SCM Politehnica, în căutarea victoriei pe Bega în fața medaliatei Minaur, pentru evitarea barajului de menținere în Liga Zimbrilor. Băimărenii vin învinși în semifinala Cupei

Ex-vicecampioana națională Minaur Baia Mare a fost sever pusă la punct tur-retur de Valur Reykjavik în semifinalele European Cup, iar ”tricolorii” României au fost și mai categoric eliminați acum nici 10 zile în Cehia din barajul ”Mondialului” de anul viitor, apăsătoare auspicii sub care Liga Zimbrilor iese acum din scenă într-un mod explicând și astfel minusurile handbalului masculin intern, căci ultima etapă a returului, o ”peltea” în toată regula, împotriva oricăror principii elementare asociate programului rundei finale, este programată de către onor FRH pe parcursul mai multor zile, începând de duminică dar nu doar până joi, cea de miercuri fiind rezervată întâlnirilor duelului ”la distanță” CSA Steaua – ”Poli” pentru evitarea primului loc de baraj.     

SCM Politehnica Timișoara pornind oarecum cu șansa a doua față de ”militarii” Armatei, dat fiind că ”violeții” au nevoie de victorie pentru a evita locul 11, pe care se situează, oaspeți fiindu-le miercuri de la ora 17:30 băimărenii de pe locul 3 în ierarhia finală, anul trecut chiar pe 2, pe când bucureștenii vor primi de la aceeași oră, pentru păstrarea locului 10, salvator, replica Potaissei Turda. Adversarele celor două formații aflate în luptă pentru locul ce evită barajul nu mai au pe de altă parte vreun obiectiv. Indiferent de rezultat, Minaur Baia Mare termină a treia, Turda va fi a patra.

Se știe totodată deja că CSM Odorheiu Secuiesc și CSM Alexandria au revenit direct în Liga Națională, promovând detașat de pe primele locuri ale mini-campionatului play-off al ligii a doua, cu 7 cluburi, dar și faptul că CSM Oradea și CSM Făgăraș se vor alinia la startul barajului de promovare în elită, unde și-a confirmat deja prezența și CSM Vaslui, implicată și anul trecut în patrulater și menținută pe prima scenă alături de bănățeni, moldavii salvându-se de retrogradarea directă și rămânând pe antepenultimul loc, 12 în Liga Zimbrilor – de baraj, grație victoriosului 31-24 de duminică la nou-promovata din Sighișoara, penultima și implicit căzută în Divizia A, laolaltă cu ”U” Cluj, cu care și intra direct la braț în 2023.

Pentru poliștii ”viola” în schimb abia urmează ultima partidă din actuala ediție a Ligii Naționale, când vor primi vizita ”bronzului” CS Minaur Baia Mare, miercuri de la ora 17.30, în încercarea de a evita barajul de menținere. ”Bronz” maramureșean în ”umbra” campioanei Dinamo și a noii vicecampioane CSM Constanța, în rocadă pe podium cu băimărenii, rămași și pe dinafara finalei Cupei României după ce au pierdut cu 25-29 sâmbătă semifinala în anonimat din sala ”Dinamo”, din cadrul turneului Final4, în fața dobrogenilor care aveau a ceda apoi cu 23-19 ultimul act favorabil multiplei laureate la zi din nordul capitalei, care în penultimul act dispunea la pas cu 38-30 de concitadina CSM. Anul trecut, băimărenii pierdeau acasă finala cupei cu constănțenii.

În campionat, locul al zecelea este ultimul salvator în elită, acesta fiind țintit de poliști, în condițiile în care ocupantele pozițiilor a unsprezecea și a douăsprezecea vor disputa un baraj de menținere, cu echipele de pe locurile al treilea și al patrulea din play-off-ul de promovare al Diviziei A.

Partida SCM Politehnica – Minaur Baia Mare are loc la aceeași oră cu întâlnirea Steaua București – Potaissa Turda. Aceste două înfruntări vor decide cine termină pe locul al zecelea și evită barajul de menținere în Liga Națională.

La acest moment, clasamentul arată astfel:

10. Steaua       25 7 3 15 707-761  24 puncte

11. SCM Poli   25 7 2 16 646-715  23 puncte

În meciurile directe, ambele echipe au câștigat acasă. Avantajată este Steaua, care s-a impus la o diferență mai mare.

Prin urmare, ca să prindă locul al zecelea, echipa timișoreană trebuie să învingă, iar Steaua să nu se impună în fața Potaissei.

Ca urmare a reprogramării acestei runde, partida se suprapune cu meciul al patrulea din finala Ligii I de fotbal în sală, CFR Timișoara – United Galați. În cazul când CFR câștigă partida a treia (de marți, ora 17.00), și se ajunge la jocul al patrulea, meciul nostru de handbal se va disputa la sala UVT de pe strada Oituz.

În situația în care marți câștigă United, finala de fotbal în sală se încheie și jocul nostru poate avea loc la sala Constantin Jude. Așadar, marți seara vom ști locul de disputare.

Clasamentul la zi în Liga Zimbrilor și programul rundei finale, cu primele sale rezultate, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal în Sporttim.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 15

 


Ultimele articole din categoria Handbal: