Timișoreanul Vlad Caba, prim eșec pe Bega cu HC Odorhei după 1.624 de zile: ”Pentru unii dintre jucătorii noștri Timișoara n-a reprezentat decât jumătatea drumului spre vacanță în țări ca Serbia sau Macedonia”

SCM CH CSU Politehnica Timișoara a încheiat returul cu a 11-a victorie din 12 apariții în Sala ”Constantin Jude”, un categoric 28-21 (15-10) cu ocupanta locului 3, HC Odorhei, al cărei antrenor, timișoreanul Vlad Caba, a lăudat în termeni admirativi seriozitatea cu care ”violeții” au abordat căderea de cortină peste sezonul regular într-un duel fără implicații în ierarhie, deplângând în schimb atitudinea detașată a elevilor săi, cu gândul mai mult la pauza până la play-off.

DSCF2754

 

HC Odorhei, de pe locul 3, va juca în sferturile fazei play-off cu Potaissa Turda, primul meci și un eventual joc decisiv, al treilea, urmând să aibă loc în fief-ul elevilor lui Caba, care s-a referit inițial la lipsa mizei punctelor în acest duel de la Timișoara: ”A fost atât de importantă cât o face sistemul competițional gândit 2 ani de zile. Mă rog, acest meci nu mai putea să schimbe sub nici o formă ordinea clasamentului. Eu speram totuși la o implicare mai mare a jucătorilor noștri și nu un meci de vacanță!”

”Dar cu cât am insistat mai mult cu treaba asta, reacția a fost exact inversă, practic pentru unii dintre jucătorii noștri Timișoara n-a reprezentat decât jumătatea drumului de vacanță spre țări ca Serbia sau Macedonia. Ăsta a fost singurul scop, din păcate, pentru că potențialul echipei este mult mai mare dar, având în vedere că meciul nu avea absolut nici o miză, și implicarea noastră a fost destul de slabă. Asta nu știrbește din meritele echipei gazdă, care a fost foarte mobilizată, a jucat foarte precis, ca și cum ar fi fost un meci decisiv, ceea ce este lăudabil, și a obținut victoria pe deplin meritat”, a adăugat timișoreanul Caba.

Aceasta a fost prima victorie a lui ”Poli” pe Bega în fața celor din Harghita din 16 octombrie 2011, atunci fiind 26-24, adică după aproape 4 ani și jumătate, mai apoi pierzând în schimb de 3 ori acasă în campionat, 27-28 pe 26 septembrie 2014, 25-28 în 15 noiembrie 2013 și 22-26 în 23 martie 2013. Până azi, 28-21.

”Tocmai asta e și problema, că au avut liber încă înainte de meci, și este o pauză oarecum binevenită pentru noi după un sezon cu foarte, foarte, foarte multe probleme pentru noi și cu meciuri într-o formulă de lot foarte, foarte restrânsă. Nefiind implicați în Cupa României, au o perioadă de pauză după care vom relua pregătirile pentru play-off”, a mai explicat Caba. Dacă s-ar revanșa în sferturi în fața Potaissei, atunci HC Odorhei ar da în semifinale de învingătoarea disputelor CSM București – CS HC Adrian Petrea Reșița.

”Poate trebuia spus că practic înainte de a veni aici am încheiat sezonul regular în obiectivul propus, și anume o clasare în primele 3 poziții, ceea ce e, mă rog, un obiectiv asumat, îndeplinit. Întâlnim tot Potaissa, ca și anul trecut, dar de data asta cu un alt format, cu primul joc acasă, și e mult mai normal așa. Și bineînțeles că sperăm să ne ducem spre faza a II-a!”, a mai zis Caba.

Despre sfertul de pomină Potaissa – HC Odorhei din sezonul trecut, între locurile 8 și 1 la finele returului, dar cu un injust avantaj oferit de FRH prin regulamentul cât de poate de strâmb de a conferi găzduirea primului meci echipei mai slab clasate, Vlad Caba a explicat că ”se vede numai partea care se vede, dar trebuia să vedeți primul meci, cel de la Turda, trebuia să-l vedeți! Intră in istoria negativă! Dacă-l vedeați, primul meci, nu știu ce mai era de discutat dar sigur că e o dorință de revanșă din partea noastră. Vă doresc succes, nu cred că o se ne mai întâlnim, aveți alt culoar!”

Programul fazei I din play-off e fixat pentru 24 și 29 aprilie plus 4 mai, prevăzând sistemul “două victorii din trei jocuri”, cu primul ales a se disputa la echipa mai bine clasată după tur-retur, al doilea la formația mai slab clasată, iar al treilea, dacă va mai fi necesar, din nou la gruparea mai bine poziționată după sezonul regular, cu mențiunea că în caz de egalitate după 60 de minute s-ar trece la executarea aruncărilor de la 7 metri.

Mai apoi, în faza a II-a, semifinală, din 8, 12 și 15 mai, se va păstra identic sistemul ”două din trei”, fiind puse față în față învingătoarele din disputele 1 cu 8 și 4-5 respectiv câștigătoarele înfruntărilor lui 2 cu 7 și 3 cu 6, cu primul meci în fief-ul clubului triumfător din perechile având la start formațiile inițial mai bine plasate, din 1-4. Cu alte cuvinte, dacă ar trece de steliști, cei de la SCM CH CSU Politehnica ar da în semifinale de triumfătoarea încleștărilor Dinamo – Dinamo Călărași. Iar ulterior, faza a III-a, finală, din 20, 25 și 29 mai, pentru titlul național.

Pe lângă Steaua – Poli, tot cu avantajul de a juca un al doilea meci acasă, în sferturi și Dinamo cu cei din Călărași, CSM București – CS HC Adrian Petrea și HC Odorhei – Potaissa Turda.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: