Trei timișoreni cu 8 goluri în jocul care reconfirmă campioana: HCM Constanța

Trei sunt ultimele ediții la rând în care handbaliștii Politehnicii Timișoara au încheiat sezonul pe locul 7 în prima ligă și tot trei au fost foștii juniori lansați de ”Banatul” care au contribuit cu goluri la meciul decisiv pentru reconfirmarea campioanei naționale HCM Constanța, într-un duel la vârf având în ultimele 3 stagiuni același deznodământ: dobrogenii pe primul loc, băcăuanii vicecampioni.

Weekend-ul a adus și mai multe clarificări pe semicercul românesc însă sezonul încă nu s-a încheiat, finele acestei săptămâni programând la Sebeș găselnița federală cu barajul de supraviețuire-promovare între ocupantele locurilor 11 și 12 în Liga Națională respectiv a secund clasatelor în seriile A și B ale Diviziei A, liga a II-a.

Baraj în care va fi implicată și CS Caraș Severin, care a încheiat cu o victorie tardivă dar de moral faza play-out a ocupantelor locurilor 10-12 în prima ligă, 33-30 la București, cu CSM, reșițenii trecând cu doar 6 jucători de câmp de junii adversari cu poziția a zecea și implicit supraviețuirea deja acontate.

La baraj se va mai regăsi Universitar din Suceava, a 12-a și ultima la finele stagiunii Ligii Naționale, după cărășeni, de care era drastic învinsă în recenta revanșă în 10-12 de pe Bârzava, precum și CSM Călărași, a doua în seria estică a eșalonului secund, respectiv HCM Argeș Pitești, secondanta bihorenilor în seria vestică. HC Vaslui și CSM Oradea au revenit în prima ligă, câștigând seriile, moldovenii după 15 ani iar cei de pe Criș, după 3 sezoane.

Primă ligă în care ordinea finală în urma disputării triunghiularelor în grupele valorice 1-3, 4-6, 7-9 și 10-12 este 1. HCM Constanța, 2. Știința Bacău, 3. Potaissa Turda, 4. HC Odorhei, 5. Pandurii Târgu Jiu, 6. Dinamo, 7. ”Poli”, 8. Steaua, 9. Minaur, 10. CSM București / 11. CS Caraș Severin, 12. U Suceava.

Tot locul 2 a ocupat handbalul băcăuan, acasă, și după turneul final al Campionatului Național FRH de juniori II, pierzând cu 26-32 finala cu AH Minaur Baia Mare, de care trecea inițial în grupa turneului final, cu 27-25. În aceeași puternică grupă patrulater s-a regăsit și bănățeana Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița, care chiar a câștigat în dauna băcăuanilor, 23-22, ratând la golaveraj în fața acestora accederea în semifinalele pentru medalii. Locul 3 avea să fie adjudecat de CSȘ Odorheiu Secuiesc dar, câștigând și un al treilea meci, de clasament, 24-19 cu sucevenii, cărășenii au încheiat pe locul 5 în țară, din 8 grupări la turneul final, și cu un unic eșec, în grupă, tocmai în fața câștigătorilor maramureșeni, și au dat și 2 reprezentanți în șaptele turneului, pe Denis Ionescu, pivotul, și interul stânga Raul Heimbach.

Dacă la juniori II au pierdut acasă finala, la seniori Știința Bacău a câștigat cu 24-19 meciul cu titlul pe masă cu HCM Constanța, dar insuficient ca golaveraj pentru a cuceri și titlul. Ex-polistul Cristian Stelian Fenici s-a aflat între cei 4 principali realizatori cu câte 4 goluri ai moldavilor, care aveau deja 5 goluri avans, din totalul de 10 care aveau nevoie, din minutul 10, scor 5-0, dar campionii lui Zvonko Sundovski n-au mai cedat teren, la oaspeți contribuind ex-poliștii Marius Sadoveac, autor a trei goluri, respectiv Alexandru Viorel Șimicu, cu o reușită.

Pentru unii dintre ei urmează acum o reconvocare sub tricolor, pentru dubla manșă de baraj al calificării la turneul final al Campionatului Mondial din ianuarie 2015. România va juca la începutul lui iunie, sub noua comandă a unui selecționer francez, Christian Gaudin, contra Suediei, pentru biletele spre lumea arabă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: