Tradiţia continuă: 7 cluburi, 13 echipe, 19 jocuri şi 6 menţiuni la cea de-a XV-a ediţie a „Memorialului Doina Cojocaru” pentru fete de 12 şi 14 ani, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 „Sfânta Maria” Timişoara

O vreme splendidă a mângâiat sâmbătă ce-a de-a XV-a ediţie a tradiţionalului turneu juvenil de handbal feminin „Memorialul Doina Cojocaru”, găzduit anual la început de iunie de una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ gimnazial din Timişoara, „Şcoala Generală 7” din Calea Lipovei, unde astăzi s-au impus LPS Banatul Timişoara, la categoria 2000, respectiv AS Peciu Nou, la 2002.

În amintirea Doinei Cojocaru, fosta regretată handbalistă a Universităţii Timişoara, un omagiu anual prin handbalul feminin juvenil, iarna într-un patrulater în sala "Constantin Jude", iar vara, în jurul datei de 1 iunie - în găzduirea "Generalei 7", în aer liber, pe două terenuri

 

 

Pe cele două terenuri de bitum din curtea şcolii şi la fluierul arbitrilor AJH Timiş s-au aliniat la cele două grupe de vârstă un total de 13 formaţii reprezentând 7 cluburi, dintre care 5 din judeţul Timiş şi două din Arad, rezultând numeroase partide atractive, dintre care, remarcabil, nu mai puţin decât 4 s-au încheiat la egalitate.

Competiţia a scos în evidenţă şi câteva individualităţi, la categoria 2000 cel mai bun portar fiind declarat Ionela Pecora, de la AS Peciu Nou, cel mai tehnic jucător, Rania Ibrahim, de la „Generală 7”, iar cel mai bun inter stâng, post pe care evolua fosta internaţională a României, multiplă campioană a ţării cu U Timişoara, Doina Cojocaru, o handbalistă a liceului „Banatul”, Diana Şamanţ. La grupa inferioară de vârstă, 2002, Alexandra Ghiorghe, de la AS Leu Giarmata, a „închis” cel mai bine poarta, cel mai tehnic jucător a fost nominalizată Ştefania Andrei, de la HC Jimbolia, iar cel mai bun inter stâng, Cristina Cicău (Peciu Nou).

Goluri multe, cele mai numeroase într-un joc al acestei competiţii, s-au înscris tocmai în finala categoriei 2000, adjudecată de LPS Banatul în faţa gazdei „Generală 7” Timişoara cu 21-13, fetele pregătite de Adriana Bota depăşindu-le pe handbalistele îndrumate de Emil Cosmescu. În finala mică, fetele din Peciu Nou au trecut cu 20-5, pentru locul 3, de cele din Jimbolia.

Dar iată şi rezultatele din grupele preliminare ale categoriei 2000, cu 6 echipe la start:

Grupa A: HC Jimbolia (antrenor Marian Rică) – AS Leu Giarmata (Andrei Şimon) 19-15, Generală 7 – Jimbolia 17-14, AS Leu Giarmata – Generală 7 5-18.

Grupa B: Nădlac (antrenor Helmuth Bernhardt) – AS Peciu Nou (Gheorghe Cârtog) 4-19, LPS Banatul – Nădlac 15-11, Peciu Nou – LPS Banatul 13-17.

Câştigătoarele celor două grupe şi-au disputat finala, pe când ocupantele locurilor 2, finala mică.

Dacă la 2000 jocurile au durat o jumătate de oră (2×15 minute), la 2002 au fost de 20 de minute (2×10), respectând însă sistemul competiţional. Iar câştigătoare a fost AS Peciu Nou, cu Gheorghe Cârtog la timonă, în dauna Jimboliei.

Categoria mai mică a reunit însă cu o echipă în plus, de fapt o garnitură secundă a grupei de 2002 la „Banatul”, Aradul fiind reprezentat în acest caz nu de Victoria Nădlac ci de jucătoarele din Curtici.

Ca rezultate, în Grupa A, LPS Banatul (antrenor Ioan Basaraba) – CSŞ LPS Banatul (Cornelia Maria Craiu) 4-7, AS Peciu Nou – Curtici (Petre Mocuţa) 5-2, CSŞ LPS Banatul – Curtici 6-12, LPS Banatul – AS Peciu Nou 1-4, AS Peciu Nou – CSŞ LPS Banatul 8-2 şi Curtici – LPS Banatul 6-6.

În consecinţă, şi la acest nivel AS Peciu Nou s-a calificat de pe locul I în finală, urmată de echipele din Curtici, CSŞ LPS Banatul şi LPS Banatul.

Iar în Grupa B, egalitate perfectă, şi anume Generală 7 Timişoara (Zaharia Feneşan) – AS Leu Giarmata 3-3, HC Jimbolia – Generală 7 8-8 şi Giarmata – Jimbolia 8-8. HC Jimbolia, conform golurilor în plus marcate, s-a calificat în finală, de pe locul 1, departajarea pe locul 2 între fetele din Giarmata şi gazda „Generală 7” realizându-se graţie aruncărilor de la 7 metri, cu AS Leu triumfătoare. Iar sportivele de 12 ani din Giarmata şi-au şi adjudecat apoi locul 3, trecând în finala mică de arădencele Curticiului.

Aşadar vreme foarte frumoasă şi un bun prilej de mişcare laolaltă pentru pepinierele locale de handbal feminin, în memoria unei jucătoare de clasă mondială, Doina Cojocaru…

Iată o consemnare Sporttim din anii trecuţi, la ora omagierii fostei mari handbaliste: http://sporttim.ro/handbal/in-memoriam-doina-cojocaru

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: