Timișoara – Reșița, duel bănățean în Covasna: poliștii fără jocuri în mână, cărășenii după eșecuri

După ce au fost nevoiți la mijlocul lunii septembrie să joace 5 meciuri oficiale de sâmbătă până joi, în 6 zile, alb-violeții Timișoarei au fost în schimb scutiți de eforturi în primele două zile ale celei de-a doua reuniuni-turneu de campionat tot de la Sfântu Gheorghe, dat fiind neprezentarea în Covasna a celor din Bacău și Botoșani, blocați de birocrația politicilor de inginerii sociale cu ”virusul ucigaș” pe post de bau-bau, a se citi zile consecutive de zero ”cazuri” în Suedia cea fără vreun ceas de ”izolare”, ”carantină”, ”alertă” și ”urgență” în anul în curs, în contrast cu tot abecedarul fricii dinspre capitală. Așa încât, cu un succes și două eșecuri în primul turneu, poliștii așteaptă redebutul miercuri, pe când CSM Reșița se va alinia după ziua de pauză de azi, dar și cu un șirag de înfrângeri la gât, 3 luna trecută, două duminică și luni.

Duel prim-divizionar al Banatului în anonimatul fără asistență al terenului neutru din Sfântu Gheorghe, și nu cum ar fi normal și firesc, în vestul țării în fața publicului, dar așa e când unii implementează politici de probă, pentru că-și permit și li se permite fără întrebări la obiect, dar și pentru că subiecții testelor de obediență se supun. Ar avea cumva de ales? Ba bine că nu. Ține de oameni a nu accepta orice aberații cu săgeți la adresa sănătății lor fizice și mentale, însă ieșirea ”din front”, e știut, se taxează, așa încât capul plecat și sabia rămasă în teacă. Nu însă la infinit.

Poli – CSM Reșița, un atipic trist duel bănățean departe de vestul țării, programat miercuri de la ora 13:45 în etapa a VI-a din Liga Zimbrilor. Rodaj pentru ”violeți” înaintea duelului televizat de joi de la 16:30 din Sepsi Arena cu CSM București, după care o zi de pauză înaintea asaltului din weekend, sâmbătă de la 11 în același cadru cu camere TV împotriva dobrogenilor iar duminică de la ora 16 cu dunărenii Călărașiului.

Chiar dacă au avut la dispoziție doar câte o oră pentru antrenamentele zilnice, poliștii au încercat să rămână conectați ca tonus de competiție și în aceste zile, când nu au evoluat din cauza neprezentării echipelor CSM Bacău și Magnum Botoșani. Din păcate, formalitățile pentru portarul Milenkovic și interul dreapta Slavuljica nu s-au concretizat, astfel că lotul cu care se abordează următoarele patru întâlniri va fi identic cu cel folosit în primul turneu de la Sfântu Gheorghe. ”Nu există altceva decât să mergem concentrați pentru victorie la meciul cu Reșița. Suntem obligați să-l câștigăm, pentru a avea încredere în jocurile ce urmează și bineînțeles să acumulăm punctele atât de prețioase” a spus antrenorul Vlad Caba.

CSM Reșița a pierdut duminică seară de la ora 19:15 cu 31-21 meciul cu Dunărea Călărași iar luni de la 16:30 ceva mai strâns, 27-24 pentru Minaur, după ce cărășenii conduceau la pauză cu 12-10, Aleksa Milosevic punctând de 7 ori pentru cei din Banatul montan.

La întrebarea despre atmosfera actuală de la Sfântu Gheorghe, cu neprezentările Bacăului și Botoșaniului, cu problemele similare ale celor de la Focșani, al căror meci de luni cu AHC Dobrogea Sud a fost amânat, Caba a răspuns: ”E o situație imprevizibilă și care se schimbă de la o zi la alta. Spun în continuare că nimic nu e mai important decât sănătatea tuturor sportivilor. N-aș vrea să mă încarc cu energie negativă; doresc să ne concentrăm la ceea ce avem noi de făcut!”

Ultimele rezultate de la Sfântu Gheorghe și programul următor în Liga Zimbrilor, pe coloana clasamentelor. După turneul de săptămâna aceasta, următoarea etapă, a X-a, ar fi în principiu pe 28 noiembrie, cu ”Poli” la Turda.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 35

 


Ultimele articole din categoria Handbal: