţin i-a ajutat şi arbitrul”, şi uite-aşa avantajul polist din prima parte, 7-5, 8-6, 11-10, s-a risipit decisiv puţin după pauză.

Enumerând meciurile rămase de disputat în 2011, antrenorul violeţilor a lăsat senzaţia că este într-adevăr sub imperiul rezultatelor imediate, şi anume un necesar de 4 puncte din seria de trei partide cu HC Odorhei, Dinamo Municipal şi U Bucovina Suceava, ceea ce implică obligativitatea succesului cu oaspeţii din nord-estul ţării, la finele acestei săptămâni. Sau altfel, minim 6 puncte, dacă nu chiar opt din ultimele şase partide ale anului, după duelul cu bucovinenii aşteptând după colţ deplasarea la Bacău respectiv meciul din „Constantin Jude” cu CSM Bucureşti (11 decembrie).

Un neajuns al actualei campanii a avut de-a face cu falsa impresie emanată din interiorul clubului că alb-violeţii s-ar putea descurca şi fără un înlocuitor încă din start pentru Alexandru Şimicu, care a „forţat uşa” spre campioana HCM Constanţa, startul cu eşecuri în faţa nou-promovatelor, inclusiv pe teren propriu, determinându-i pe polişti să recompleteze din mers componenţa lotului, benefică dar şi necesitând timp pentru dobândirea omogenităţii. Ori tocmai săptămânile când această coeziune s-ar fi putut fortifica şi în regimul ciclurilor normale de pregătire au fost pierdute pe altarul convocărilor la naţionalele A şi B.

Nu trebuie uitat nici aspectul că şi în iarnă, pe-atunci cu câteva zile înaintea redemarării campaniei pe 2011, CSU Poli Municipal avea parte de întăriri de marcă, dar care, la rândul lor, necesită un anumit timp pentru integrarea completă în schemele tehnico-tactice, aşa încât nu este deloc de mirare că un şapte aproape nou faţă de finele toamnei trecute, şi cu un cuplu de antrenori aflaţi la startul primului sezon plin la cârmă, bâjbâie în criză de timp şi rezultate.

Iar imperativul obţinerii unui anumit număr de puncte într-un anumit număr de meciuri nu ajută la nimic. Din contră, pune şi mai multă presiune pe echipă. Şi-atunci iarăşi n-ar fi de mirare nici că handbaliştii ajung, pentru destindere, să mai… dea şi cu piciorul în minge în pregătirile din „Constantin Jude”. Dacă iniţial s-ar fi realizat o evaluare lucidă şi realistă a potenţialului lotului, în raport cu nivelul competiţiei, adversari şi năzuinţele la care se aspiră, poate că nici obiectivul n-ar fi devenit atât de apăsător.

Sucevenii câştigau la limită într-unul din primele jocuri ale poliştilor pe teren propriu din acest an.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 27

 


Ultimele articole din categoria Handbal: