Sânnicolau Mare, învingătoare și în Ungaria în play-off

După ce debuta cu un succes pe teren propriu în turneul play-off al primelor 4 clasate în urma sezonului regular, gruparea de handbal masculin din Sânnicolau Mare a câștigat și în deplasare, peste graniță, în cea de-a doua rundă a întrecerii primei grupe valorice a întrecerii comitatului maghiar Csongrad, echivalent eșalonului al patrulea, amator, al sportului cu mingea mică din țara vecină.

Marți seară, de la ora 21, handbaliștii antrenați de Roosz-Suba Joszef au câștigat în deplasare cu 34-29 (15-15), pe terenul formației secunde a celor de la Algyő, care abordau faza play-off de pe locul al patrulea și ultimul.

Românii intrau în play-off de pe primul loc iar pe acest motiv și cu 4 puncte din start, urmați de cei de la Marosto cu 3 puncte, de juniorii lui Pick Szeged cu două puncte iar de Algyo II cu un punct.

Între timp, grație victoriilor acasă cu Marosto, 32-21 sâmbătă, respectiv la Algyő, handbaliștii timișeni au urcat la 8 puncte, în vreme ce juniorii lui Pick, câștigători vinery cu 31-30 în dauna lui Algyo II, au acumulat 4 puncte, ajungând pe poziția secundă.

Timișenii au avut însă un joc destul de greu în prima repriză a deplasării la Algyo, unde tinerii interi ai ”satelitului”, convocați de la prima echipă a clubului, divizionară, au pus suficiente probleme vizitatorilor de pe Aranca.

Bogdan Balog, cu 9 goluri și Raul Ienciu – autor a 7 goluri, au fost principalii marcatori ai învingătorilor, pentru care au mai înscris marți seară Ungureanu și Cosoi – de câte 5 ori, Morar și Vișan – câte 3 goluri, iar Roosz-Suba Ralph, două goluri.

Cei de pe Aranca au început deplasarea în alcătuirea Ciobanu – Ungureanu, Morar, Balog, Băd, Roosz-Suba, Vișan, iar următoarea aliniere la start va fi tot în deplasare, joia viitoare, de la ora 19, la Szeged, cu juniorii lui Pick.

Pick Szeged n-a intrat în sferturile de finală ale EHF Champions League, fiind eliminată cu 62-65 în ansamblul celor două manșe de THW Kiel, dar handbalul maghiar va avea totuși o reprezentantă în bătăliile tur-retur pentru pătrunderea în Final 4, MVM Veszprem urmând a da piept celor de la HC Vardar, cu primul joc în deplasare. Tot în sferturile din 23/24 aprilie și 27/30 aprilie, HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb – PSG, THW Kiel – Barcelona și SG Flensburg-Handewitt – KS Vive Tauron Kielce.

În Cupa EHF, pentru un loc alături de Nantes în turneul final vor mai juca învingătoarele sferturilor dintre Saint Raphael Var Handball, care s-a calificat și prin 7 goluri ale lui Șimicu cu un 33-31 la Minsk, și compatrioții de la Chambery Savoie dar și Fraikin BM. Granollers – Bjerringbro-Silkeborg respectiv Frisch Auf Goppingen – SC Magdeburg.

În fine, în Challenge Cup masculin, semifinale SL Benfica – Fyllingen Bergen și ABC/UMinho Braga – HC Dukla.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: