0-10! ”Vizele au fost făcute, căci nu am dus doar 5 carnete la vizat și 10 am lăsat acasă! E la mintea cocoșului…” Gazda Unirea, îngenunchiată la debut la ”masa verde”

Start debusolant pentru gazda CS Unirea Sânnicolau Mare în turneul semifinal al Campionatului Național FRH de handbal masculin pentru juniori II, ce-l organizează începând de astăzi și până duminică în sala ”Ioan Morar” de pe malurile Arancăi, cu participarea altor 4 cluburi, miza constând în prinderea unuia dintre primele două locuri la finele întâlnirilor fiecare cu fiecare, în sistem campionat.

CS Unirea a stat în reuniunea de dimineață, dat fiind numărul impar de participante în seria semifinală națională din Timiș, și a avut în schimb programat un prim meci, de debut, de la ora 16, vineri, contra LPS Iolanda Balaș Soter Buzău.

Grupare oaspete care a pus sub semnul întrebării înaintea partidei validitatea vizelor medicale din unele carnete de joc ale juniorilor II sânmiclăușeni, invocând ilizibilitatea ultimei cifre din înscrisul anului de pe document: 4 în loc de 5!?

Dani Morar, fiu al regretatului ex-președinte al clubului, al cărui nume este purtat de sala sporturilor de pe Aranca, și actualmente antrenor al juniorilor II localnici, a fugit într-un suflet la cabinetul medical în care au fost actualizate vizele sportivilor pentru anul 2015, însă nu s-a încadrat de puțin în intervalul de timp stipulat de regulament în care clubul poate face dovada documentației corecte și complete la masa oficială de joc.

”Oaspeții au spus că viza nu se vedea pe ele. Iar Dani a întîrziat un minut, nu s-a încadrat cu un minut, era 16,11, și Buzăul a refuzat să joace. A părăsit sala, învingătoare la masa verde, 0-10”, a explicat Suba Roosz Joszef, din secția de handbal a Unirii. Regulamentul stipulează în asemenea situații acordarea a 10 minute de grație de la ora de începe a jocului, pentru a se constata dacă partida poate începe în conformitate cu prevederile competiției.

”A ajuns înapoi de la cabinet la 16,11. Totul a fost cu acea dată, ei ziceau că e 14 și nu 2015 la viza medicală. Dar vizele noastre bineînțeles că au fost făcute pe acest an, căci nu am dus doar 5 la vizat și 10 am lăsat acasă! E la mintea cocoșului… Discuția a fost despre 10 carnete dintre cele 15”, a mai explicat Suba Roosz.

Așadar debut ratat la… ”masa verde”: CS Unirea – LPS I.B. Soter Buzău 0-10. Au parcurs sute de kilometri pentru a juca handbal și au învins fără să transpire.

CS Unirea atacă semifinalul de acasă cu 6 juniori de 1998 și restul de 1999, dar și un junior III din generația 2001. Mâine, timișenii joacă pe rând cu HC Vaslui și Colegiul Tehnic Media București, iar duminică, împotriva lui LPS Târgu Jiu.

Astăzi, în prima reuniune: LPS I. B. Soter Buzău – LPS Târgu Jiu 21-18 (12-10) și LPS Vaslui – CT Media București 32-22 (12-11). La această oră, în etapa a II-a, se joacă un meci al ”pepinierelor” de prim-divizionare, LPS Vaslui – LPS Târgu Jiu.

Tot în faza I a turneelor semifinale naționale de juniori II (1998/99) mai evoluează de azi și LPS Banatul, la Mediaș, respectiv CSȘ Lugoj, la Tecuci, despre ale căror debuturi am consemnat deja în articole publicate în cursul zilei.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 36

 


Ultimele articole din categoria Handbal: