Sadoveac din nou salvator, Politehnica și cu 2 marcatori juniori desprinsă încet dar sigur de sucevenii cu ex-poliștii Furak și Ștefan autori de goluri

N-a reușit la prima încercare acasă, și ar fi fost și foarte dificil în urmă cu 3 săptămâni, între timp oaspeții de la CSM Focșani mai câștigând pe linie și în fața lui CSM București iar duminică la Buzău cu 27-31, și n-a izbutit nici în etapa a II-a, pierzând nu neapărat foarte surprinzător cu 20-19 la nou-promovații din Cluj, însă SCM Politehnica Timișoara a spart în cele din urmă gheața în runda a treia a Ligii Naționale de handbal masculin, impunându-se duminică seară de la ora 18 în sala ”Constantin Jude” în dauna unor suceveni triumfători la debut sub Feleac la 9 goluri diferență și pierzători apoi la limită în Bucovina cu Minaur. Precum în Ardeal, golgheterul veteran Marius Sadoveac a fost principalul marcator al meciului, acum peste două săptămâni cu 9 reușite, în weekend cu încă 12, dar alb-violeții bănățeni pot nutri speranțe și din partea noului val, doi juniori înscriindu-se spre final pe lista autorilor de goluri, pe fondul desprinderii din aproape în aproape de sucevenii și cu ex-poliștii Furak și Ștefan scuturând plasa.

Handbaliștii prim-divizionari ai Timișoarei au plusat duminică seară la a doua apariție pe teren propriu în noua ediție a Ligii Zimbrilor prin a învinge cu 33-28, la pauză 17-13 cu CSU din Suceava, după ce în primele două etape înscriau doar 19-20 de goluri, 20-27 la debutul acasă cu CSM Focșani 2007, învinși fiind apoi și în prima deplasare, 20-19 la CS Universitatea Cluj.

Însă, după două săptămâni de pauză competițională, răstimp în care trei handbaliști ai alb-violeților au răspuns prezent convocării lansate de noul selecționer al României, Xavier Pascual, la un trial și un stagiu de pregătire în București, și anume extrema Csog Vencel și foarte tinerii Claudiu Pal și Antonio Bordeanu, iată că SCM Politehnica s-a impus în primul dintre cele două meciuri consecutive acasă în Liga Națională a băieților, cu mențiunea că duminică la matineu, pe 26 septembrie de la ora 11, va primi și vizita lui CSM București, învinsă și aceasta în primele două apariții, după care un 36-27 victorios duminică în Sala Rapid cu clujenii, în urma unui greoi 14-13 la pauză. 

Iar duelul poliștilor cu cei din capitală va fi difuzat în direct de TVR2, rară șansă de a-și vedea favoriții în joc și pentru iubitorii sănătoși de handbal dar odios discriminați fără absolut nici cea mai mică justificare atât în planul dreptului constituțional cât și din punct științifico-medical prin a le fi interzis accesul în sala ”Constantin Jude” dacă n-au avut morbida neinspirație de a se vaxxina-vaggina ori dacă nu s-au lăsat duși de nas să se supună așa-zisului ”test” – o cacealma la baza frauduloasei mascarade ”Guvid-1984”, pseudo-barometru care să-i fi declarat așa-zis ”pozitivi” și implicit trecuți prin așa-zisa ”boală” în ultima jumătate de an ori ”negativi” în zilele dinaintea evenimentului sportiv, ”vinovat” până la proba contrarie, adică până la a fi dovedit ”inocent”.

Dar cui îi mai pasă în zilele macabre ale lui 2021 de interzicerea accesului absolut firesc al unor simpatizanți sănătoși ai Politehnicii în tribuna din ”Constantin Jude”? Mai poate fi oare acesta un drept legitim? Pare-se că nu în agenda unei arene sportive cu moralitatea și spiritul de solidaritate la pământ, cu filtrul rațiunii obturat și cu disonanța cognitivă în floare, cu conștiința spirituală franjuri. Lumea sportului e pe pilot automat, captivă și prizonieră propagandei unei manipulări de manual, în transă psihotică și fără capacitatea de a face distincție între bine și rău, înfricoșată dar și obedient servilă în fața unor dictate și nimic altceva, de unde și atitudinea ignorantă spre absolut în fața nedreptății pe pielea unor ”vinovați” fără nici cea mai mică vină. 

”Poli” oricum nu prea plângea după pierderea peste ani a spectatorilor din tribună, imună deja la așa ceva, pare-se fără a-i păsa cu adevărat că mai antagonizează cu această ocazie și o masă critică de amatori ai handbalului care, bine informați fiind și știind miza, au optat să nu se lase injectați-inoculați prin perfida vaxxinare-vagginare, nici să fie așa-zis ”testați”, un ”barometru” pentru ignoranți, puerili, dezinformați, naivi și idioți utili. 

Să-i pese lui Durnea sau altcuiva din conducere de nedreptatea care se conturează sub ochii noștri prin interzicerea accesului în tribună a susținătorilor sănătoși și neînțepați? Să-i pese de asta cuiva din Municipalitatea care păstorește clubul? Să-i pese vreunui antrenor polist sau altcuiva din staff-ul tehnic? Să-i pese căpitanului Cristian Fenici sau vreunui alt handbalist? Să-i pese vreunui condamnat prin injectare cu acces implicit în tribună? Nu, nu. Căci dumnealor au cu toții probleme mult mai importante de rezolvat iar solidaritatea ca spirit al arenei sportive nu este o noțiune din noua ordine a lucrurilor.

Trist dar adevărat, localnici plătitori de taxe și impozite dintre simpatizanții Politehnicii nu au acces în sala de sport administrată din banul public de Municipalitate pentru a urmări evoluția echipei susținute din banul public de Municipalitate dat fiind o discriminare strigătoare la cer sub false pretexte, vis umed și fierbinte care și naziștilor le-ar fi surâs. 

Rămân astfel ei de ei, protagoniștii ”testați” sau chiar vaxxinați cu bruma de spectatori din tribună, turmă împinsă spre mazilire. Sport deturnat ca vehicul de implementare a diabolicului plan din aproape în aproape al ocultei satanice mondiale. Și cine să le și deschidă ochii acestor orbi de-a binelea, mânați ca mieii la mezat!?

Handbal de slabă factură pentru un public redus prin segregare, nouă rețetă în sportul românesc lăsându-se fără reacție a fi dus pe căi tenebroase pe care le va regreta din plin și pentru care istoria crunt îi va judeca. Este însă vremea slugarnicilor care ar face orice pentru a se conforma…

Revenind la oile noastre, SCM Politehnica a început bine jocul, precum în primele două etape, și chit că oaspeții suceveni au răsturnat rapid scorul după 3 minute prin golgheterul lor, Ștefan Tîrzioru, și ex-polistul de pe extremă Robert-Cătălin Furak, după ce extrema alb-violet Csog Vencel deschidea scorul în minutul 2, același Furak egalând la trei în minutul 7 în urma reușitelor aceluiași Csog și a lui Marius Sadoveac, bănățenii n-au mai fost apoi nici măcar egalați, desprinzându-se încet și sigur în câștigători.

Căci ”dubla” lui Sadoveac a conturat prima diferență de două goluri, 5-3 în minutul 10, iar chiar dacă Csog a ratat de la 7 metri după ce Tîrzioru a fructificat o asemenea aruncare, tot Csog Vencel s-a revanșat în minutul 12, 6-4.

Balazs îi aducea pe suceveni pentru ultima oară până la pauză la doar un gol diferență, 6-5, însă tot Csog s-a reabilitat și de la 7 metri iar junele Raul Ștefan Bote l-a completat din acțiune, în premieră 3 goluri avans pentru gazde, în minutul 14: 8-5.

Menținut la mijlocul primei reprize, ba chiar și mărit în minutul 17 de pe extremă, de Flavius Cămpan, 11-7, tot el majorând diferența în premieră la 5 goluri în minutul 22, 14-9. Avea să fie și diferența finală, 33-28 (17-13), într-un meci ofensiv, cu garda jos și goluri multe până la pauză, cu și mai multe în repriza a doua – cu unul în plus, câștigată și aceasta de poliști.

Urma o primă eliminare temporară, în dreptul lui Sadoveac, dar gazdele au marcat și în inferioritate numerică, prin unul dintre juniorii lui Attila Ioan Horvath, Ianus Dumitrescu, în premieră 6 avans, 15-9 în minutul 23.

Au mai înscris și sucevenii, ”duble” ale lui Tîrzioru și Lupu, au mai fost trimiși și poliștii pe margine, Bote, Csog și Sadoveac, iar astfel scorul s-a mai strâns până la pauză, 17-13.

Partea secundă începând cu stângul pentru ambele echipe, eliminare Cîmpan, 7 metri ratat de Tîrzioru, după care s-a marcat pe rând, mai întâi Roșu, 17-14, apoi Sadoveac. Vizitatorii apropiindu-se grație ”triplei” lui Alin Roșu în nici două minute, 21-20 după ce Cristescu făcea 21-17 pentru SCM Politehnica în minutul 37, însă Sadoveac și Csog din 7 metri au redesprins-o la 3 goluri, și în urma aruncării de la 7 metri ratate de același Roșu. Redesprinderea,după un time-out al antrenorului polist Horvath, care a modificat apărarea, ducând la recuperarea unor mingi și transformarea lor în goluri.

Juverdianu i-a reapropiat apoi pe bucovineni din 7 metri la mijlocul părții secunde, însă Csog a profitat din 7 metri după eliminarea lui Lupu iar Marius Sadoveac a înscris din nou la momentul oportun, 26-22 cu 13 minute înainte de final. ”Poli” nu pierduse frâiele…

Iar Lupu a mai suferit o eliminare dar Csog a ratat de astă dată aruncarea de la 7 metri, Juverdianu punctând în schimb pentru 27-24, după care desprinderea decisivă a timișorenilor, prin veteranul Sadoveac cu o ”dublă” și juniorul Antonio Ovidiu Bordeanu: 30-24 în minutul 55. Meci jucat…

Pe final și cu o ”dublă” a altui junior, Ianus Dumitrescu. Și triumf în condițiile unor absențe din efectiv, Sabin Ignat și Robert Năstăsie, cu probleme medicale. Fără doar și poate, veteranii Fenici, Sadoveac și Păiuș au dus greul, rezolvând faze mai complicate ori prin acțiuni personale, ori prin mingi oferite colegilor mai tineri puși în situații favorabile, dar una peste alta a fost o primă victorie muncită a spiritului colectiv.

La care Marius Sadoveac și-a adus contribuția cu peste o treime din golurile poliste, 12 reușite, completat de Csog Vencel cu 7. De remarcat golurile juniorului Ianus Dumitrescu, 3 la număr, precum Cîmpan și Fenici, pe când Cristescu a înscris două iar Păiuș, Bote și Antonio Bordeanu câte unul fiecare, Dumitrescu și Bordeanu fiind la primele lor reușite în Liga Zimbrilor. De la învinși, Adrian Tîrzioru a marcat 9 goluri, doi tineri ex-poliști trecându-și numele pe lista marcatorilor, și anume Robert Furak cu două goluri și pivotul Leonard Ștefan cu un gol.

De dorit însă ca Timișoara să nu mai cadă în păcatul de a pierde foști juniori localnici precum Furak, și câți n-au fost ca el, crescuți în handbalul de pe Bega dar nevoiți să-și găsească un loc sub soare la alte formații prim-divizionare, răstimp în care clubul alb-violet a tot importat și importat. Pare-se a schimbat în cele din urmă foaia, după ani și ani de pledoarie a Sporttim, ”Poli” lansând acum un nou val, promițător. S-o țină năravul.

Rezultatele etapei a III-a, care se va încheia vineri la Turda, precum și programul rundei a IV-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Handbal. 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: