SCM Politehnica Timișoara, 3 deplasări în primele 4 etape din ediția 2022/3 a Ligii Zimbrilor

Dacă în sezonul trecut a început campionatul cu 3 apariții pe teren propriu în primele 4 runde, alegându-se cu o singură victorie, în noua ediție 2022-2023 SCM Politehnica Timișoara va avea parte de 3 deplasări în primele 4 etape, la Turda la final de august, în București cu campioana Dinamo și la Suceava, primul meci acasă fiind cu buzoienii iar cel de-al doilea, cu nou-promovata din Odorheiu Secuiesc, în runda a V-a.

Poliștii alb-violeți și-au apărat la pas statutul prim-divizionar, impunându-se detașat în turneul de menținere în elită în fața secund divizionarelor ajunse la baraj, după care au anunțat cele 5 înlocuiri pentru viitorul sezon, un tânăr portar dinamovist pentru acoperirea plecării lui Tcaciuc, revenirile pivotului Baican și ex-golgeterului de pe extremă Marjanovic dar și câte un orădean respectiv… columbian, la capitolul despărțiri figurând printre alții și Denis Neamțu, iar astăzi și-au aflat programul turului în viitoarea ediție 2022-2023 a Ligii Naționale de handbal masculin.

În care a revenit gruparea din Odorheiu Secuiesc, în vreme ce clubul orădean, deși depășit la barajul de promovare, a fost de acord să ocupe locul adjudecat prin promovare directă de CSM Reșița, însă neînscrisă în divizia de elită. Au retrogradat în schimb cei din Alexandria și Cluj.

Ca apariții acasă în tur, conform tragerii la sorți a programului pentru Liga Zimbrilor, care a avut loc astăzi, ”Poli” va primi pe rând vizita celor din Buzău, Odorheiu Secuiesc, București (CSA Steaua), Baia Mare, Vaslui și Bacău. Minaur, finalistă în EHF European Cup și vicecampioană a României, este unica dintre primele 4 clasate care va juca în sezonul de toamnă în sala ”Constantin Jude”.

Deplasările, în ordine, la Turda, Dinamo, Suceava, Focșani, Oradea, CSM București și Constanța – dobrogeni care au completat podiumul ediției recent încheiată.

Așadar, primele două deplasări, la a patra respectiv prima clasată.

Reamintim, alb-violeții au cucerit titlul național la juniori mari, câștigând la Bacău finala cu sucevenii, suceveni triumfători în schimb la juniori 2 în ultimul act cu CSM București, suceveni totodată vicecampioni și la juniori 3, depășiți în finală de Liceul Liviu Rebreanu Turda, la limită. 

Revenind la seniori, pe plan internațional, Liga Zimbrilor a avut o finalistă în competiția numărul 3, Minaur pierzând tur-retur cu scandinavi, în vreme ce EHF European League a fost adjudecat la limită de SL Benfica într-o finală cu SC Magdeburg, cei din Plock câștigând finala mică în dauna lui RK Nexe. Final 4 în EHF Champions League urmează weekend-ul viitor, cu semifinalele Kiel – Barcelona și Veszprem – Kielce. 

Programul SCM Politehnica Timișoara în turul ediției 2022/3 în Liga Zimbrilor (Sporttim va publica în timp util țintarul etapei I pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal):

Etapa I, Potaissa Turda – SCM Politehnica Timișoara

Etapa II, SCM Politehnica Timișoara – HC Buzău

Etapa III, Dinamo București – SCM Politehnica Timișoara

Etapa IV, CSU din Suceava – SCM Politehnica Timișoara

Etapa V, SCM Politehnica Timișoara – HC Odorhei

Etapa VI, CSM Focșani – SCM Politehnica Timișoara

Etapa VII, SCM Politehnica Timișoara – Steaua București

Etapa VIII, CSM Oradea – SCM Politehnica Timișoara

Etapa IX, SCM Politehnica Timișoara – HC Minaur Baia Mare

Etapa X, CSM București – SCM Politehnica Timișoara

Etapa XI, SCM Politehnica Timișoara – HC Vaslui

Etapa XII, HC Dobrogea Sud Constanța – SCM Politehnica Timișoara

Etapa XIII, SCM Politehnica Timișoara – CSM Bacău

Datele de disputare pentru următoarele etape vor fi anunțate ulterior. Clasamentul final al ediției anterioare, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 9

 


Ultimele articole din categoria Handbal: