CS Universitar Politehnica și Unirea Sânnicolau Mare acasă în 16-imile Cupei României cu prim-divizionare din Moldova, SCM Politehnica în deplasare la Sibiu

Într-o modificare de sistem competițional de la un sezon la altul și în Cupa României la handbal, precum în prima ligă dar și în Divizia A, noua ediție a competiției eliminatorii conferă o îmbunătățire prin aducerea la start în turul inaugural a majorității grupărilor din eșalonul secund, spre deosebire de sezoanele trecute, în care erau implicate doar cel mai bine clasate formații de la al doilea nivel valoric pe semicercul intern. Implicit, trei formații timișene vor juca peste 3 săptămâni pentru un loc în optimile întrecerii.

Federația Română de Handbal a efectuat tragerea la sorți a meciurilor din primul tur al ediției 2018-2019 a Cupei României pe semicercul masculin, o fază a competiției în care de astă dată au intrat în urne nu doar echipele din Liga Națională și fruntașele Diviziei A, ca și până acum, ci un număr mai ridicat de reprezentante ale eșalonului secund, 16.

Meciurile fazei inițiale sunt programate peste 3 săptămâni, în 17 octombrie, un duel eliminatoriu fiind exclusiv între prim-divizionare iar două între echipe din eșalonul secund, dar cele mai multe între cluburi din Divizia A, în calitate de formații gazdă, și grupări din elită.

Finalista ediției trecute, SCM Politehnica Timișoara, pierzătoare în ultimul act din Final4 în fața gazdei HC Dobrogea Sud Constanța, va juca pe terenul formației din liga a doua HC Sibiu, adversari de pe Cibin care abia au început sezonul oficial, pierzând în prima etapă a seriei ardelene la echipa a doua a Potaissei Turda.

O prezență la start și pentru alb-violeții timișoreni din liga a doua, CS Universitar Politehnica urmând a primi vizita liderului momentului în Liga Zimbrilor, CSM Focșani, dar și pentru CS Unirea Sânnicolau Mare, care va juca în sala ”Ioan Morar” cu prim-divizionara CS U din Suceava. Cele două formații timișene evoluează în Seria C din Divizia A, grupă vestică alcătuită din cinci echipe a eșalonului doi.

Celelalte meciuri ale 16-imilor de finală în Cupa României, cu mențiunea că CSM București este singura echipă care are tur liber conform tragerii la sorți de astăzi:

CSM Botoșani – HC Dobrogea Sud

CSU Pitești – Minaur Baia Mare

CSM Oradea – CSM Bacău

CSU Târgoviște – Dunărea Călărași

CS Medgidia – Dinamo București

CSM Școlar Reșița – Potaissa Turda

CNOT Brașov – HC Buzău

CSM Alexandria – CSM Vaslui

Steaua București – CSM Făgăraș

CSS Brâncuși Tg Jiu – U Cluj

CSM Sighișoara – CSU Galați

CSU Craiova – HC Szejke Odorhei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: