SCM Politehnica, sezon pe locul 9 după eșecul la Dinamo

Doar victorii astăzi și mâine, în ultimele meciuri din campionat, coroborate cu depășirea Stelei de către Dinamo tot în runda finală de marți, ar mai fi putut îmbunătăți la potou clasarea ”violeților” Timișoarei în ierarhia ediției 2020-2021 a Ligii Naționale de handbal masculin, într-o rocadă cu steliștii pe locurile 8-9, însă SCM Politehnica n-a putut răsturna calculele hârtiei în deplasarea de luni seară pe terenul campioanei reconfirmate CS Dinamo, care, deși conducând o singură dată în primele peste 20 de minute, și deși egalată apoi în minutul 40, s-a desprins ulterior și la 7 goluri spre final: 28-22 (14-12) în jocul difuzat de TVR1 la încheierea penultimei etape a Ligii Zimbrilor.

”Poli” a ținut morțiș să lase cea mai bună impresie cu putință în ultima reprezentație ”la vedere” din sezonul în curs, televizată luni seară de pe terenul multiplei campioane în avans Dinamo, cu atât mai mult cu cât n-a avut ocazia în tur să-și apere șansele pe teren în fața bucureștenilor, pierzând cu 10-0 la ”masa verde” în baza absurdelor stipulări regulamentare legate de aberantele ”măsuri” impuse cu așa-zisele ”cazuri pozitive” și alte inepții ale mascaradei ”pLandemiei”, iar în consecință s-a manifestat ca atare, jucând cu sufletul pe masă în capitală, cu mult aplomb în primele peste 20 de minute în care a condus cu o excepție, cu foarte mult sârg în următoarele 20 în care a fost condusă cu maxim 3 dar a și revenit de la 17-14 la 17-17, și cu tot curajul forțând apoi cartea ofensivei, atacuri cu portarul substituit, cu efect însă de bumerang, înlesnind în cele din urmă desprinderea roșu-albilor lui Constantin Ștefan.  

Deja cu titlul în buzunar, Dinamo nu-și permitea nici ea să nu câștige în penultima apariție din turneul găzduit până marți în capitală, duel de tradiție cu poliștii și încă televizat, iar favorita a luat un avans decisiv cu un parțial de 8-1 între minutele 40 și 51, de la scorul de 17-17, pe final contând doar diferența de scor.

Cam aspră prin prisma jocului din primele două treimi ale întâlnirii, în care alb-violeții au evoluat de la egal la egal cu garnitura plină de internaționali români dar și de handbaliști străini a gazdelor, Constantin Ștefan permițându-și cu o bancă mai consistentă numeric și calitativ să toace în timp rezistența polistă, aducând treptat în cadru un Humet, Ghioneau sau Mousavi.

Inițial, Marius Sadoveac a preluat de două ori conducerea din 7 metri în primele 3 minute și a marcat din nou primele 3 goluri poliste precum în succesul de sâmbătă din sala ”Dinamo” cu făgărășenii, Barros ridicând scorul la 4-1 și tot el făcând 5-3, bucureștenii egalând din nou abia în minutul 10 prin Shebib.

Apoi Liviu Caba și din nou Barros – din 7 metri, au preluat iarăși conducerea pentru oaspeți, internaționalul Asoltanei egalând în contul ”roșilor” iar Hebo aducându-i în premieră în avantaj în minutul 16, cu 8-7. Șomlea, Sadoveac și Cîmpan răsturnând și ei scorul – golul și minutul, 10-8 ”Poli”, cu o replică și mai apăsată a gazdelor, ”careu” prin croatul Kuduz, naturalizatul Humet, Asoltanei din 7 metri și Shebib: 12-10 în minutul 25.

Diferența înregistrată și la pauză, 14-12, tot Asoltanei și Humet înscriind pentru Dinamo, din nou Liviu Caba și lusitanul Barros pentru bănățeni.

Care au marcat și primul gol al reprizei a II-a, prin Enculescu, dar l-au și pierdut două minute pe Liviu Caba, Ghionea înscriind pentru ”roșii”, Sadoveac pentru ”violeți”, iar apoi Kuduz și din nou Ghionea pentru cei din capitală: cu 3 goluri avans pentru a doua oară în meci, 17-14 în minutul 37.

Din nou minutul și golul fără replică din partea ”mânjilor” Timișoarei, Enculescu și Caba chiar de două ori, 17-17, însă până aici avea să-i fie Politehnicii în sala ”Dinamo”. Căci Shebib și Mousavi au dat tonul desprinderii roșu-albe, pe fondul eliminărilor poliste la Caba și Năstăsie, ex-băimăreanul Botea fiind și el trimis pe margine de la gazde, iar Hanțaru a punctat și el pentru elevii lui Ștefan, Sadoveac replicând în contul celor de pe Bega.

Însă de la 20-18 în minutul 43 și cu Șomlea eliminat și el de la vizitatori, scorul a luat proporții prin Hebo, Botea, Asoltanei, din nou Tudor Botea dar și Szasz după eliminarea ”violetului” Liviu Caba, 25-18 în minutul 51. Meci jucat…

Botea a conservat avantajul de 7 goluri după ce Sadoveac a fructificat un 7 metri, iar abia atunci a survenit și a doua eliminare la dinamoviști, Szasz, aducând 3 goluri poliste prin Năstăsie, Sadoveac și Neamțu, 26-22, însă ultimele aproape 4 minute i-au scos la rampă strict doar pe Ghionea și Mousavi, din 7 metri… 28-22.

Steaua câștigase și avea astfel 5 puncte avans, intangibilă în cazul eșecului timișorenilor, confirmat, jocul de marți după-amiază al Politehnicii având doar un caracter academic, în condițiile în care ”violeții” nu mai pot prinde locul 8 dar nici nu pot scăpa locul 9, căci CSM Vaslui, aflată la un punct în urmă, și-a completat deja toate aparițiile, încheind parcursul încă de astăzi. Marți nu va juca, iar ”Poli” o va face doar pentru onoare și o ultimă impresie în partida de la 15:45 cu a 12-a clasată, nou-promovata CSU din Suceava.

Un campionat ajuns așadar din turneu în turneu la cea de-a 30-a etapă finală după o groază de meciuri nedisputate și decise la ”masa verde” pe baza ”cazurilor pozitive” ale mascaradei ”pLandemiei”, dar care campionat fără play-off a și pierdut-o pe drum după tur pe Dunărea Călărași. Un sezon de tranziție în percepția neavizaților care cred în basme cu ”sacrificarea zilei de azi pentru binele zilei de mâine” și ”luminițe la capătul tunelului”, o ediție de fapt de testare a condiționării în care pot fi induse participantele sub false pretexte docil încuviințate. Căci totul se înfăptuiește cu concursul și aprobarea protagonistelor, crezându-se în revenirea la ”normalitate”. Când de fapt se va ajunge doar la o nouă stare de anormalitate, pe parametri ca și inacceptabili acum nici 2 ani, luați de buni în viitor pe pilot automat. 

Rezultatele rundei de luni și programul de marți, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal. 

În privința marcatorilor, Marius Sadoveac a înscris 8 goluri din care 4 din 7 metri, Barros 4 din care unul din 7 metri, Liviu Caba tot 4, Enculescu două iar Șomlea, Cîmpan, Năstăsie și Neamțu câte unul. 

Asoltanei a marcat 5 goluri pentru CS Dinamo, Hebo și Shebib câte 4, Kuduz, Ghionea și Botea câte 3, Humet și Mousavi câte două iar Hanțaru și Szasz câte unul.

La 7 metri, Dinamo două din 3, ”Poli” 5 din 6. La eliminări, gazdele două, ”violeții” 5.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = sapte

 


Ultimele articole din categoria Handbal: