SCM Politehnica Timișoara câștigă finala și titlul Campionatului Național de juniori mari: FOTO

Formația de juniori mari de la SCM Politehnica Timișoara a cucerit astăzi în Moldova titlul pe țară la handbal masculin, încununând astfel un sezon de-a dreptul perfect, cu 21 de victorii în 21 de partide jucate în Campionatul Național FRH de juniori 1, dintre care ultimele 5, în zile consecutive, în turneul final cu 8 participante de la Bacău. Poliștii, dintre care unii deja cu apariții și goluri între seniorii Ligii Zimbrilor, au obținut cel mai important succes astăzi după-amiază, în ultimul act cu trofeul pe masă, 36-32 (18-15) cu imbatabila până acum CSU din Suceava, ”pepinieră” tot a unui club din Liga Națională.

Moment de referință pentru handbalul masculin de pe malurile Begăi.

Handbaliștii juniori mari ai Politehnicii au câștigat toate cele cinci jocuri din faza decisivă a campionatului – turneul final de pe Bistrița, trei în grupă, unul ieri în semifinale cu 34-27 (14-7) cu CSM Focșani 2007 și finala de astăzi, cu cel mai strâns scor în comparație cu celelalte reușite.

Alb-violeții au controlat meciul cu formația din Bucovina și au condus permanent, la cinci goluri încă din prima repriză. CSU din Suceava s-a apropiat la trei lungimi la pauză și chiar a egalat în minutul 40, 23-23.

A fost momentul timeout-ului solicitat de staff-ul echipei noastre, dar și startul  desprinderii decisive. Au urmat trei goluri consecutive și de la acel moment a fost clar cine va fi campioana: SCM Politehnica Timișoara.

Pentru echipa din Suceava a fost prima înfrângere din acest sezon.

„A fost un meci complicat, chiar dacă am condus aproape permanent. Băieții au respectat planul de joc și am reușit să câștigăm și acest cel mai important meci al campionatului. A existat acel moment de îndoială, când Suceava a egalat în repriza a doua, dar am cerut timeout, am trecut la apărare 5+1, am schimbat câteva lucruri în atac și toate acestea ne-au deschis drumul spre victorie” a spus la final ibericul Gonzalo Tajuelo, antrenor al juniorilor mari la SCM Politehnica.

Cinci dintre juniorii poliști au fost aleși în șaptele ideal al turneului final: Claudiu Pal – portar, Robert Cîtu – extremă dreaptă, Darius Bran – centru, Ianus Dumitrescu – inter stânga, Antonio Bordeanu – inter dreapta.

CSM București a cucerit ”bronzul”, câștigând la limită finala mică în dauna focșănenilor, după ce Potaissa a luat locul 5 la turneul final, în dauna Odorheiului Secuiesc, iar CS Medgidia locul 7, în fața băimărenilor de la CSȘ2. Iar apropo de maramureșeni, vicecampioana națională de seniori din Liga Zimbrilor a pierdut și returul acasă al finalei EHF European Cup, cu IL Naerbo.

Sub conducerea antrenorului spaniol Gonzalo Tajuelo, SCM Politehnica a triumfat în acest sezon la Timișoara și în turneul play-off al celor mai bine clasate garnituri juvenile din grupa a II-a valorică a diviziei secunde de seniori.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 42

 


Ultimele articole din categoria Handbal: