SCM Poli debutează în noul campionat la Călărași

SCM Politehnica Timișoara începe noua ediție a Ligii Naționale cu o deplasare la Dunărea Călărași. La gazdele partidei de duminică sunt legitimați foștii alb-violeți Chikovani și Timofte. Antrenorul lui Poli, Pero Milosevic, crede că AHC Dunărea este o echipă mult mai bună ca în sezonul precedent și speră ca apărarea formației sale să facă diferența. Căpitanul Cristi Fenici crede că echipa de pe Bega este mai bună ca în sezonul precedent, dar trebuie să demonstreze acest lucru pe teren.

Chikovani a reușit 18 goluri în sezonul trecut împotriva fostei sale formații, 10 dintre acestea la meciul de la Timișoara

SCM Poli debutează în noul campionat cu o deplasare dificilă la Dunărea Călărași. În sezonul trecut a fost egal în meciul de la malul Dunării disputat în retur, după ce timișorenii conduceau la pauză cu trei lungimi. Formația din Călărași s-a impus în prima întâlnire dintre cele două formații din anul trecut. Chikovani a transformat atunci o aruncare de la 7 metri pe final și a adus victoria noii sale echipe, de unde plecase în vară cu bronzul național la gât. Interul a reușit 18 goluri în cele două dispute cu formația de la care a plecat. Acesta continuă și în acest sezon la ACH Dunărea Călărași. Sub comanda lui Adrian Petrea se află un alt jucător care a contribuit decisiv la bronzul din 2015. Este vorba de extrema Mihai Timofte. „Începem cu Călărași, cu o echipă mult mai bună ca anul trecut. Au adus doi interi dreapta (Nosrati și Stankovic), au pivot bun, apărare, antrenor bun, extreme, este într-adevăr o echipă puternică, mai ales pe propriul teren. Ca să obținem un rezultat bun noi trebuie să avem un nivel ridicat în apărare, să ne ajute portarii și să încercăm să marcăm mai repede, pe contre. Și să jucăm cu calm în atac. Am pregătit tot, să atacăm contra apărării 6-0, 5-1, una mixtă. Cred în echipa mea și mergem acolo să obținem un rezultat bun”, a declarat Pero Milosevic, antrenorul lui SCM Poli. Didi Hrimiuc nu va juca în meciul din prima etapă. „Nu vrem să riscăm în acest meci, el a vrut să joace. Restul sunt toți la 100%”.

Tehnicianul muntenegrean crede că nivelul campionatului a crescut în acest an. „Toate echipele și-au făcut loturi foarte bune, s-au întărit mult și anul acesta este un campionat foarte puternic, posibil mai puternic ca niciodată. Dinamo, CSM, Odorhei, Steaua, Constanța, toți și-au făcut echipe foarte bune. Noi o să luptăm, avem obiectivul nostru. În general, când se vede calendarul, în tur avem program mai greu. Jucăm cu favoriții în deplasare (Constanța, Călărași, Steaua, Dinamo și CSM). Asta înseamnă că va fi mai ușor în retur. Nu sunt echipe facile anul ăsta. Va fi dificil să câștigi la Iași, Făgăraș, campionatul e dur”, a adăugat Milosevic.

Căpitanul timișorenilor, Cristi Fenici, speră că echipa sa nu va mai repeta greșelile de sezonul trecut, când a avut multe egaluri și meciuri pierdute pe finaluri strânse. „Sper să începem cu dreptul. Clar că va fi un campionat mult mai echilibrat ca cel de anul trecut pentru că majoritatea echipelor s-au întărit. Părerea mea e că primele 7, 8 echipe sunt cam la același nivel, poate Dinamo cu CSM care au bugete mult mai mari. Am pregătit meciul foarte bine, părerea mea, acum depinde de noi să ajungem la ora meciului să jucăm bine, să nu greșim așa mult și să ne întoarcem cu puncte, asta ne dorim cel mai mult, să începem campionatul cu dreptul. E clar că ne dorim mult mai mult de la campionatul acesta, față de campionatul trecut și sper să și reușim. Avem o echipă mult mai bună față de anul trecut. Asta trebuie să demonstrăm în teren, să câștigăm meciuri și să nu mai facem egaluri așa multe, cum am făcut anul trecut, sau să pierdem la limită, pentru că ne-a durut. Am pierdut multe puncte. Îmi doresc să jucăm un handbal frumos și să câștigăm cât mai multe meciuri. Jucăm fiecare meci la victorie și ne dorim să strângem cât mai multe puncte”, a declarat Cristi Fenici.

4 victorii și 5 înfrângeri a avut Dunărea Călărași în amicalele din această vară. Călărășenii au jucat două partide cu CSA Steaua și cele două și-au împărțit victoriile, impunându-se pe propriul teren. A fost 32-30 pentru Steaua la București și  30-26 la Călărași pentru gazde. Dunărea a obținut celelalte trei victorii la turneul amical de la Turda: 32-27 cu Potaissa, 31-30 cu Baia Mare și 31-21 cu Balmazujvaros. Dunărea a pierdut cu 25-28 amicalul de la Turda cu HC Dobrogea Sud, precum și trei amicale la turneul de la Zaporozhye: 26-31 cu Besiktas, 22-25 cu Motor Zaporozhye și 32-36 cu SKA Minsk. SCM Poli a jucat 10 meciuri de pregătire, cu 7 victorii, 2 egaluri și o înfrângere după lovituri de departajare, la ultimul meci de la Cupa Poli 70.

Meciul din prima etapă dintre AHC Dunărea Călărași și SCM Politehnica Timișoara este programat duminică 3 septembrie, de la ora 17 și va fi televizat de DigiSport și DolceSport. Programul rundei inaugurale, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

La final, loturile celor două formații, prezentate de site-ul handbalvolei.ro.

AHC Dunărea Călărași: Portari: Mihai Coveianu, Valeriu Erhan, George Șelaru; Extreme: Mihai Timofte, Cezar Cristescu, Florin Dospinescu, Alexandru Tărîță, Alexander Starchenko; Pivoți: Vuk Lazovic, Daniel Panait, Pavlo Gurkovsky; Centri: Alexandru Popia, Josip Peric; Interi: Shahoo Nostrati, Irakli Chikovani, Victor Vartic, Viorel Fotache, Stanko Stankovic. Antrenor: Adrian Petrea.

SCM Politehnica Timișoara: Portari: Adam Savic, Zlatko Daskalovski, Răzvan Vîlceanu; Extreme: Denis Neamțu, Marko Lasica, Filip Marjanovic, Flavius Cîmpan; Pivoți: Andrei Santeiu, Leonard Ștefan, Didi Hrimiuc; Centri: Vuk Milosevic, Cristi Fenici; Interi: Andrei Păiuș, Milos Orbovic, Krsto Milosevic, Alin Șania, Ionuț Uruianu. Antrenor: Pero Milosevic.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: