”Tricolorii” cu numeroși ”violeți” cedează Israelului finala uneia din seriile Diviziei B a Euro U20

Handbaliștii sub 20 de ani ai României au încheiat cu remize decise la aruncările de departajare participarea la unul dintre turneele Diviziei B europene, pierzând astăzi de la 7 metri finala cu Israel, după ce sâmbătă treceau de Grecia în semifinale tot de la 7 metri. Punând la socoteală și eșecul din grupe cu Elveția, ”tricolorii” n-au învins în limita celor 60 de minute nici una dintre naționalele calificate în ”careul” play-off al reuniunii cu 10 selecționate din Bulgaria. În prealabil, tot la Varna, cealaltă serie turneu a Diviziei B, cu 21 de reprezentative, a fost adjudecată de Cehia într-o finală cu austriecii.

Cu numeroși alb-violeți ai Politehnicii Timișoara în lot, nu mai puțin de șase, și anume portarul Pal, Bran, Bordeanu, Cîtu, Dumitrescu și Moldovan, cu mențiunea că, din acest efectiv, și Bote și Călin Dedu au trecut pe la ”studenți”, România U20 a avut parte de șase întâlniri la malul Mării Negre în unul dintre turneele Diviziei B europene a categoriei de vârstă sub 20 de ani, impunându-se detașat în grupă în fața celor din Kosovo, Macedonia și Ucraina, ceea ce i-a asigurat calificarea de pe locul 2, în urma Elveției – neînvinsă, în semifinala de sâmbătă cu Grecia, fruntașă fără eșec în cealaltă grupă pentagon.

Iar ”tricolorii” reprezentând FRH în țara vecină au dispus de eleni la aruncările de departajare, cu 3-1 de la 7 metri, după 16-14 la pauză și 32-32 rezultat al celor 60 de minute, pătrunzând astfel în finala duminicală cu Israel, pentru adjudecarea competiției cu 10 naționale. Și s-a ajuns din nou la aruncările de departajare, de astă dată triumfând însă alb-albaștrii din Asia Mică. Egalitate la pauză, 17-17, egalitate și la final, 33-33, evreii fiind mai preciși de la 7 metri, scor 5-3. 

În grupe, România trecea de Kosovo cu 39-26, de Macedonia cu 31-21 iar de Ucraina cu 33-25, unica înfrângere în timpul regulamentar de joc survenind cu 27-33 în fața Elveției, a treia în ierarhia finală a întrecerii de la Varna după 26-23 cu Grecia în finala mică. În restul clasamentului, în ordine, Macedonia, Ucraina, Luxemburg, Regatul Unit, Lituania și Kosovo.

Este vorba însă doar de una dintre seriile Diviziei B a Europei la categoria sub 20 de ani, așadar a selecționatelor de rang secund, în condițiile în care turneul final continental cu 16 reprezentative s-a decis recent în Portugalia cu o finală iberică tranșată de Spania. S-ar putea estima așadar, conform rezultatelor și ierarhiilor din această vară la U20, că România se plasează undeva în jurul locurilor 19-20 la nivel european.

Israel, învinsă în Bulgaria doar de Grecia, a oferit și golgheterul turneului, Levi, cu 43 de reușite, Erik Leonard Pop fiind al treilea cel mai prolific marcator, cu 32 de goluri, în vreme ce dintre poliști Robert Cîtu a punctat cel mai adesea, de 22 de ori.  

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: