SCM Politehnica ratează în ultimul minut victoria cu HC Odorhei și termină pe locul 6 în Liga Națională

SCM Politehnica Timișoara a încheiat sezonul pe locul 6 după ce a fost învinsă la un gol acasă în meciul secund cu HC Odorhei: 28-29 după 16-15 la pauză. Meciul a crescut în intensitate pe final, după ce pe parcursul acestuia jucătorii celor două echipe au făcut glume când mai cădeau în semicerc și s-a marcat destul de ușor. Pe final a crescut tensiunea. În ultimul minut ambele echipe au avut șansa să se impună. Vaidasigan a zguduit bara din aruncarea de la șapte metri, iar Komogorov a marcat golul victoriei cu câteva secunde înainte de final. Milosevic a cerut time-out, dar golgheterul Fenici nu a putut găsi poarta în ultimele secunde, astfel că HC Odorhei s-a impus și a obținut locul 5.

SCM Politehnica avea nevoie de o victorie în ultimul meci acasă din acest sezon pentru a forța decisivul în seria pentru locul 5 după ce HC Odorhei câștiga prima partidă cu 26-24. Cu câteva absențe cauzate de accidentări, Pero Milosevic i-a trimis în formula de start pe Daskaloski – Lasica, V. Milosevic, Fenici, Santeiu, Lazarov și Marjanovic. De cealaltă parte, HC Odorhei a început partida cu Da Rosa – Mihalcea, Kuzmanoski (antrenor-jucător după demisia lui Vlad Caba), Kukoski, Komogorov, Onyejekwe și Markez.

Alb-violeții au avut primul atac și Lazarov a deschis scorul cu unicul său gol din acțiune. Oaspeții au replicat cu Komogorov și Markez și preluau conducerea cu 1-2. Lasica a egalat din extremă în amenințare de joc pasiv și pe semicercul polist apărea și Păiuș, introdus pe faza defensivă. Cei doi portari și-au făcut simțită prezența și Onyejekwe făcea 2-3 pe contră. Fenici egala cu șut la baza barei, Kuzmanoski marca în amenințare de joc pasiv și din nou portarii și-au făcut simțită prezența. Păiuș a punctat pe contră, iar Komogorov făcea 4-5. Fenici a pătruns în stânga și egala, din nou, la 5.

Oljeksi a fost găsit liber pe extrema stângă și a punctat, Da Rosa l-a blocat pe Vaidasigan și Mihalcea, din extrema dreaptă, punea prima diferență de două lungimi pe tabelă: 5-7. Marjanovic a transformat aruncarea de la 7 metri scoasă de Santeiu, Onyejekwe puncta pe contraatac, iar Vaidasigan își trecea și el numele pe lista marcatorilor.

Savic a intrat pentru 7 metri și l-a blocat pe Mihalcea, intervenție încadrată de alte două ale lui Daskaloski. Komogorov a fost luat în marcaj avansat, iar Peric a dus scorul la 7-9. Paradă a lui Da Rosa și Oljeksi punea prima diferență de 3 goluri pe tabelă: 7-10.

Milosevic a apelat la Ștefan și Șimicu pentru atac, iar Fenici reducea ecartul. Markez marca de la 7 metri, poliștii au pierdut mingea în apropiere de propriul semicerc, dar Oljeski nimerea bara. Poli s-a apropiat la un gol după reușitele lui Lasica (pe contră) și Marjanovic (7 metri). A fost rândul lui Peric să fie luat om la om și Komogorov făcea 10-12. Fenici și Onyejekwe au marcat pentru 11-13, iar Komogorov era primul eliminat temporar în minutul 25. Jokanovic a intrat în poartă pentru aruncarea de la 7 metri și l-a blocat pe Marjanovic. Ghiță puncta în inferioritate cu un șut puternic, iar Lasica a fost lăsat liber în dreapta de Vaidasigan și a găsit plasa. Daskaloski a apărat în amenințare de joc pasiv, Fenici a fost luat în marcaj avansat, iar Milosevic l-a învins pe Da Rosa cu un șut plasat la baza barei. Time-out HC Odorhei (minutul 28), care a avut apoi un gol anulat pentru călcarea semicercului. Vaidasigan și Lasica au readus-o pe Poli în avantaj, Onyejekwe egala și Milosevic cerea timp de odihnă în penultimul minut al reprizei. Vaidasigan a plasat din nou un șut la baza barei pentru 16-15, care avea să fie și scorul pauzei. Oaspeții au mai avut un 9 metri  după expirarea timpului, dar zidul a amortizat șutul și Daskaloski l-a prins ușor.

+3 Poli, +3 HC Odorhei, final încins…

Oaspeții au schimbat portarul în repriza a doua, cu Jokanovic în locul lui Da Rosa. Mihalcea a marcat primul gol al reprizei din extrema dreaptă, iar Fenici, Marjanovic și Lasica au dus prima dată gazdele la un avans de 3 lungimi: 19-16. Markez puncta de două ori de la 7 metri, goluri încadrate de reușita lui Ghiță și oaspeții restabileau egalitatea. Erau momente când se făceau glume după ce jucătorii cădeau prin semicerc, unii dintre ei fiind cu zâmbetul pe buze. Fenici și-a păcălit adversarii după repunerea de la 9 metri în amenințare de pasiv și a făcut 20-19, iar Markez a fost trimis două minute pe bancă în minutul 39. Daskaloski a blocat extrema stângă, dar alb-violeții pierdeau atacul pentru fault în atac. Pero Milosevic a primit galben și pentru că a continuat să vocifereze a primit și 2 minute. Komogorov a pătruns și a finalizat peste Daskaloski, iar Csog era trimis și el temporar pe bancă. Lasica a transformat de la 7 metri pentru 21-20, iar fiul antrenorului, Vuk Milosevic, a fost sancționat cu 2 minute pentru schimbare greșită semnalată de observator. Oaspeții au preluat conducerea după pătrunderile lui Komogorov și Peric (21-22). Același micuț și rapid Peric a zguduit bara transversală și mingea a ricoșat până la centru, unde tot cei în negru au prins-o. Ghiță a punctat pe o contră rapidă după intercepție, bănățenii au ratat o aeriană, iar Jokanovic a parat aruncarea de la 7 metri a lui Lazarov. Markez a marcat de la 7 metri și era rândul celor de la Odorhei să conducă la trei lungimi: 21-24.

Milosevic a mutat în poartă și l-a trimis pe Savic în locul lui Daskaloski. Fenici a redus distanța, Savic l-a blocat pe Csog, iar Marjanovic, din extremă, strângea ecartul la o lungime, 23-24. A urmat o nouă bară a lui Peric, dar timișorenii nu au profitat după ce pasa cu pământul spre Marjanovic a fost interceptată și Csog puncta pe contră. Fenici a marcat printre picioarele portarului advers, iar Savic reușea a doua paradă de la 7 metri, de această dată în fața lui Markez. Ștefan a restabilit egalitatea, 25-25. S-a mers cap la cap până la final. Onyejekwe a punctat după ce a fost lăsat singur pe semicerc, Fenici a egalat și ambele echipe au cerut timp de odihnă cu ceva mai mult de 5 minute rămase din joc. Jokanovic l-a blocat pe Ștefan în duel 1 la 1, dar a urmat fault ofensiv. Poli a beneficiat de aruncare de la 7 metri, transformată de Vaidasigan. Komogorov egala  și același Vaidasigan o ducea, tot de la 7 metri, pe Poli pentru ultima dată în avantaj: 28-27. Ghiță a egalat la 28, iar Vaidasigan nu a mai găsit drumul spre gol de la 7 metri, nimerind bara. Time-out HC Odorhei, când mai erau 31 de secunde. Komogorov a pătruns și a înscris la o fază la care gazdele ar fi vrut fault ofensiv. Mai erau trei secunde când Milosevic a cerut timp de odihnă. Poli a încheiat cu 7 în atac, dar Fenici a fost blocat și s-a terminat 28-29, cu HC Odorhei câștigând locul 5.

Cristian Fenici a fost golgheterul partidei cu 9 goluri (4 în prima repriză și 5 în a doua). Pentru Poli au mai înscris: Vaidasigan 5 (3/2, 2x7m), Lasica 5 (4/1), Marjanovic 4 (2/2, 2x7m), Lazarov  2 (1x7m), Păiuș 1, Milosevic 1 și Ștefan 1 gol. Vitaly Komogorov a fost cel mai bun marcator de la oaspeți cu 7 goluri (3/4). Pentru HC Odorhei au mai înscris: Onyejekwe cu 5 (4/1), Markez 5 (2/3, 4x7m), Ghiță 4 (1/3), Ojeksi 2 (2/0), Peric 2 (1/1), Mihalcea 2 (1/1), iar Csog și Kuzmanoski au marcat câte o dată.

Pentru SCM Politehnica înfrângerea cu HC Odorhei înseamnă încheierea meciurilor oficiale din acest sezon, în care alb-violeții au revenit în Europa cu parcursul de trei tururi  în preliminariile Cupei EHF.

Tot miercuri s-a jucat meciul decisiv al  semifinalei dintre AHC Potaissa Turda și CSM București, încheiat cu victoria formației din capitală, în Ardeal, cu 24-22. CSM se alătură concitadinei Dinamo, care a trecut în decisiv de HC Dobrogea Sud. Finala din acest sezon va fi reeditarea celei de anul trecut, când câștig de cauză au avut alb-roșii. Pentru bronz vor lupta AHC Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud, ardelenii pierzând anul trecut finala mică în fața timișorenilor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: