Poli, succes facil acasă cu penultima clasată CSM Satu Mare

SCM Politehnica Timișoara a obținut un succes facil acasă în compania penultimei clasate, CSM Satu Mare, scor 31-23, după 15-11 la pauză. Milosevic a început cu o formulă experimentală, iar după primele minute fără prea multe reușite, gazdele s-au desprins la cinci lungimi la jumătatea primei reprize. Cel mai mare ecart a fost de zece goluri în favoarea gazdelor, 29-19, cu cinci minute înainte de final.

SCM Politehnica TimișoaraMeciul tur a fost unul cu final pe muchie de cuțit, cu victoria timișoreană după un 7 metri ratat de gazde prin Lazic în ultima secundă și două eliminări în tabăra oaspeților. Pero Milosevic a început partida din etapa 20 cu Daskaloski, Furak (intrat în locul lui Lasica, operat la menisc), Păiuș, Fenici, Santeiu, Milosevic și Marjanovic. Ioan Stan (fost alb-violet) și Ioan Morar (din Sânnicolau) au intrat din primul minut la oaspeți. Vuk Milosevic a deschis scorul în minutul 3, iar Mureșan a egalat. Gazdele au încercat o apărare cu Fenici avansat, iar următoarele minute s-au jucat într-un ritm destul de scăzut, cu ratări și greșeli de ambele părți. Poli s-a desprins la 5-1 după patru goluri la rând: Marjanovic de trei ori (pe contratac, de la 7 metri și din extrema stângă) și Fenici (a pătruns spre dreapta și a marcat în vinclu, la colțul lung). În acest timp Păiuș a fost primul eliminat temporar (în minutul 12), iar Daskaloski a deviat în bară aruncarea de la 7 metri a lui Olah. Bejinariu a transformat de la 7 metri, Lazarov (în inferioritate) și Santeiu au dus ecartul la cinci lungimi la jumătatea reprizei, 7-2. Timp de odihnă solicitat de Iuliu Varady și elevii săi au redus din diferență cu golurile lui Stan și Bejinariu (7-4).

Fiul antrenorului timișorean a reușit două goluri la rând (combinație rapidă cu Lazaro, a marcat de pe pivot, apoi a înscris după ce a pătruns) și scorul devenea 9-4. Sătmărenii au avut momente în care s-au apărat larg și gazdele au pătruns destul de ușor, iar oaspeții au greșit multe mingi în atac, mai ales cu pase greșite. Marjanovic și Furak au marcat din cele două extreme și scorul devenea 11-4. Ardelenii au reușit trei goluri la rând (Mureșan și de două ori Bejinariu) și reduceau distanța la 12-8, iar Milosevic cerea timp de odihnă. Au urmat momente de joc confuz, pe contre, cu apărări rarefiate și greșeli de ambele părți. Fenici și-a dus echipa în două rânduri la un avans de cinci lungimi, dar alb-violeții nu au fost suficient de vigilenți în defensivă și au încasat gol la ultima fază a reprizei, pe sirenă. Scorul pauzei a fost 15-11 după o primă parte presărată cu multe greșeli, cu momente când ritmul a fost destul de scăzut, dar și cu faze rapide, cu contre.

Oaspeții s-au apropiat în  două rânduri la trei goluri în debutul părții secunde. Bejinariu a fost primul eliminat temporar de la CSM, iar în inferioritate alb-roșii scoteau portarul în atac. Marjanovic a transformat de la 7 metri, dar s-a restabilit egalitatea numerică după ce Santeiu a fost și el trimis două minute pe bancă. Galben și pentru Pero Milosevic care protesta de pe margine. Ardelenii au încercat să-l ia în marcaj om la om pe Fenici, Stan a fost trimis și el eliminat temporar, iar Mureșan a pătruns și a dus scorul la 18-15. Meciul s-a rupt după cele 4 goluri la rând marcate de Poli cu extremele (3 Marjanovic, printre care și o aeriană spectaculoasă) și scorul devenea 22-15.

Daskaloski a intrat în formă și a avut câteva intervenții reușite, Ștefan și Milosevic au marcat câte două goluri la rând, iar golurile de la extreme (Marjanovic, Furak și Neamțu) duceau ecartul la 10 lungimi: 29-19 cu ceva mai mult de cinci minute până la final. Suciu și Munea au punctat în superioritate după a doua eliminare a lui Santeiu. După intrarea lui Neamțu, cu mai mult de cinci minute rămase din joc, a intrat și Gurănescu, iar după timpul de odihnă a lui Milosevic i-a trimis în teren și pe Wokan, Șimicu și Szentpeteri, pentru un minut și jumătate. Pe final au fost multe greșeli, Morar a marcat ultimul gol, iar Wokan a aruncat de departe cu câteva secunde până la final după ce nu l-a văzut pe Neamțu care a sprintat în stânga. S-a încheiat 31-23 și Poli a obținut o victorie așteptată, mult mai ușoar față de partida din tur. Poate ar fi fost mai oportun ca tehnicianul muntenegrean să le ofere mai multe minute de joc tinerilor localnici de pe bancă, ținând cont că meciul era tranșat cu zece minute înainte de final, iar pentru alb-violeți urmează o deplasare dificilă la jumătatea săptămânii viitoare. Acesta a încercat diverse formule (pe lângă Lasica nu i-a avut la dispoziție nici pe Simovic și Perovic).

Filip Marjanovic a fost golgheterul partidei cu 9 goluri (4 în prima repriză/5 în a doua, 4 dintre goluri fiind marcate de la 7 metri). Vuk Milosevic l-a secondat la gazde cu 6 reușite (3/3). Pentru Poli au mai înscris: Furak 5 goluri (2/3), Fenici 3 (toate în prima repriză), Ștefan 3 (în repriza secundă), Lazarov 2 (2/0), iar Santeiu, Neamțu și Vaidasigan și-au trecut în cont câte un gol. De la CSM Satu Mare s-au remarcat Mureșan și Beșinariu cu câte 6 goluri (4/2) și Munea cu 5 (4/1).

A fost al 9-lea succes în campionat pentru Poli care cu 31 de puncte este pe 6. Sătmărenii rămân penultimii cu 4 puncte. Alb-violeții joacă miercuri 1 martie, de la ora 18, în deplasare la Potaissa Turda. Timișorenii au o revanșă de luat după ce au fost eliminați din cupă la Turda, înfrânți la un gol, în condițiile în care conducerea anunța că vrea să aducă turneul final în orașul de pe Bega.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: