SCM Poli–Tatabanya și LPS Banatul–Adda, finalele la Cupa Poli 70 și Cupa Poli 70 Junior

Formațiile locale, SCM Politehnica și LPS Banatul, s-au calificat în finalele celor două turnee de la Cupa Poli 70 după ce s-au  impus în duelurile de vineri. Poli a trecut în ultimul meci al primei zile de Steaua Roșie Belgrad, în timp ce juniorii de la LPS au făcut  instrucție cu HC Mako din Ungaria. Tatabanya va fi adversara alb-violeților în finala de sâmbătă, iar tinerii de la Banatul vor juca pentru trofeu cu sârbii de la Adda.

Cinci partide s-au disputat vineri în cadrul turneului aniversar Cupa Poli 70. În prima zi turneul juniorilor s-a ținut la sala Banu Sport. Sârbii de la Adda au fost primii finaliști după ce au trecut de CSM CSS Reșița, în timp ce LPS Banatul Timișoara a reușit o victorie categorică în fața celor de la KC Mako, scor 45-18. Finala mică a juniorilor, între KC Mako și CSM CSS Reșița deschide ziua a doua de la patrulaterele amicale, sâmbătă de la ora 13, de această dată la sala Constantin Jude. De la 14:30 este programată finala mare dintre Adda (Serbia) și LPS Banatul Timișoara.

Tatabanya și Minaur au deschis turneul seniorilor

Vineri s-a disputat, în afara turneului, și amicalul dintre CSU Politehnica Timișoara și KC Mako. Secund-divizionara de pe Bega s-a impus cu 38-33 (19-16 la pauză). A urmat întâlnirea dintre Grundfos Tatabanya și Minaur Baia Mare. La cele două echipe sunt legitimați stângacii cu care Poli Timișoara câștiga bronzul național în 2016: Demis Grigoraș și Iulian Halcă. Ambii sunt accidentați, iar Grigoraș a fost la meci, a făcut încălzirea cu coechipierii săi, dar a stat pe bancă (fără echipament) și nu a intrat. Tatabanya s-a impus cu 39-31 (20-11).

SCM Politehnica și Steaua Roșie Belgrad au închis prima zi de amicale. Gazdele alb-violete s-au calificat în ultimul act după 29-26 cu formația din capitala Serbiei (13-12 la pauză), la capătul unei evoluții care nu l-a mulțumit prea mult pe antrenorul Pero Milosevic. Căpitanul Cristi Fenici a fost cel mai bun marcator a lui Poli cu 6 goluri, urmat de K. Milosevic și Cîmpan cu câte 5 reușite. Pentru timișoreni a fost primul amical al verii disputat în sala unde vor juca partidele oficiale, după ce precedentele patru meciuri de verificare de acasă le-au găzduit la Buziaș, din cauza lucrărilor de la parchetul  sălii Constantin Jude.

Sâmbătă de la ora 17 se joacă finala mică a seniorilor între Minaur Baia Mare și Steaua Roșie Belgrad, iar finala mare dintre SCM Poli și Tatabanya  este programată de la ora 19.

Program sâmbătă:

Cupa Poli 70 Junior: Ora 13 KC Mako (Ungaria) – CSM CSS Reșița;

ora 14:30 finala mare Adda (Serbia) – LPS Banatul Timișoara

Cupa Poli 70: Ora 17 Minaur Baia Mare – Steaua Roșie Belgrad

Ora 19 finala mare: SCM Politehnica Timișoara – Grundfos Tatabanya (Ungaria).

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 1

 


Ultimele articole din categoria Handbal: