Şi junioarele II de la LPS Banatul Timişoara, calificate la turneul semifinal. Cosmin Zgîrdea: „E foarte bine că am reuşit să urcăm la acest nivel!”

O neprezentare, cea a lui CSŞ Petroşani, şi o renunţare, a Jimboliei, care nu s-a mai aliniat şi la ultimul joc, de sâmbătă, n-au putut întuneca reuşita junioarelor II de la LPS Banatul Timişoara de a savura chiar pe teren propriu, cu ocazia celui de-al şaselea şi ultimul turneu al Seriei G în Campionatul Naţional FRH de handbal feminin – generaţiile 1997-1998, o rară dar în cele din urmă binemeritată calificare la turneul semifinal al categoriei.

 

LPS Banatul, cu cele 3 puncte acumulate în derby-ul direct pentru calificarea de pe locul 2, contra lui HC Jimbolia, şi cu alte 3 rezultate din penalizarea hunedorencelor, învingătoare pe teren dar utilizând un număr prea mare de sportive sub categoria de vârstă stipulată în regulament, şi-a asigurat încă din prima zi a reuniunii finale din seria sud-vestică elevarea la nivel naţional, despre care profesorul Cosmin Zgîrdea, antrenor al timişorencelor, a remarcat că „este un lucru foarte bun că am reuşit să urcăm la acest nivel! Totul ţine la noi de psihic şi moral, de cap tare, dar această echipă a demonstrat că îşi merită intrarea în faza semifinală, după încercări nereuşite până acum.”

Timişorencele îşi vor afla în curând adversarele din faza semifinală, ce va avea loc luna aceasta, sub forma a 4 serii de câte 6 echipe. Junioarele II calcă astfel pe urmele junioarelor I şi III de la „Banatul”, prezente de dată recentă în fazele semifinale ale ediţiei 2013-2014.

În condiţiile în care echipa CSS Petroşani nu s-a prezentat în weekend la turneul cu numărul 6, din Banu Sport, o practică uzitată la final de sezon pentru economisirea unui bănuţ în plus, dar detrimentală junioarelor, în situaţia în care, şi aşa, turneele sunt rare şi la perioade mari de timp unul de celălalt, totul s-a rezumat la 6 jocuri, devenite în cele din urmă cinci, în urma neprezentării Jimboliei la partida cădere de cortină, odată ce ratase şansele la calificare de pe locul 2.

În etapa I, de vineri 9 mai, a fost HC Jimbolia – LPS BANATUL Timişoara 21-31 (10-15), dispută tranşată clar de gazde pe apărare şi cu aproape 20 de goluri marcate pe contraatac.

Zgîrdea a început cu Amanda Aparaschivei – Loredana Kovacs, Nicoleta Surduc, Alexandra Roşu, Claudia Florea, Mădălina Pantea şi Carina Teşan, marcatoare fiind Roşu, cu 10 reuşite, Kovacs, Teşan şi Pantea, cu câte 6, şi Surduc, cu 3.

Au mai intrat şi Denisa Erie, Mădălina Mihălucă, Claudia Petruţa, Helen Borlovan, Andreea Moloca, Carina Murariu, Maria Martin şi portarii Alina Bejan şi Andreea Chira.

CSS Drobeta Turnu Severin a fost întrecută apoi, în celălalt joc al patrulaterului, de liderul deja calificat CSS Hunedoara, care a câştigat de fapt toate întâlnirile, deşi a mizat şi pe mai multe junioare mai mici, categoria trei.

În etapa a-II-a, tot de vineri, LPS BANATUL Timişoara – CSŞ Hunedoara 21-29, gazdele manifestând lacune mari în apărare dar şi parţial pe faza de atac, însă în condiţiile în care oaspetele au practicat unul dintre cele mai bune jocuri ale lor din turneele acestui an iar amfitrioanele nu s-au mai ridicat la acelaşi nivel al evoluţiei ca şi dimineaţa. „Bucuria şi relaxarea au apărut instantaneu, după obţinerea calificării”, a explicat profesorul Zgîrdea.

Marcatoare au fost Surduc, cu 6 goluri, Kovacs, cu 5, Roşu şi Teşan, cu câte 3, Florea cu două, respectiv Pantea şi Erie, cu câte unul.

În celălalt joc, HC Jimbolia – CSS Drobeta Turnu Severin 19-21, eşec echivalând cu ruinarea totală a şanselor de calificare ale timişencelor.

Etapa a-III-a s-a redus la un unic joc, CSS Drobeta Turnu Severin – LPS BANATUL Timişoara 30-25 (15-10), pierdut de gazde în prima repriză pe fondul ratărilor dar şi a relaxării. Loredana Kovacs n-a mai evoluat, datorită accidentării din ziua precedentă, fiind însă suplinită de Roşu, din nou cu 10 goluri, Surduc cu 6, Pantea cu 4, Florea şi Erie cu câte două, iar Martin cu unul.

CSS Hunedoara – HC Jimbolia nu s-a mai jucat, hunedorencele şi LPS Banatul, în această ordine, calificându-se între cele mai bune 24 din ţară, cu menţiunea că Loredana Kovacs, o secund divizionară de senioare deşi abia din generaţia 1997, a fost prezentă deja în această primăvară la două faze semifinale la junioare I, tot cu „Banatul”, dar 1995-1996, la Sebeş şi Plopeni, unde timişorencele acumulau două victorii şi 6 eşecuri.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 4

 


Ultimele articole din categoria Handbal: