Stan, Fenici la lot: Liga frînată aproape o lună, Cupa devansată

Jocul alb-violeţilor de sîmbătă de la ora 17, cu Dinamo Municipal Călăraşi, este ultima ocazie pentru fanii poliştilor de a-şi vedea la lucru favoriţii într-un meci oficial vreme de peste o lună de zile, noul cuplu de antrenori federali Eliodor Voica – Sebastian Bota convocîndu-i pe selecţionabili de luni 26 martie pînă în 5 aprilie într-un stagiu la Izvorani, combinat cu o „dublă” contra Macedoniei, premergătoare Trofeului Carpaţi, din 6-9 aprilie.

Astfel, Liga Naţională va redemara peste alte 4 săptămîni, pentru polişti cu o deplasare la Suceava, pe 22 aprilie, la jocul cu fruntaşa Universitatea Bucovina. Căpitanul Cristian Stelian Fenici (foto prima pagină, în „cleştele” dobrogean) şi golgeterul Ioan Claudiu Stan se numără între cei 18 convocaţi la lotul naţional, la prima acţiune a reprezentativei după eşecul cu Belarus din iarnă, ce redirecţiona „tricolorii” spre play-off-ul de calificare la C.M. 2013, din luna iunie.

Ulterior deplasării în Bucovina, alb-violeţii vor încheia sezonul cu jocuri pe 29 aprilie, acasă cu Ştiinţa Bacău, care are la rîndul ei 3 selecţionabili, respectiv pe 6, 13 şi 20 mai, la Bucureşti, cu CSM, la Constanţa, cu campioana HCM şi pe teren propriu cu Municipal Satu Mare. Iar imediat după încheierea Ligii Naţionale şi devansată cu 3 zile, de pe 25-27 mai în 22-24 mai, va urma Cupa României, la Baia Mare, pentru timişoreni în funcţie de clasarea între primele 8 în elită, condiţie sine qua-non a alinierii la start.

Pauza competiţională de 4 săptămîni ce se cască de duminică, după runda a XXI-a, este a treia de cel puţin aceiaşi durată în cursul actualului sezon, după una similară, în urma etapei a şaptea, în plin tur, şi o alta de peste o lună, incluzînd Sărbătorile, înaintea penultimei runde din prima jumătate a campionatului.

Aşadar luni 27 martie, la Izvorani, lotul tricolor se va reuni pentru pregătirea „dublei” amicale cu naţionala Macedoniei, din 1 şi 2 aprilie, dar şi pentru „Trofeul Carpaţi”, acordat în cele din urmă Oradei, în perioada 6-9 aprilie. HCM Constanţa, campioana, are cei mai mulţi jucători convocaţi, în număr de şapte, printre care şi ex-polistul Alexandru Şimicu.

Echipele care au răspuns invitaţiei la Trofeul Carpaţi sunt naţionalele Turciei şi Ucrainei, urmînd să se contureze şi un lot al Romaniei B, cu jucători tineri, ce se află în vederile naţionalei mari. Prima reprezentativă îi are convocaţi pe portarii Mihai Popescu (HCM Constanţa), Ionuţ Ciobanu (HC Odorhei) şi Marius Marocico (Dinamo Călăraşi), respectiv pe Alexandru Stamate (HCM Constanţa), Alexandru Şimicu (HCM Constanţa),  Andrei Păiuş (Energia Pandurii), Cristi Ghiţă (Ştiinţa Bacău), Ioan Stan (CSU Politehnica Municipal Timişoara), Alexandru Csepreghi (HCM Constanţa), Cristian Fenici (Politehnica Timişoara), Ionut Rotaru (Ştiinţa Bacău), ca extreme pe Florin Dospinescu (Ştiinţa Bacău), Alexandru Sabou (HCM Constanţa), Vali Ghionea (HCM Constanţa), Andrei Mihalcea (HC Odorhei) şi Florin Ciubotariu (CS Caraş Severin Reşiţa), iar pivoţi pe Marius Novanc (HCM Constanta) şi Huba Talas (HC Odorhei).

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = sapte

 


Alte articole legate de acest subiect: