Sadoveac revine cu 9 goluri dar Poli îl face mare pe portarul nou-promovatei și violeții pierd la Cluj

Drastic învinsă acasă în runda inaugurală, duminică pierzând urma vizitatorilor vrânceni după pauza jocului de debut, SCM Politehnica Timișoara a căzut și examenul colocviului studențesc de vineri seară din uvertura etapei a II-a în Liga Zimbrilor, nou-promovata CS Universitatea Cluj desprinzându-se pe final fără a mai fi cedat conducerea în repriza secundă, 20-19 (10-10), triumf al alb-negrilor depășiți pe teren propriu în prima rundă la 9 goluri diferență.

Nou-promovații clujeni cu antrenor străin au tranșat vineri seară la limită duelul singurelor învinse la scor pe teren propriu în etapa de debut a ediției 2021-2022 în Liga Națională de handbal masculin, CS Universitatea revenind în prima parte de la 6-8 la 9-8, după ce ceda inițiativa de la 6-4, fără a înscrie vreun gol aproape 12 minute. 

Ineficacitatea ardelenilor între minutele 10 și 22 a fost și mai acut resimțită de poliști de la mijlocul reprizei a II-a, după ce Cristian Fenici a egalat în minutul 44, 17-17, elevii lui Attila Ioan Horvath făcându-l apoi mare pe portarul alb-negrilor, Vlad Coman, care n-a mai scos mingea din plasă până înaintea ultimelor două minute ale întâlnirii, când Albert Cristescu reducea din diferență, 20-18. 

N-ar fi fost prea târziu pentru ca alb-violeții să mai egaleze și pentru a patra oară după pauză, mai ales că golgheterul Marius Sadoveac a redus diferența la un singur gol în penultimul minut, însă Coman s-a remarcat și la aruncarea finală a vizitatorilor, apărând în fața lui Fenici în ultimele câteva secunde, minim avantaj conservat de ardeleni.

Precum în runda de deschidere în fața lui CSM Focșani 2007, pe care a condus-o doar cu 2-0 și a egalat-o pentru ultima oară la 7-7, ”Poli” a început mai bine și partida în deplasare în sala ”Horia Demian”, în care juca și în ediția trecută în cursul turneelor stărilor ”de alertă”, răsturnând scorul de la 1-0 la 1-2 prin golurile veteranilor Marius Sadoveac și Andrei Păiuș, iar apoi egalând la trei prin același Sadoveac și revenind de la 6-4 la 6-8 la mijlocul primei părți, pe mâna lui Sadoveac – cu două goluri, Răzvan-Cristian Trif și Cîmpan, însă avea să fie și pentru ultima dată când s-a aflat la conducere.

Căci Laslo, Dedea și Kereki au răsturnat la rândul lor scorul pentru nou-promovați iar chiar dacă Bote și Sadoveac au egalat de două ori până la pauză, poliștii n-au condus la pauză nici în cel de-al doilea meci oficial la rând, 10-10, fie și în fața unor clujeni pe care-i depășeau de două ori în întâlnirile amicale ale verii, de pe Bega.

Alta a fost povestea pe puncte, revenirea lui Marius Sadoveac după accidentare fiind salutară, cu 9 goluri marcate, aproape jumătate din totalul învinșilor, dar totuși insuficient pentru a evita o înfrângere dureroasă și la prima vedere surprinzătoare, însă nu neapărat așa prin prisma întăririlor efectuate de ardeleni după promovarea din Divizia A, de exemplu cu Dragoș Iancu ori Ionuț Ramba.

Poliștii sunt într-o masivă remaniere prin infuzia juvenilă dinspre Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara, pe palierul predării de ștafetă urmând o rută de la rutinați handbaliști localnici precum Sadoveac, Fenici, Păiuș ori Cîmpan la tinerii noului val, iar un asemenea schimb de generații ia timp și migală, rezultatele putând întârzia să apară. Drept urmare, pauza competițională de două săptămâni până la primirea sucevenilor învingători la scor la debut la Cluj este mai mult decât binevenită pentru o primă reglare a deficiențelor în plan ofensiv, resimțite și vineri seară sub Feleac.

Unde Sadoveac a egalat de două ori imediat după pauză, 11-11 și 12-12, însă clujenii n-au mai cedat apoi minute bune inițiativa, în avantaj cu unul-două goluri, chiar 3 în minutul 57, 20-17 prin Putnoky Szabolcs. 

Încă un eșec pentru elevii lui Horvath, dintre care, pe lângă golgheterul partidei, Sadoveac, au mai înscris Fenici, Bote, Cîmpan și Păiuș – fiecare de câte două ori, respectiv Trif și Cristescu. Alexandru Laslo a fost în schimb principalul marcator al învingătorilor, cu 4 reușite până la pauză. În completare, Putnoky, Iancu și Ramba cu câte 3 goluri, Gurănescu, Kereki și Hossu cu câte două și Dedea cu un gol.

Altfel, fiecare formație a înregistrat câte două eliminări temporare, clujenii și ratând două aruncări de la 7 metri, pe când poliștii una singură, fructificând în schimb două asemenea execuții.

Campioana CS Dinamo București a învins în cel de-al doilea meci al etapei, 30-35 (15-19) la Bacău. Rezultatele rundei și programul viitor în Liga Zimbrilor, pe coloana clasamentelor. Următoarele două apariții în septembrie ale poliștilor sunt acasă cu sucevenii și CSM București – implicată în cupele europene, după care abia în 3 octombrie ieșirea la Buzău, în etapa a V-a.

* Peste două săptămâni va începe și campionatul ligii secunde, Divizia A, trei fiind cluburile timișene din seria vestică de 8 echipe, și anume ”satelitul” lui SCM Politehnica Timișoara, concitadina CSU Politehnica și CS Unirea Sânnicolau Mare. Tot în Seria C și retrogradata CSM Reșița, dar și CSM Oradea respectiv ”tripleta” oltenească CS Universitatea Craiova, CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu și AHC Drobeta. Pe 18 septembrie, ”satelitul” polist acasă cu reșișenii, CSU Politehnica la Oradea iar sânmiclăușenii la Drobeta Turnu Severin. Programul eșalonului 2, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: