Timișorenele câștigă dar și pierd în cuplajul acasă din Divizia A. Unirea învinge și la Sânnicolau Mare

Zi de vineri cu o victorie dar și o înfrângere pentru secund-divizionarele de handbal masculin din Timișoara în meciurile jucate pe teren propriu în etapa a II-a din Seria C, alb-violeții de la CSU Politehnica, depășiți la 8 goluri diferență la Oradea în runda inaugurală, câștigând foarte clar în fața modestei apariții la acest nivel AHC Drobeta, după care junii ”satelitului” polist din Liga Zimbrilor, din acest sezon sub denumirea SCM Politehnica ”Div A”, resimțind rigorile senioratului, au cedat categoric vizitatorilor bihoreni. În schimb CS Unirea Sânnicolau Mare s-a impus din nou, acum și acasă…

CSU Politehnica Timișoara a jucat vineri de la ora 12 primul meci acasă din noua ediție 2021/2 a Diviziei A de handbal masculin, poate cea mai facilă dispută din Seria C în eșalonul secund, și a valorificat avantajul terenului propriu, detașându-se de noua apariție severineană de la AHC Drobeta cu 34-26, la pauză 18-10. O victorie scontată și conturată deja până la pauză în urma unui debut dificil în deplasare, unde pierdea cu o săptămână înainte în fața lui CSM Oradea, tot la 8 goluri diferență.

În cel de-al doilea meci disputat vineri în sala ”Constantin Jude” din Timișoara, de la ora 14:30, SCM Politehnica ”Div A” n-a făcut față orădenilor, seniorii de pe Criș desprinzându-se categoric, cu 25-42, la pauză 10-20, juniorii ”satelitului” polist din Liga Zimbrilor continuând să-și învețe lecțiile într-un nou sezon la nivelul divizionar al seniorilor. A fost cea de-a doua apariție acasă a echipei secund-divizionare a Politehnicii în primele tot atâtea etape ale campionatului în curs, după ce juniorii remizau la debut 34-34 pe Bega cu retrogradata din elită CSM Reșița.

Sâmbătă, tot în runda secundă, CS Unirea Sânnicolau Mare a revenit după aproape 2 ani în propria sală ”Ioan Morar” în circuitul divizionar al ligii secunde, cu ocazia primirii celor din Târgu Jiu, pe care i-au depășit cu 33-25 (16-9) în întâlnirea de la ora 13, triumf conturat așadar tot din prima parte.

Iar astfel, CS Unirea se alătură lui CSM Oradea în ceea ce privește deținerea punctajului maxim în Seria C după două etape, la polul opus fiind gorjenii și mehedințenii, fără nici un punct.

Următoarea etapă, în 2 octombrie, când Unirea va juca la Craiova iar juniorii poliști la Drobeta Turnu Severin, dar și CSU Politehnica tot în Oltenia, la Târgu Jiu.

Mâine, duminică, vor juca pe teren propriu și celelalte divizionare timișorene, CSU UVT în Sala UVT din zona Popa Șapcă de la ora 12 cu ACS AMY Slatina (județul Olt), iar SCM Politehnica în Liga Națională de la ora 11 cu CSM București, întâlnirea fiind televizată de TVR2.

Handbalistele de la CSU UVT câștigau la scor în etapa I, acasă cu noua apariție ACS Tonic Oradea, însă timișorencele n-au jucat și în runda a doua din Seria B a Diviziei A feminine, în deplasare la CNOPJ Baia Mare, formația Centrului Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor din Maramureș nealiniindu-se la centru nici pe teren propriu, după ce în prima etapă nu evolua la Târgu Mureș.

Programul etapelor și clasamentele la zi în Liga Zimbrilor și seriile vestice ale Diviziei A la băieți și fete, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: