Și cu ”mânji”, Poli n-o conduce deloc pe CSM Focșani și nu-și ia revanșa, ex-violetul Marjanovic îi dă 10

SCM Politehnica Timișoara e bântuită de cea mai mare foame de puncte din sezonul în curs după ce a suferit astăzi al patrulea eșec consecutiv în Liga Zimbrilor, al doilea în noul turneu clujean, 20-26 (10-13) pe felii egale cu CSM Focșani 2007, pe care n-a condus-o absolut deloc și în fața căreia nu s-a revanșat pentru usturătorul 32-24 din tur, și de astă dată ex-”violetul” Filip Marjanovic fiind prolific pentru moldavi, cu 1o reușite. Nu doar că bănățenii au rămas astfel la 8 puncte în urma vrâncenilor, dar pe moment au și pierdut nițel contactul cu primele 8 clasate.

Liga Națională de handbal masculin a continuat astăzi în două săli clujene cu cea de-a doua etapă din 3 reuniuni ale penultimului turneu al returului dar și al campionatului ediției 2020-2021, în penultima întâlnire de după-amiază dând piept ocupanții locului 6, de la CSM Focșani 2007, cu poliștii timișoreni de pe locul 9, cu stări de spirit diferite după ce gruparea de pe Milcov completa seara de duminică prin a tranșa la Turda cu 28-23 (13-11) duelul vecinelor cu buzoienii lui Pero Milosevic, bănățenii pierzând în schimb la matineu în fața băimărenilor cu 21-23, la pauză 11-11. ”Poli” și vrâncenii abordau turneul clujean la o diferență de numai două puncte, dar ce nu fac 48 de ore, diferența majorându-se acum la opt puncte.

Altădată, SCM Politehnica ar fi fost cea care ar fi abordat mai degrabă acest duel direct de pe locul 6 iar cei din Focșani de pe poziția a noua, iar altădată alb-violeții ar fi fost cei care s-ar fi desprins în învingători fără a fi conduși, dar iată că s-a întors roata, timișorenii jucând partida din etapa a 26-a cu șansa a doua spre finele unui sezon de tranziție pentru gruparea de pe Bega, astfel conturat pe fondul amurgului carierei unor omniprezenți peste ani și în ”tricolor”, Fenici sau Sadoveac, moment al pregătirii predării ștafetei, prin inducerea în cadru a unor ”mânji” precum Liviu Caba – fiu al antrenorului polist Vlad Caba, sau frații Călin și Aron Dedu – fii ai președintelui federal, totul în așteptarea absolvirii junioratului de către grupul de la Centrul Național Olimpic de Excelență pentru Juniori Timișoara.

Context în care ”Poli”, Vlad Caba și cei 14 ”violeți” convocați pentru penultimul turneu al campionatului, din Ardeal, au circumstanțe atenuante, rezultate pe undeva firești spre finele unui campanii suficient de bulversate și de impunerile nelegale și disproporționate ale executanților din teritoriu și pe pielea sportului românesc, timișorenii având actualmente de suferit în speranța unui viitor ceva mai luminos. La stadiul pasului înapoi pentru saltul cât 2 pași înainte.

Iar parte a procesului de regenerare este și o asemenea înfrângere, neplăcută și altădată pe undeva uluitoare, rol asumat de SCM Politehnica și Vlad Caba. Întrebarea rămâne dacă gruparea alb-violet va și culege cândva roadele, însă limitările financiare sunt pe moment suficient de determinante pentru a da tonul situației generale, o notă de realism fiind actualmente mai mult decât necesară.

Acestea ar fi reperele înfrângerilor de duminică și marți cu CS Minaur și CSM Focșani 2007, eșecuri în fața ocupantelor locurilor 5-6 survenite după înfrângerile de la finele precedentului turneu, tot de luna aceasta, la 3 goluri în fața lui CSM București și 6 cu HC Dobrogea Sud, plasate pe pozițiile 3-4. Poliștii au momentan o strângere de inimă dat fiind că formațiile care le devansează pe treptele 7-8, CSA Steaua și CS HC Buzău 2012, au câștigat și acestea astăzi, bucureștenii cu 29-25 (15-12) în fața Minaurului iar elevii lui Milosevic tot prin a marca 29 de goluri, 29-28 cu băcăuanii, lăsându-i astfel pe ”violeți” la 4-5 puncte în urmă, handicap pus la încercare mâine seară în Sala ”Horia Demian”, când bănățenii vor da piept roșu-albaștrilor din capitală, însă pe de altă parte timișorenii pot privi și mai optimiști spre turneul cădere de cortină al campionatului, din 8-11 mai, când le vor întâlni pe CSM Făgăraș și CSU din Suceava, formații din urma lor, puncte cheie ale turneului din București în care vor da și de gazda Dinamo.

Locul 9, pe care au fost egalați la puncte și de CSM Vaslui, este o eventualitate dar nu un capăt de țară, în contextul unei evidente tranziții cu limitări de personal. Bătaie de cap și astăzi de la ora 16 în sala ”Babeș Bolyai” din Cluj, unde ”Poli” s-a limitat la a egala la trei în minutul 7 prin pivotul Baican, însă nimic mai mult, rămânând apoi la 3-4 goluri în urmă încă din prima repriză.

În care extrema ex-polistă Filip Marjanovic a înscris mai mult de jumătate din golurile câștigătoarei, 7 din 13 pentru CSM Focșani 2007, cu un avantaj la pauză de 3 goluri, asigurat și prin cele 4 reușite ale ex-gorjeanului Mănescu. Dar și dublat simetric în partea secundă, tot 13-10, în care ”violeții” s-au apropiat o dată cel mult la două goluri, vrâncenii detașându-se și la șapte.

”Poli” resimțea cu atât mai mult absența centrului veteran Cristi Fenici – suspendat după descalificarea suferită duminică deja în minutul 2, 14 ”negri mititei” rămași doar 13, și în lipsa interului Șomlea, în imposibilitatea de a fi convocat… 

Un succes fără discuții al moldavilor pentru care Marjanovic a deschis scorul deja în secunda 10, marcând 6 dintre primele 9 goluri ale învingătorilor, 3 dintre acestea din  aruncări de la 7 metri, 9-5 la mijlocul primei reprize. Desprinderea ca și decisivă s-a făcut într-o perioadă de 6 minute și jumătate în care poliștii n-au împărtășit bucuria golului, un ”careu” în schimb în contul celor de pe Milcov, prin Constantin Mănescu și Marjanovic de câte două ori, 7-3 în minutul 12, avans pe care moldavii l-au menținut mai mult sau mai puțin.

Elevii lui Caba au mai recuperat în urma eliminării temporare a lui Ragea, de la 10-5 la 10-8 în minutul 21 prin golurile lui Neamțu, Enculescu și Baican, moldavii replicând tot prin 3 goluri la rând, ale aceluiași Mănescu respectiv ale ex-poliștilor Hrimiuc și Marjanovic, serie stopată de Liviu Caba și Cîmpan, stabilind scorul la pauză, 13-10.

Repriză încheiată cu eliminarea aceluiași Caba, ex-stelistul Eros deschizând contul părții secunde dar și Marius Sadoveac replicând cu o ”dublă”, 14-12. Tot atâtea reușite câte semna veteranul și în prima repriză…

Urma eliminarea extremei lusitane Barros, Marijanac înscriind pentru focșăneni iar Liviu Caba pentru ”violeți”, ultima oară două diferență, o imposibilitate după ce Krstevski a marcat de două ori la rând, 17-13 în minutul 38, SCM Politehnica rămânând încet și sigur de căruță, în ciuda reușitelor lui Marius Sadoveac – de 4 ori la la rând pentru învinși, care sufereau însă și eliminările lui Păiuș și Enculescu.

Resimțite, bănățenii înfruntând un handicap insurmontabil în ultimele nici zece minute, 24-17. Doar au limitat proporțiile scorului, înfrângerea fiind inevitabilă, în marjele celei suferite cu dobrogenii.

Iar meciul de miercuri seară cu CSA Steaua nu se anunță a fi mai ușor, ”Poli” fiind într-un moment ceva mai delicat, dar nu de judecat.

Veteranul Marius Sadoveac a dus din nou greul responsabilității marcării golurilor, cu 9 reușite dintre care 3 din aruncări de la 7 metri, completat de Liviu Caba și extrema Cîmpan cu câte 3 goluri, Baican înscriind două iar extrema Neamțu, Aron Dedu și portarul Tcaciuc câte unul fiecare.

Interul polist a avut cu o reușită mai puțin decât golgheterul meciului, ex-alb-violetul sârb de pe extremă Filip Marjanovic, mai consistent suplinit și de Constantin Mănescu, Miroiu, Krstevski și Eros cu câte 3 goluri fiecare, Marijanac cu două iar Didi Hrimiuc și Pătru cu câte unul. 

Poliștii au suferit nu mai puțin de 7 eliminări, față de cele 4 ale vrâncenilor, care au fost mai preciși de la 7 metri, fără excepție de 6 ori, ”violeții” fructificând 3 dar și ratând două pe final.

Rezultatele zilei în Liga Națională și programul etapei a 27-a, de mâine, pe coloana clasamentelor. Ultimele 3 etape ale campionatului, în perioada 8-11 mai.    

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: