Şerban, Rector ales. Poli n-are de ales: două puncte

Profesor doctor inginer Viorel Şerban este Rector ales al Universităţii Politehnica Timişoara pentru legislatura 2012-2016, conform rezultatelor din al doilea tur de scrutin, derulat joi, în care preşedintele Consiliului de Conducere al handbaliştilor alb-violeţi a obţinut 353 voturi, faţă de cele 261 ale contracandidatului Radu Vasiu. Iar sîmbătă la ora 13 e rîndul poliştilor să obţină un aşteptat şi necesar al optulea succes stagional.

Succesul proaspătului Rector al UPT este semnificativ şi în plan sportiv, ţinînd cont că în proiectul managerial pentru candidatură al preşedintelui Fundaţiei Politehnica era stipulată şi “stabilirea de parteneriate pentru sprijinirea echipelor sportive indentificate cu numele Politehnica”. Cu alte cuvinte lui „Poli” n-ar avea cum să-i fie pe mai departe altfel decît mai bine, mai rămînînd doar ca echipa să urce în ierarhia Ligii Naţionale. Sau măcar să se desprindă sîmbătă de vecina tot cu 14 puncte, Potaissa, învinsă duminică la Turda, 22-30 cu Ştiinţa Bacău, căreia îi marca doar două goluri într-un răstimp de 16 minute, după pauză…

Fundaţia viitoarei săli a handbaliştilor a „ieşit din pămînt” la Baza 2, clubul este înaintea pasului de a se afilia Ligii Profesioniste de Handbal, ceea ce va implica trecerea de la o secţie a unei grupări universitare la o mono-secţie de sine stătătoare, cu caracter profesionist, iar conducătorul său este nimeni altul decît Rectorul Universităţii Politehnica. Viitorul pare a suna bine.

Ce scîrţîie momentan este tocmai jocul echipei, nu foarte convingător nici la cele două succese din 5 apariţii în 2012, la 3 respectiv 4 goluri diferenţă, lăsînd şi pe mai departe senzaţia că valoarea de ansamblu este inferioară sumei părţilor. Mai mult, cele două eşecuri la un gol, în ianuarie la Satu Mare iar sîmbăta trecută la Cluj-Napoca, se confundă cu unicul succes din cîte 5 jocuri în acest an pentru Municipal respectiv „U”. Care, aceasta este realitatea, sunt grupări situate sub locul 8 în clasament, cu alte cuvinte sub polişti, de unde că, oricît am face calcule şi ne-am dori agăţarea din urmă a unor echipe cu cam două-cinci puncte în plus şi eventual cu un joc mai puţin disputat, momentan tot ajungem să privim mai degrabă peste umăr, spre „subsol”.

Din care, cu excepţia lui CSM Bucureşti, învingătoare joi seară cu 25-24 cu HC Odorhei, adunînd astfel 5 puncte din 4 meciuri în 2012 şi implicit mai multe decît alb-violeţii, 4 în 5, celelalte suferinde, Turda, „U”, Satu Mare sau Ploieşti s-au mişcat şi mai greu, cu două sau 3 puncte culese.

Printre care aşadar şi oaspeţii de sîmbătă ai Timişoarei, nou-promovaţii turdeni, cu un unic succes după Anul Nou, 30-27 cu… HC Odorhei, pînă şi vizita trupei lui Horaţiu Gal fiind însă aşteptată cu oarecare trepidaţii, nu de alta dar alb-violeţii suflă şi-n iaurt după ce în tur erau învinşi în „Constantin Jude” de cealaltă nou-promovată, CSM Ploieşti. Şi portalul oficial al poliştilor, www.aspolitehnica.ro, remarcă faptul că „însă acest statut nu trebuie luat prea mult în considerare, deoarece Potaissa Turda are foarte mulţi jucători cu experienţa Ligii Naţionale, la diferite cluburi cu tradiţie: Yan Vizhboskyy, Raul Marian sau Claudiu Dediu sunt doar trei dintre ei”.

E drept, „Poli” s-a mai îndepărtat cu un punct-două de aceste codaşe dar n-a cîştigat mult teren şi cîtă vreme nu are în tolbă cele două puncte cu Potaissa, mai degrabă se uită în urmă decît spre zona locurilor 4-7.

Dar triumful proaspătului Rector trebuie stropit cumva şi pe terenul de sport, iar un strop în plus de sudoare, cu care poliştii – ce-i drept! – ne-au obişnuit, poate aduce acele două puncte de linişte: Poli la 16, Potaissa rămasă la 14.

Tot lotul este valid iar în ceea ce priveşte runda de sîmbătă, a patra a returului respectiv a 17-a per total, poate fi lecturată pe coloana din dreapta. La fel şi clasamentul actualizat după succesele din această săptămînă ale Sucevei, Constanţei respectiv CSM Bucureşti.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: