SCM Politehnica, locul 4 la turneul final de juniori 3

Precum la sfârşitul lunii trecute în turneul final de 8 echipe al Campionatului Naţional de tineret, în cadrul căruia pierdea ultimele două meciuri, cel din semifinale şi finala mică, încheind astfel pe locul 4, SCM Politehnica Timişoara a cedat tot la Plopeni ieri şi azi la 6-7 goluri disputele pentru intrarea în ultimul act respectiv cea de consolare pentru adjudecarea bronzului la nivelul juniorilor 3.

După ce juniorii „mari”, 1, ai secţiei de handbal a clubului „Municipalităţii” au încheiat pe 20 aprilie pe penultimul loc, 7 din 8, turneul final al Campionatului Naţional, iar formaţia de tineret „satelit” secund-divizionar al seniorilor din Liga Zimbrilor a cedat două dintre cele 3 apariţii în Final8 la Plopeni, clasându-se a patra, a venit astăzi rândul juniorilor 3 de la SCM Politehnica Timişoara să încheie tot pe locul 4 ediţia 2023-2024 a categoriei de vârstă, tot în Prahova. 

Unde alb-violeţii au ajuns după un parcurs invincibil cu 14 victorii în faza I preliminară a sezonului, completat cu alte 8 succese şi doar două eşecuri în turul secund regional, calificarea fiind adjudecată cu 35-27 pe 9 mai, în deplasare la Oradea.

Cu biletele pentru Final8 la purtător, handbaliştii juniori 3 ai Politehnicii au debutat duminică la Plopeni prin a depăşi Academia Minaur Baia Mare cu 31-28, cedându-le apoi celor de la CSU Suceava cu 22-25, însă au încheiat marţi cu o victorie faza grupelor, în faţa lui Szejke Odorheiu Secuiesc, cu 35-31 (24-12), astfel încât elevii antrenaţi de Dan Morar şi Cristina Şunei pătrundeau în careul celor mai bune 4 echipe ale ţării, graţie diferenţei superioare de golaveraj în dauna bucovinenilor. 

Semifinala turneului final „Grupa Valoare” n-a fost însă la fel de fructuoasă pentru bănăţeni miercuri după-amiază, deşi au condus la pauză cu 13-12, deficit răsturnat pe terenul neutru al Plopenilor de buzoienii din judeţul limitrof la est Prahovei, câştigători ai celeilalte serii de la turneul final, care au intrat în actul cu trofeul pe masă graţie unui 34-28.

Fără ca juniorii 3 polişti să se redreseze în finala mică de astăzi de la ora 12, pentru medaliile de bronz, adjudecate de maramureşeni într-o revanşă luată de „Academia” Minaur după eşecul din întâlnirea directă din grupe, băimărenii rotunjind un rezultat similar celui izbutit ieri de buzoieni, de astă dată 35-28, de la 16-14 la pauză.

Exact acelaşi scor la pauză fiind însă insuficient apoi buzoienilor în finala pentru titlu de la ora 14, pierdută la limită în faţa lui LPS Vaslui, cu 31-32.

Iar de duminică urmează rândul echipei de juniori 2 a Politehnicii de a se alinia la startul turneului naţional Final8, după ce alb-violeţii s-au clasat pe locul al doilea în „Grupa Valoare 4”, asigurând calificarea „pe ţară”, cu desemnarea noii campioane joia viitoare. 

În grupa patrulater a turneului final, bănăţenii se vor înălţa la semicerc în faţa celor din Suceava, Turda şi Bucureşti – mai precis de la „Talentul este Cheia”, în cealaltă serie fiind juniorii 2 ai buzoienilor, de la Avatar Braşov, CSM Bucureşti, precum şi ai celuilalt club sucevean reprezentat între cele 8, „pepinieră” a prim-divizionarei CSU, pe când împotriva poliştilor va juca LPS.

„Să vă spun sincer, meritul calificării nu este al meu. În primul rând, al jucătorilor şi al celor doi antrenori, predecesorii mei. Mă refer aici la Alexandru Nae, care a format această echipă, şi Andrei Păiuş, cel care a fost antrenor până când am încheiat colaborarea cu echipa de seniori. Deci, meritul meu nu pot să zic că este foarte mare. Mai mult e contribuţia copiilor şi antrenorilor care s-au ocupat de ei. Plus, bineînţeles, cei de la club şi părinţii care i-au susţinut în toată această perioadă. A fost un avantaj faptul că băieţii au plecat din grupe cu maxim de puncte. Toţi jucătorii noştri au şansa lor. Sunt câţiva dintre ei care, chiar dacă sunt juniori 2, au jucat şi la juniori 1. Vom putea discuta mai mult după turneul final, referitor la cine credem noi că ar putea să se dezvolte şi să facă pasul spre categoriile superioare. Oricum, am plăcerea să lucrez cu nişte copii deosebiţi şi asta îmi dă şi mie o stare bună”, a semnalat Mihai Rohozneanu, care a preluat juniorii 2 după demiterea sa în februarie de la prim-divizionara de seniori, secondat fiind pe banca tehnică de Ionuţ Suculiuc şi avându-i în lot pe următorii.

  • Portari: Cătălin Angheluș, Ciprian Floriştean, Gabriel Topuzu
  • Extreme stânga: Ştefan David, Bogdan Fiţ, Xavier Alexandre Moreau, Paul Rinovetz, Daniel Toderesc
  • Extreme dreapta: Alexandru Albu-Hristache, Tudor Jurma, Raul Lupulescu
  • Interi stânga: Andrei Goga, David Troanţă
  • Interi dreapta: Andrei Chiţu-Catrinescu, Denis Cosmescu
  • Pivoţi: Andrei Brichisală, Damian Toacă, Daniel Pripon
  • Centri: Rareş Cozma, Vlad Dăescu.
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: