SCM Politehnica ”Div A” învinge pe linie în Banat în reuniunea fruntașelor din grupa a II-a valorică în liga secundă, 37-27 la final cu CSM București. Juniorii 2 ai Politehnicii, locul 7 în turneul final pe țară din Regat

”Satelitul” juvenil SCM Politehnica Timișoara ”Div A” a completat zilele acestea în sala ”Constantin Jude” și la Dumbrăvița un parcurs fără greș în sezonul de primăvară, cu 10 victorii pe linie în grupa secundă valorică a seriei vestice în liga secundă de seniori, cărora li s-au adăugat cele 3 succese din reuniunea demarată vineri pe teren propriu, a fruntașelor din grupele play-out în eșalonul 2, cireașa pe tort fiind pusă astăzi de la 12:30, 37-27 (22-15) cu CSM București. ”Violeții” apropiindu-și astfel un fel de titlu neoficial de laureați la categoria tineret. Și colegii lor mai mici juniori 2 ai Politehnicii au fost implicați săptămâna aceasta într-un alt turneu, cel final național al grupei de vârstă, obținând locul 7 pe țară din 8 participante la reuniunea din Dâmbovița. 

SCM Politehnica ”Div A” a învins pe linie în 2022 divizionarele de seniori ale seriei vestice din eșalonul 2 care nu s-au calificat în faza play-off a ligii secunde, și anume din Craiova, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu dar și Sânnicolau Mare și Timișoara – CSU Politehnica, ”alb-violeții” antrenați de Gonzalo Tajuelo Molina-Prados asigurându-și astfel locul 1 și dreptul de participare în reuniunea patrulater a câștigătoarelor celorlalte 3 serii pe criterii geografice, un fel de turneu play-off al grupei a II-a valorice în Divizia A, sub genericul ”Play-Off Tineret”, conform titulaturii stabilite de FRH. 

În primele două partide, vineri și sâmbătă, alb-violeții Timișoarei au trecut în sala ”Constantin Jude” și la Dumbrăvița de Sporting Ghimbav cu 35-30 și de CSM Vaslui cu 35-32, astăzi de la 12:30 depășindu-i și mai clar pe cei de la CSM Bucuresti, învinși și vineri, la limită, de către moldavi, cu 31-30.

Junii Timișoarei s-au impus cu 37-27 (22-15), desprinzându-se de la 10-9 la 15-9 în minutul 20, după care au avut și 8 goluri avans până la pauză, în minutul 25. La reluarea partidei, chiar și 9 în minutul 39, diferența maximă, de 10 goluri, înregistrându-se la final.

Antonio Bordeanu și Robert Cîtu au înscris câte 7 goluri pentru ”violeți” până la pauză, tot în repriza I a jocului cu bucureștenii mai punctând și Trif și Dumitrescu – de câte două ori fiecare, respectiv Bran și Vuia. 

Într-o parte secundă mai ”domoală”, Ianus Dumitrescu a marcat de 5 ori pentru învingători, iar Năstăsie, Vuia, Trif, Bordeanu și Cîtu câte două goluri fiecare, Ulariu, Moldovan și Horvath punctând o dată.

Zece marcatori pentru învinși, care au condus doar cu 1-0, 2-1 și 5-4, în primele minute ale unui meci în care timișorenii au beneficiat de 6 aruncări de la 7 metri, 5 fiind și transformate, cifră și din dreptul eliminărilor temporare, pe când oaspeții au avut 3 aruncări de la 7 metri – toate fructificate, și 3 eliminări.

Iar CSM București a pierdut astăzi tot de la 12:30 și finala pe țară a turneului la medalii a Campionatului Național de juniori 2, desfășurat de miercuri în Dâmbovița cu 8 cluburi calificate la start, cei din capitală cedând cu 56-47 în jocul cu trofeul pe masă cu CSU din Suceava.

Turneu final la care au participat și juniorii 2 de la SCM Politehnica Timișoara, pe locul 7 după 4 partide, prima în care n-au pierdut, la finele întâlnirilor din serie, fiind vineri seară, 35-35 (21-19) cu LPS Târgu Mureș. În prealabil, ”violeții” cedau miercuri gazdelor dâmbovițene la 8 goluri diferență și joi și celor din Turda, cu 37-33 (22-16). Ceea ce i-a lăsat pe ultimul loc într-una dintre grupele patrulater. 

În semifinale, CSM București a trecut cu 40-22 de LPS Târgu Mureș, iar CSU din Suceava cu 40-35 (18-18) de Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda, câștigătoare apoi cu 51-35 a finalei mici, pentru locul 3, într-un duel ardelean.

Juniorii 2 poliști au câștigat în schimb meciul pentru locul 7, 44-40 (13-14) cu CSȘ Craiova, învinsă pe linie în turneul final, locul 5 fiind adjudecat de CSȘ Târgoviște, 46-43 cu AHC Dobrogea Sud.

Seniorii poliști vor juca miercuri în deplasare în penultima etapă din sezonul regular, la codașa din Alexandria, iar dacă nu vor evita într-adevăr barajul de menținere în Liga Zimbrilor, atunci îi vor avea ca oponenți peste două săptămâni, în patrulaterul în 3 zile consecutive, pe orădeni și cei din Sighișoara, pe locurile 3-4 în turneul play-off al primei grupe valorice în liga a II-a, Divizia A. Din care au promovat în elită, revenind pe prima scenă a ligii, CSM Odorheiu Secuiesc și CSM Reșița – cu câte 30 de puncte fiecare, urmate de CSM Oradea, cu 23 de puncte, și CSM Sighișoara (21p) – redirecționate în recalificările de la barajul de promovare/supraviețuire. Bihorenii și mureșenii au devansat trupele din Făgăraș (19p) și Medgidia (18).

Ultimele rezultate din Liga Zimbrilor și programul viitor, al penultimei etape, pe coloana clasamentelor la zi din Handbal.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: