SCM Poli risipește un avans de 8 goluri și pierde la Călărași, la ultima fază

SCM Politehnica Timișoara a pierdut cu 23-24 meciul de la Călărași din prima etapă a Ligii Naționale. Alb-violeții au avut un start foarte bun de partidă și conduceau cu 11-3 la jumătatea primei reprize. Gazdele au început să se miște mai bine în apărare și s-au apropiat la patru lungimi la pauză (15-11). Portarul Șelaru a avut o prestație memorabilă pentru Dunărea, Chikovani a egalat, iar Gurkovski a dus Dunărea pentru prima dată în avantaj, în minutul 57. Poli a egalat de două ori, dar Nosrati a înscris golul victoriei în penultima secundă. Oaspeții au marcat după repunerea de la centru, dar după expirarea timpului regulamentar, astfel că au pierdut o partidă pe care părea că o controlează lejer în primul sfert de oră.

Sursa foto: facebook.com/scmpolitehnica

AHC Dunărea Călărași a găzduit meciul din prima etapă cu SCM Politehnica Timișoara. Adrian Petrea i-a trimis în 7-le de start pe foștii alb-violeți Chikovani și Timofte. Alături de aceștia au început partida în teren portarul Șelaru, plus Fotache, Lazovic, Peric și Nosrati. Pero Milosevic i-a trimis în formula de start pe Savic – Cîmpan, Orbovic, Fenici, Ștefan, K. Milosevic și Marjanovic. Trei dintre jucătorii veniți în această vară la formația de pe Bega au fost în teren la începutul meciului: Cîmpan, Orbovic și K. Milosevic. Timișorenii au început în atac, dar Șelaru a avut o primă intervenție, în timp ce la poarta cealaltă a fost bară. Cîmpan a deschis scorul pentru oaspeți, iar Fotache a egalat la 1. Milosevic l-a trimis pe fiul său, Vuk, pe faza de apărare, alături de Șania, un alt nume nou la Poli. K. Milosevic ducea scorul la 1-2, iar Chikovani a egalat la 2. Au urmat un „run” de 7 goluri pentru oaspeți. Orbovic a scuturat plasa de trei ori la rând (2-5), iar Petrea cerea timp de odihnă. Poli se apăra în 5+1, Marjanovic a marcat pe contră, după intercepție, iar gazdele au lovit bara.

K. Milosevic a pătruns și a făcut 2-7, Savic și-a făcut simțită prezența în două rânduri, iar scorul ajungea la 2-9 după reușitele lui Orbovic și Marjanovic (din 7 metri scos de Ștefan). Peric a oprit seria oaspeților și a făcut 3-9 după o pătrundere prin stânga. Au urmat alte două contre reușite ale bănățenilor care la acest meci au evoluat în negru. Orbovic și Cîmpan au dus scorul la 3-11 la jumătatea primei reprize. Tărîță a punctat din extrema dreaptă după pase succesive. Șelaru a avut o intervenție după care a trebuit să își bage papucul înapoi, iar poliștii au redus ritmul pe atacurile poziționale și au aruncat de două ori peste poartă. Peric a transformat de la 7 metri, fiind pentru prima oară când gazdele reușeau două goluri la rând (5-11). Tărîță a primit galben după ce l-a tras pe Fenici care s-a învârtit pe jos, ca la breakdance. K. Milosevic și Orbovic au mărit din nou diferența la 8 lungimi (5-13). Savic și Șelaru au reușit câteva parade, Chikovani marca golul 6 al Dunării, iar Milosevic încerca cu fiul său pe postul de coordonator și Fenici în stânga.

Au fost destul de multe întreruperi solicitate de cei de la Călărași pentru a șterge mingea, care până la urmă le-au dat ocazia să reintre în meci. Chikovani a pătruns în stânga și a marcat, Șelaru a reușit două parade la aceeași fază și Tărîță a punctat de două ori. Șelaru l-a blocat pe Marjanovic de la 7 metri, iar Peric strângea ecartul la trei lungimi: 10-13. Orbovic a punctat în forță, Șelaru a mai parat un 7 metri, la Cîmpan, Dospinescu înscria din extrema stângă, iar Fenici marca primul său gol. 11-15 a fost scorul pauzei, cu Orbovic reușind 7 goluri în prima repriză.

Partea secundă a debutat cu o intervenție a lui Savic, urmată de o transformare a lui Șania de la 7 metri. Peric a făcut 12-16. În minutul 34 au venit primele eliminări ale partidei, cu Chikovani și K. Milosevic trimiși pe bancă două minute. A fost o fază când gruzinul l-a tamponat serios pe interul timișorenilor, care a ridicat mâna și l-a împins. Arbitrii nu s-au complicat și i-au eliminat temporar. Șelaru și Savic au oprit extremele adverse, iar Orbovic puncta pentru 12-17. Gazdele scoteau portarul în atac când ambele formații aveau un jucător eliminat. Savic a apărat execuția de la 7 metri a lui Peric, iar Ștefan puncta pentru 12-18. Lazovic și Stankovic au dus Dunărea la cota 14, Milosevic încerca și cu Șania în atac, iar Șelaru mai reușea două parade. Savic îl bloca, din nou, pe Dospinescu, dar și coechipierii săi greșeau și Stankovic a punctat pe contră, după o intercepție. A intrat și Lasica în formația vizitatoare, Șelaru din nou la post, iar Gurkovski a redus ecartul la o lungime la jumătatea reprizei secunde: 17-18. A urmat time-out-ul oaspeților și Chikovani readucea egalitatea pe tabelă în minutul 47, scor 18-18. K. Milosevic îi readucea pe timișoreni în avantaj, Savic și-a mai trecut în cont o intervenție, iar în minutul 49 s-a schimbat mingea de joc.

Fenici și Șania reveneau în atac, iar Păiuș, în apărare. Chikovani a egalat la 19 și 20, după reușita lui Fenici. A intrat și Neamțu în locul lui Marjanovic, care a avut probleme în ultimele minute să îl învingă pe Șelaru. Aceeași problemă cu portarul advers a avut-o și Dospinescu, extrema ratând din nou pe contră, 1 la 1 cu Savic. Fotache a fost trimis 2 minute pe bancă și Petrea scotea portarul în atac. Savic a mai câștigat un duel cu Dospinescu, iar Șelaru bloca cele două extreme adverse. Fenici a dus scorul la 20-21, după o intervenție a lui Savic. Dospinescu a reușit, până la urmă, să îl depășească pe Savic în repriza secundă, cu o aruncare liftată. Gurkovski a dus Dunărea pentru prima dată la conducere în minutul 57, scor 22-21. Lasica a egalat la 22. Nosrati a făcut 23-22 și gazdele încercau o apărare avansată mixtă. Milosevic a cerut time-out cu 75 de secunde până la final, iar K. Milosevic a marcat din dreapta (23-23).

Gazdele mai aveau timp de un atac, iar Petrea a cerut timp de odihnă cu mai puțin de jumătate de minut până la final. Oaspeții au faultat cu mai puțin de zece secunde rămase din joc. Călărășenii au scos portarul și au încercat un atac în 7. Nosrati a înscris golul victoriei din dreapta în penultima secundă. Bănățenii au încercat să ducă repede mingea la centru și să arunce direct, au și nimerit poarta, dar au făcut-o după expirarea timpului regulamentar. S-a terminat astfel 24-23 pentru AHC Dunărea Călărași după o partidă pe care timișorenii păreau că o pot câștiga lejer când conduceau cu 8 lungimi. Gazdele au crezut  în continuare, au fragmentat jocul în momentele dificile, cerând ștergerea mingii de parchet. Oaspeții nu au păstrat ritmul și concentrarea în atac și Dunărea s-a apropiat treptat, impunându-se pe final. A fost un meci la care antrenorul lui Poli a fost mult mai calm față de atitudinea vulcanică cu care obișnuise din sezoanele trecute.

Milos Orbovic, de la oaspeți, a fost cel mai bun marcator al partidei cu 8 goluri (7 în prima repriză/1 gol în a doua). Pentru SCM Poli au mai înscris: K Milosevic 5 goluri (3/2), Fenici 3 (1/2), Cîmpan 2 (ambele în prima repriză), Marjanovic 2 (ambele în prima repriză, unul de la 7 metri), Șania 1 (de la 7 metri în repriza secundă), Ștefan 1 și Lasica 1 gol. Savic a reușit 14 intervenții. Portarul George Șelaru a fost omul meciului, reușind peste 20 de parade. Irakli Chikovani a fost cel mai bun marcator al Dunării cu 6 goluri (3/3). Pentru gazde au mai înscris: Peric 4 goluri (3/1), Tărîță 3 (toate în prima repriză), Gurkovski 3 (0/3), Dospinescu 2 (1/1), Stankovic 2 (0/2), Nosrati 2 (0/2), Fotache 1 și Lazovic 1 gol.

Rezultatele și clasamentul, pe coloana din dreapta. În etapa următoare, la finalul săptămânii, SCM Politehnica Timișoara primește vizita celor de la HC Vaslui. Partida nu a fost încă programată. AHC Dunărea Călărași va juca în deplasare la CS Politehnica Iași.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: