Timișorencele aproape că își dublează numărul golurilor înscrise cărășencelor, triumfătoare cu 4 marcatoare din Timiș, dar ”am jucat foarte slab pe apărare”: LPS Banatul – ”U” Reșița 27-44

Un duel viu, deschis, cu garda jos, plăcut ochiului, s-a încheiat miercuri după-amiază cu un triumf la scor al oaspetei Universitatea Reșița, care a fructificat mult mai bine acțiunile create în jocul disputat în sala ”Banu Sport” în cadrul celei de-a patra etape a Seriei E în Campionatul Național de handbal feminin pentru juniori 1, 31 dintre reușitele vizitatoarelor pornind din mâinile unor adolescente plecate din handbalul timișean: LPS Banatul Timișoara – Universitatea Reșița 27-44 (12-22).

De la 14-36 pe 13 septembrie, la Târgu Jiu, în turneul premergător etapelor turului Seriei E, la 27-44 astăzi, la Timișoara, aceștia ar fi pașii înainte și înapoi ai alb-albastrelor Timișoarei, care au intrat astăzi în teren fără excepție, și anume Aparaschivei și Chira în poartă respectiv Gabără, Kovacs, Pîrpăliță, Ștef, Istrate, Florea, Țarina, Pantea, Coca, Roșu, Petruța, Mogoș, Moloca și Erie.

Dintre acestea, Istrate a înscris de 8 ori, Roșu 6 goluri iar Loredana Kovacs 5, mai contribuind și Pîrpaliță și Țarina, cu câte două goluri, respectiv Florea, Coca, Mogoș și Gabără, cu câte un gol.

De la reșițence, care domină autoritar seria, reușind în urmă cu nici două săptămâni până și o victorie cu 29 de goluri diferență, Alexandra Dinu s-a impus cu 11 goluri, Stanciuc marcând 10, Voina 7, Mocodeanu 6 iar Cristea și Baldovin, câte 5, cu mențiunea că Dinu și Cristea au fost lansate de HC Jimbolia, iar Stanciuc și Baldovin, ultima, aflată în cel de-al doilea an la cărășence și așadar de dată mai recentă în Banatul montan, pornind de la LPS Banatul Timișoara. Ca o sugestie în privința locului din Banat în care radiază o mai mare voință pentru atingerea unor performanțe în handbalul feminin…

Mai închegată și deja mai experimentată, cu prezențe inclusiv în sistemul divizionar, pentru gruparea reșițeană din Divizia A Seria B, garnitura de 1996 a vizitatorilor din Caraș Severin a finalizat mult mai eficient atacurile țesute, distanțându-se mai clar pe tabela de marcaj decât în joc, în ciuda a 15 atacuri ratate.

Mult, mult mai multe au fost însă de partea timișorencelor, foarte permeabile și în defensivă: ”Am jucat foarte slab pe apărare, au fost foarte moi, nu au fost capabile să facă față, și am primit multe goluri de pe aruncări de afară, cele de la 9 metri ne-au înscris 21 de goluri. Și portarul Aparaschivei a primit 23 de goluri din aruncări cu boltă, dar nici n-a fost ajutată de apărare aproape deloc, a avut și o amigdalită care a ținut-o la pat 4-5 zile, ceea ce nu-i însă o scuză. Partea proastă este că și pe atac am avut peste 30 de acțiuni ratate, și n-au fost greșeli tehnice individuale, căci am numărat și 8 bare iar restul au fost pe lângă sau în portar și încă 5 contraatacuri pierdute cu pasă la intercepție, dar au fost și altele, pași, dublu dribling, semicerc… Forța lor a stat în disciplina și unitatea de echipă, o echipă foarte disciplinată din punct de vedere tactic, și normal după atâta timp petrecut împreună, ca jocuri de junioare și senioare de liga a II-a, ori noi am fost prea moi să le punem probleme. Un lucru bun este totuși că am avut curaj să mergem la poartă, marcând 27 față de 14 în prima întâlnire cu U Reșița, și chiar dacă am avut atât de multe atacuri ratate, am reușit totuși 27 de goluri, care puteau să fie mult mai multe, doar lipsa de concentrare pe finalizare le-a făcut să nu puncteze”, după cum a spus Cosmin Zgârdea, antrenor al timișorencelor ”Banatului”.

Legat de numeroasele goluri primite de gazde prin aruncări cu boltă ale reșițencelor, întrebat fiind la modul general despre pregătirea specifică a portarilor în handbalul juvenil românesc, profesorul Zgârdea, de la cârma junioarelor I timișorence, a spus că ”este un aspect care nu prea se aprofundează, nu se ocupă în mod special mai nimeni de portari. Mai fac antrenamente de individualizare în limita timpului și a spațiului disponibil, care însă sunt limitate. Trebuie lucrat individual pentru că poarta e un post cheie și special față de ceilalți jucători, iar maturizarea portarilor vine mult mai târziu. La unele cluburi juvenile există antrenori de portari și se fac antrenamente specifice, deci cam fiecare face câte ceva, dar prea puțini fac separat, în afara programului, tocmai pentru că timpul și spațiul ca să poți să faci așa ceva nu sunt la îndemână”.

LPS Banatul va disputa următorul joc în data de 1 noiembrie, la Slatina, cu LPS, formație pe care n-a întâlnit-o în cursul turneului ”de sală” premergător turului, de luna trecută.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = zero

 


Ultimele articole din categoria Handbal: