SCM Politehnica – Știința Municipal Bacău în sferturile Cupei

SCM Politehnica Timișoara are o uriașă oportunitate de a intra în sfârșit în turneul Final 4 al Cupei României, dat fiind că găzduiește sfertul de finală în compania unicei secund-divizionare care a trecut la mijlocul acestei săptămâni de optimi, fază inaugurală a ediției din acest an pe semicercul masculin. Handbaliștii alb-violeți vor primi liderul cu punctaj maxim după tur al seriei estice în eșalonul secund, Știința Municipal Bacău, meciul pentru calificarea în semifinale fiind programat sâmbătă 16 decembrie.

Până atunci însă, ”violeții” primesc duminică de la ora 16,30 vizita Dunării Călărași la debutul returului în sezonul regular al elitei masculine iar miercuri de la ora 18,30 vor juca în deplasare la HC Vaslui, în etapa a XV-a din campionat, ultima pe 2017.

Ulterior, peste alte numai 3 zile, timișorenii vor primi vizita Științei Municipal Bacău, campioană de toamnă în Divizia A – Seria A, în care a câștigat toate cele 9 întâlniri ale turului, rotunjind un golaveraj de +151, dar care a și dispus miercuri seară, în optimi, de Dunărea Călărași, în cel mai strâns duel din faza inaugurală a noii ediții a întrecerii eliminatorii.

Galben-albaștrii din Bacău s-au impus cu 32-31, la pauză 13-12, eliminând prim-divizionara, între cele 6 formații gazdă care au trecut de primul tur, excepție făcând HC Vaslui, scoasă în cursă de CSA Steaua, dar și CSM Oradea, fruntașă în seria vestică a ligii a doua, ieșită din calcule în sala ”Antonio Alexe” în fața făgărășenilor.

Deși Știința Municipal Bacău va avea avantajul de a nu mai juca meciuri de campionat până la partida eliminatorie din sala ”Constantin Jude”, timișorenii sunt favoriții unei trageri la sorți care le-a surâs, după ce inaugurau miercuri optimile prin a trece la pas de vizitatorii suceveni, cu 39-30.

Tragerea la sorți a avut loc astăzi la sediul FRH, partidele în manșă unică din sferturile de finală fiind programate sâmbătă 16 decembrie, cu excepția celei de la Turda, de a doua zi. Capul de afiș se anunță a fi în sala Rapid, CSM București – CSA Steaua București constituind reeditarea finalei din urmă cu două sezoane.

Programul sferturilor de finală ale Cupei României la handbal masculin:

CSM București – CSA Steaua București
SCM Politehnica Timișoara- CS Știința Municipal Bacău
HC Dobrogea Sud Constanța – CSM Făgăraș
Potaissa Turda-Minaur Baia Mare.

Final 4 va avea loc în luna martie iar data limită de depunere a candidaturii pentru găzduirea turneului patrulater este 6 ianuarie 2018. De semnalat și că deținătoarea trofeului, Dinamo, a fost eliminată joi la Baia Mare de nou-promovata CS Minaur, cu 30-26.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: