Stan cu 15 şi Poli cîştigă-n deplasare: 33-30 (18-11) la Ploieşti

Stan&Co. au spart gheaţa „afară” în duelul trupelor cu cele mai puţine goluri marcate în acest sezon, între nişte prahoveni cu un unic egal şi 5 înfrîngeri acasă şi alb-violeţii fără punct extern pînă azi. A trebuit aşadar să înceapă returul pentru a se impune în cele din urmă în deplasare, la cea de-a şaptea tentativă, dar tot mai bine mai tîrziu decît niciodată, handbaliştii alb-violeţi revanşîndu-se sîmbătă seară pentru eşecul de pe teren propriu, din prima etapă, şi obţinînd un al şaselea succes stagional, 33-30 (18-11) la Ploieşti, cu nou-promovata CSM, triumf graţie căruia pot privi cu un mai mare optimism spre prima jumătate a ierarhiei. Iar Ioan Stan (foto prima pagină) a fost un veritabil tunar, cu nu mai puţin decît 15 goluri marcate!

Aceasta este prima victorie externă în Liga Naţională a poliştilor din 30 aprilie 2011 încoace, cînd se impuneau cu 27-26 la Dinamo Braşov.

„Nu s-a pus niciodată problema învingătorului, ci doar a diferenţei de scor. Din pripeală, spre final, le-am dat gazdelor posibilitatea să reducă din handicap dar puteam lejer să ne impunem cu 7-8 goluri avans”, a spus pentru www.sporttim.ro după joc Sorin Sărăndan, component al CSU Politehnica Municipal. Nedeljko Vuckovic a apelat sîmbătă la Djuricin – Timofte, Lalic, Fenici (cpt), Stan, Lela şi Băiceanu, pe parcursul primei părţi mai evoluînd şi Sabin Ignat. „Am reuşit o foarte bună primă repriză, atît în apărare cît şi atac, iar portarul Milan Djuricin a apărat 9 mingi”, a explicat Sărăndan.

Ioan Stan, care a marcat aproape jumătate din golurile poliste, a excelat deja în prima repriză cu 10 „boabe”, totalul acumulat pînă la final survenind pe fondul unui foarte bun procentaj de reuşită, din 20 aruncări la poartă. De nestăvilit pe atac, Stan a mai fost odihnit la reluare pe faza defensivă, Sabin Ignat preluîndu-i locul. De asemenea, portarul Tcaciuc şi-a preluat şi el locul între buturi, în ultima treime a meciului, tot în partea secundă Lela fiind substituit pe extremă cu Cotinghiu iar pivoţii Mrakic şi Băiceanu înlocuindu-se pe rînd. Cristescu şi Hagiu şi-au suplinit la rîndul lor colegii, cu intrări pe final de meci.

„Toate compartimentele au funcţionat foarte bine pînă la pauză. La reluare, probabil din dorinţa de a-i bate cît se poate de bine, am făcut unele greşeli, atît în atac, unde ne-am pripit din dorinţa de a înscrie cît mai repede, şi s-au ales uneori nişte variante nepotrivite, cît şi în apărare, unde s-a ieşit la intercepţie şi unele au fost nereuşite, soldîndu-se cu gol”, a mai spus Sorin Sărăndan.

Pe lîngă goleadorul Stan, Mrakic a evoluat foarte bine în apărare, contribuind şi cu un gol, mai punctînd Cotinghiu şi Hagiu, tot cu cîte un gol, Lalic, cu două, precum şi Băiceanu şi Timofte, cu cîte 4, respectiv căpitanul Fenici, cu 5.

Urmează deja duminică recuperarea cu saună şi bazin la „Constantin Jude”, urmată de vizionarea anticipativă a viitorului adversar, Energia Pandurii Lignitul Târgu Jiu, care va descinde miercuri la ora 17 pentru un joc în devans din runda a XV-a, următoarea, pentru a-şi da răgaz în favoarea disputei din eurocupe cu Sporting Lisabona, din week-end. Poliştii vor efectua luni un antrenament, cu gîndul la alte două puncte miercuri după-amiază, joc în urma căruia vor avea o săptămînă şi jumătate de pauză comnpetiţională.

Bănăţenii s-au scuturat aşadar de excesivele precauţii şi şi-au dat drumul la joc, iar în ciuda faptului că au primit cel mai mare număr de goluri într-un meci din actualul campionat, au şi punctat de cele mai multe ori, nemairisipind avantajul, cu toate că au încasat 19 goluri într-o parte secundă cedată prahovenilor.

Se poate spune că poliştii şi-au valorificat sîmbătă potenţialul superior şi au confirmat calculele hîrtiei, răbufnind după două eşecuri la rînd în acest debut de 2012 în fieful unei codaşe fără succes acasă, şi o unică remiză, cu reşiţenii, pe 19 noiembrie.

Mai mult, elevii lui Nedeljko Vuckovic au depăşit pentru a doua oară în acest sezon graniţa celor 30 de goluri înscrise, plusînd celor 31 de boabe administrate bucureştenilor de la CSM în precedentul triumf precum şi celor 27 marcate sîmbăta trecută la Satu Mare, pînă azi cea mai eficace recoltă externă din actuala campanie.

După jocul cu Pandurii Energia Lignitul Tîrgu Jiu, poliştii vor merge la Cluj, pentru jocul cu Universitatea, din 18 februarie, iar apoi din nou acasă, cu nou-promovata Potaissa Turda.

Ca deplasare, poliştii au avut parte de o şosea foarte bună pînă la Braşov, cu carosabil complet uscat şi circulabil mai apoi, pe Valea Prahovei, iar la întoarcere, efectuată pe timp de noapte, au întîmpinat un drum umed dar nu îngheţat.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 5

 


Ultimele articole din categoria Handbal: