Sărăndan abia de luni, despre echipa cu studenţi şi roluri administrative

Sorin Sărăndan, fostul internaţional acum în vîrstă de 35 ani, a ratat pregătirea centralizată efectuată de alb-violeţi în Ungaria, datorită unei operaţii eşuate a piramidei nazale, intervenţia chirurgicală fiind repetată recent iar extrema stîngă aşteptînd reintrarea în focurile antrenamentelor abia de luni.

„Este foarte dificil să recuperezi terenul pierdut, odată ce-ai ratat cantonamentul de iarnă”, a spus Sărăndan, care are la club nu doar rolul de jucător ci şi de manager sportiv, pe post de liant între corpul tehnic, al antrenorilor şi jucătorilor, şi structura administrativă a grupării. Din această dublă postură, asistentul catedrei de educaţie fizică şi sport la Universitatea „Politehnica”, unde activează din 1998, aminteşte şi de echipa studenţească aliniată în ediţia trecută a Campionatului Judeţean Timiş, cot la cot cu grupări din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Lovrin, Găvojdia, Lugoj, LPS Banatul şi chiar Arad, care, avînd doar două echipe, nu-şi poate crea propria competiţie, alipindu-se în consecinţă Timişului.

„Am cîştigat campionatul, sub numele ASU Politehnica, în mare majoritate cu studenţi, şi de aici născîndu-se actuala garnitură secundă a clubului alb-violet. N-am pierdut decît în prima etapă, strîns, şi la Arad… Respectivul efort, în Campionatul Judeţean, a fost unul pur studenţesc, activînd ca voluntar, fără o încadrare a activităţii nici măcar în programa universitară. Vom relua în 2011 acest proiect”, explică Sărăndan.

ASU Politehnica a ajutat implicit clubul de seniori, rulînd în Campionatul Judeţean 3-4 jucători care evoluau mai rar pentru prim-divizionară. „Prin formarea garniturii de liga a doua, pentru care am pledat, în ideea rodării în competiţie a handbaliştilor neutilizaţi pe prima scenă, s-a făcut un salt de la efortul voluntar din Campionatul Judeţean, la rigorile inclusiv de ordin financiar, mult mai considerabile în comparaţie, ale ligii secunde. E dificil să menţii două garnituri în handbalul masculin divizionar”, a continuat Sorin Sărăndan, referindu-se la echipa antrenată de Uwe Bittenbinder şi Dumitru Dan.

Echipa secundă a CSU Politehnica Municipal se antrenează în sala „Constantin Jude” laolaltă cu prima garnitură, pe cealaltă jumătate a parchetului, cum a fost cazul la pregătirea de marţi.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: