Timişul, două reprezentante la turneul final al Campionatului Naţional FRH de junioare IV, nas în nas în jocul de clasament cădere de cortină: „Banatul” – L.T. Peciu Nou 21-17

Doar Galaţiul a depăşit ca număr de formaţii calificate la turneul final de la Târgu Mureş, trei din totalul de 16, reprezentarea handbalului feminin juvenil timişean la întrecerile Campionatului Naţional FRH de junioare IV, care ieri şi-a desemnat ierarhia finală a categoriei, 2001-2002, cu LPS Banatul Timişoara încheind pe locul 13, după o dispută finală tocmai cu Liceul Teoretic Peciu Nou, a 14-a.

 

 

Cele două formaţii timişene, ajunse în faza finală după calificări succesive de la nivel judeţean, zonal, pe euroregiuni, şi semifinal, s-au întâlnit tocmai la ultima reprezentaţie, de duminică, a şaptea pentru fiecare echipă, în doar 4 zile, derby-ul Timişului fiind adjudecat cu 21-17, la pauză 10-10, de LPS Banatul, pregătită de profesoara Adriana Bota.

Diana Şamanţ, care a şi câştigat titlul de golgheter al competiţiei turneului final, a înscris 12 goluri pentru „Banatul” în duelul timişean pentru locurile 13-14, de la învingătoare mai punctând Brândescu, de 5 ori, respectiv Cherecheş şi Mitriş, câte două goluri, în vreme ce pentru junioarele din Peciu Nou, antrenate de Gheorghe Cîrtog, au marcat Asaftei, 9 goluri, Eremici – 7 respectiv Prundaru, un gol.

Gazda CS Olimpic Târgu Mureş, care domina pe teren propriu şi finalele din urmă cu 2 ani ale junioarelor V, minihandbal, şi-a adjudecat ultimul act, 25-13 cu CSŞ Constanţa, notabil fiind faptul că finalistele din Mureş respectiv de la malul mării au fost adversare ale timişencelor din Peciu Nou în aceeaşi Grupă D a turneului final, disputată în primele două zile de concurs, joi şi vineri. Atunci, Liceul Teoretic Peciu Nou a reuşit să marcheze ceea ce avea să rămână cel mai mare număr de goluri primite într-un meci de gazda triumfătoare, 15-25 cu CS Olimpic Târgu Mureş, pierzând şi un al doilea joc, 11-17 cu CSM Bucureşti, dar remizând 19-19 cu viitoarea finalistă CSŞ Constanţa.

Danubius Galaţi, una dintre cele 3 echipe din oraşul dunărean calificate în turneul final târg-mureşean, a câştigat finala mică în dauna lui CSM Ploieşti. Câte două reprezentante în Mureş au avut handbalul bucureştean, din Baia Mare precum şi din judeţele Timiş respectiv Prahova, prin grupările din Ploieşti şi Plopeni.

Conform sistemului de desfăşurare, junioarele IV din Peciu Nou au mai evoluat ulterior în grupa valorică 9-16 a întrecerii, 15-17 cu CSŞ Petroşani şi 28-21 cu CSŞ 6 Bucureşti, respectiv în meciurile de clasament, obţinând şi a doua victorie, 18-11 cu Veraflor Braşov, ceea ce le-a permis să lupte pentru locul 13.

Liceul Teoretic Peciu Nou obţinea iniţial 5 succese şi locul I în faza judeţeană a categoriei de vârstă, apoi aceeaşi primă poziţie între 6 echipe la turneul euroregiunilor, făcând pasul şi de la turneul semifinal, cu menţiunea că pe parcurs a smuls scalpul recunoscutei pepiniere din Caracal.

„Conform regulamentului FRH şi cu înţelegerea grupării CS Unirea Sânnicolau Mare, am luat şi 4 junioare ale Unirii, şi le mulţumesc frumos că ne-au ajutat! Am avut un turneu final foarte greu, în care în grupă am întâlnit viitoarele finaliste ale competiţiei, dar ne-am prezentat bine, cu două victorii şi un egal din 7 meciuri, şi suntem recunoscuţi în toată ţară, toată lumea ştie ce reuşim, ca unică grupare comunală la acest nivel final. Dar sunt şi probleme şi în primul rând ar fi aria de selecţie, care e foarte mică la noi, căci nu se implică nici şcoala, nici părinţii. Se face handbal feminin la noi, la copii şi juniori, de 6 ani, iar dacă aş avea o selecţie mai mare, rezultatele ar fi mult mai bune. În afară de autorităţi, care se implică, şi le mulţumesc pentru ajutorul acordat, şcoala şi părinţii nu se implică la fel de mult. Aş vrea să mulţumesc de fapt autorităţilor locale, pentru felul cum ne-au sprijinit pentru participarea noastră, dar şi unor sponsori locali, în frunte cu domnul Ştefan, de la care am primit o sponsorizare, un investitor care a fost foarte amabil şi ne-a ajutat”, a explicat antrenorul Gheorghe Cîrtog, un fost handbalist divizionar din generaţia 1947, care a jucat în perioada 1966-1982, plecând de la Unirea Peciu Nou la Tehnometal, unde şi-a desăvârşit junioratul, timişorenii ajungând la vremea respectivă şi pe podiumul primei ligi de seniori, iar apoi evoluând, în deceniul 8, la Tractorul Braşov, în divizia de elită.

Cîrtog a contat la Târgu Mureş pe Narcisa Motea, născută în 2001, şi Alexandra Silin (n. 2002 – CS Unirea) – Crina Asaftei (2001 – CS Unirea), Cristina Cicău (2002), Alexandra Niţă (2001 – CS Unirea), Oana Benzar (2004), Nicole Eremici (2001), Zlatinca Benzar (2001), Ionela Prundaru (2001), Florina Şipoş (2002), Ana Maria Spînu (2003) şi Carina Roosz Suba (2002 – CS Unirea).

LPS Banatul Timişoara a aliniat la Târgu Mureş un lot exclusiv de 2001.

Câte o reprezentantă în Mureş, unde cele 56 de meciuri au fost găzduite de Sala Sporturilor şi sala şcolii gimnaziale „Liviu Rebreanu”, au avut Braşov, Constanţa, Petroşani, Râmnicu Vâlcea şi handbalul local.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Handbal: