SCM Politehnica învinge în ultimul meci acasă înainte de sferturile play-off și se apropie la un punct de a doua

Handbaliștii Politehnicii au jucat în această seară primul meci după finala pierdută la Constanța a Cupei României, în urmă cu 11 zile, partida din sala ”Constantin Jude” cu penultima clasată CSM Făgăraș constituind totodată ultima repetiție acasă înaintea duelurilor din prima fază eliminatorie, sferturile play-off. O repetiție reușită înaintea apariției finale din retur, peste două săptămâni, la Baia Mare, dar mai ales înaintea manșelor pentru pătrunderea în semifinalele campionatului național.

Alb-violeții Timișoarei au revenit așadar în cadrul confruntărilor primei ligi, după ce în runda intermediară de săptămâna trecută, imediat următoare turneului Final4 de la malul mării, au câștigat cu 0-10 la ”masa verde” partida pe care ar fi trebuit s-o dispute la Odorheiu Secuiesc, cu ex-câștigătoarea Challenge Cup, retrasă în iarnă din campionat.

Iar revenirea a fost una lină, fără încrâncenarea meciurilor eliminatoriu respectiv pentru trofeu de la Constanța, ci într-o notă previzibilă, favoriții poliști valorificând încă din prima parte avantajul terenului propriu într-un inegal duel cu vizitatorii brașoveni, penultimii în ierarhie dar scăpați de emoțiile retrogradării directe odată ce HC Odorhei își anunța retragerea înaintea reluării returului, abandon urmat și de cel al codașei nou-promovate din Iași.

Și lină a fost în comparație cu valurile de pe litoral, căci, oricât s-ar strădui unii să supraliciteze valoarea primei divizii masculine din Carpați, realitatea este că Liga Zimbrilor nu doar că a rămas în dublă inferioritate numerică în ceea ce privește protagonistele actualei ediții, dar și suferă prin prisma unora dintre participantele rămase în cursă, rămase însă și de căruță în plan calitativ. Într-adevăr, disputa din prima jumătate a ierarhiei, implicând o cât mai bună poziționare în perspectiva fazei play-off, se dovedește a fi antrenantă, însă în ansamblul întrecerii există un tot mai evident dezechilibru valoric.

Manifestat de exemplu și în jocul de la ora 18 din cadrul etapei a XXV-a, dominat încă din prima sa parte de gazdele de pe podium, care după o treime din meci aveau o zestre dublă de goluri celei a făgărășenilor, 10-5. Iar ”violeții” nu s-au oprit acolo, intrând la vestiare cu un avantaj liniștitor, 16-9, conservat și pe parcursul reprizei a II-a: 27-20.

SCM Politehnica le-a copiat așadar la flacără mai mică pe urmăritoarele ierarhice din capitală, Dinamo și CSM, campioana egală la puncte a bănățenilor inaugurând runda printr-un covârșitor 44-28 victorios marți acasă cu secund clasata Potaissa, iar elevii lui Caba printr-un asemănător 41-26 pe teren propriu cu Minaur.

Rezultate care i-au reapropiat pe elevii lui Pero Milosevic de ocupanta locului secund, înaintea rundei finale din retur, în care pe 12 aprilie vor juca la Baia Mare, pe când trupa de pe 2, Potaissa, la Turda cu cei din Focșani, iar CSM București la Călărași, Dinamo fiind în schimb sigură de toate cele 3 puncte la ”masa verde”, 0-10 la HC Odorhei. În principiu, Poli poate încheia sezonul regular pe oricare din locurile 2-5, în cazul în care va sfârși măcar pe locul 4 urmând a beneficia de două partide acasă în sferturi, mai exact în partidele 1 și 3, dar și în cazul calificării în semifinale.

Scorurile penultimei runde din retur dar și clasamentul actualizat și programul etapei a 26-a, pe coloana datelor tehnice.

Ca marcatori, un careu de handbaliști din spațiul ex-iugoslav au înscris mai bine de treisferturi din golurile poliștilor în victoria cu 27-20, între 7 autori ai învingătorilor: Marjanovic de 7 ori, Lasica și Krsto Milosevic câte 5, Orbovic 4 iar Fenici, Hrimiuc și Santeiu – câte două fiecare.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 8

 


Ultimele articole din categoria Handbal: