Timișoreanul Alexandru Șimicu, lansat de LPS Banatul, 7 reușite și în Slovacia și golgeter al multiplei campioane naționale HCM Constanța în Grupa D a Cupei EHF

Ca o excelentă dovadă că handbalul juvenil timișorean, la LPS Banatul, a lansat în ultimii ani și încă lansează tineri de perspectivă, câțiva dintre componenții actualei garnituri de juniori 1 care tocmai au fost în focul evenimentelor la ”scandalul criteriilor de talie” în turneul semifinal reșițean fiind și membri ai Centrului Național de Excelență ”Marian Cozma” Sighișoara, stă și faptul că interul Alexandru Viorel Șimicu, îndrumat în liceu de unul dintre antrenorii juniorilor mari ai Timișoarei, Daniela Ionescu Tomanyicska, și-a reconfirmat statutul de golgeter al campioanei HCM Constanța în faza grupelor Cupei EHF.

Șimicu, care a înscris pe rând 9 goluri cu Sporta Hlohovec, 7 la Chambery, 6 cu liderul Fuchse și alte 4 reușite în revanșa de la Berlin, a marcat în acest week-end alte 7 goluri în victoria cu 27-25 din Slovacia, din penultima fază a grupelor în Cupa EHF, reunind un total de 16 cluburi. HCM Constanța a trecut în deplasare de Sporta Hlohovec, după ce era condusă cu 15-12 la pauza jocului din Slovacia, și își păstrează locul 2 în Grupa D, la egalitate de puncte cu Chambery Savoie Handball, care deține un activ cu un gol mai puțin la golaveraj față de campioana României, pe care o va vizita în ultima etapă, decisivă, din 30 martie.

Șimicu a strâns așadar 33 de reușite în cele 5 jocuri din Grupa D pentru campioana HCM Constanța, fiind golgeterul liderului Ligii Naționale în această fază a eurocupelor, secondat la acest capitol de extrema dreaptă Laurențiu Toma. LPS Banatul are un motiv în plus de mândrie, Marius Sadoveac, lansat tot de liceul din sud-estul Timișoarei, marcând 3 goluri în victoria din Slovacia.

Interesant este faptul că Alexandru Șimicu și-a derulat întreaga perioadă a junioratului la LPS Banatul Timișoara, sub îndrumarea fostei jucătoare divizionare Daniela Ionescu-Tomanyicska, fără a fi fost convocat la Centrul Național de Excelență din Ardeal, în pofida cărui fapt a ajuns totuși un exponențial jucător al liniei de 9 metri pentru multipla campioană a României dar și pentru reprezentativa de seniori, fiind declarat handbalistul numărul 1 pe semicercul carpatin în 2013.

Antrenorul de formare nu și-a încasat însă cu anii cuvenitele drepturi bănești din partea F.R.H. pentru îndrumarea unor juniori ajunși la nivelul loturilor reprezentative și, pentru ca gratitudinea lui ”Mulțumesc!” să fie completă, a suferit în ultimele 5 zile ingratitudinea nedreptății stropită cu batjocură din partea trimișilor forului federal la turneul semifinal de la Reșița, pe marginea cazului nerespectării criteriilor de talie și a măsluirii participării a 2 portari care nu se încadrau cerințelor regulamentare în acea privință.

Contrastul dintre reușita antrenorului de formare, care a ghidat așadar cu succes și această nouă generație, 1996, a ”Banatului”, având deja destui recruți la Centrul Național de Excelență, dar nu toți disponibili pentru timișoreni la ora turneului din Caraș Severin, de exemplu cazul ”mondialistului” Daniel Eusebiu Beșliu, și ”tratamentul” la care a fost supus cu actualii juniori 1 în întrecerea de la Reșița, poate inflama speculațiile că incompetența federalilor descurajează de fapt performanța și competitivitatea la nivelul sectorului juvenil în handbalul carpatin.

În cazul evitării unui eșec cu francezii din Chambery, HCM Constanța ar pătrunde în sferturile Cupei EHF de pe locul 2 în ”D” și în urma lui Fuchse Berlin, la un pas de Final Four. HC Odorhei a ratat în schimb calificarea în semifinalele Challenge Cup, pe baza criteriului golurilor marcate în condiții de deplasare, mai puține pentru ocupanta locului 6 în prima ligă, după ce a pierdut cu 30-27 revanșa din Portugalia, în tur fiind 31-28 pentru elevii timișoreanului Vlad Caba. În penultimul act, harghitenii i-ar fi întâlnit pe cei de la Metaloplastika Sabac.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 17

 


Ultimele articole din categoria Handbal: