U Timişoara, lovită de accidentarea unui talent

La omul sărac nici boii nu trag iar secund-divizionara Universitatea Timişoara chiar trece printr-un moment foarte dificil. Joi, la antrenament, i s-a accidentat portarul titular, o junioară de perspectivă, iar sîmbătă după-amiază a cedat marcînd doar 13 goluri, eşec care, coroborat cu surprinzătoarea victorie a Reşiţei, a aruncat-o pe ultimul loc în serie. Încurajator ar fi că noul rector ales al Universităţii de Vest şi-a declarat sprijinul pentru menţinerea „în viaţă” a echipei purtînd un nume de legendă pe semicercul feminin.

(foto: „Tina” Grigore (16), a treia din stînga sus, laolaltă cu colege de generaţie cu care a fost promovată recent între senioarele Universităţii, de la LPS Banatul junioare I, în componenţă şi cu junioare mai „mici”, de la stânga, în picioare: Elena Todirenchi, Andrada Patricia Contra, Florentina Grigore, Sanela Ceuţa, Alexandra Iatan, Carla Senciuc, Gabriela Pricop, Anca Agape; de la stânga, pe parchet: Andreea Roxana Obreja, Mirela Paşca, Patricia Panait, Timeea Kovacs, Iris Cioroianu. Lipsesc din clişeu Daiana Lupăştean şi Alexandra Stâncescu)

„Am ratat foarte foarte mult, exasperant. Am irosit 5 contraatacuri şi o aruncare de la 7 metri în primele faze iar în minutul 9 era 1-0 pentru gazde. Ne-am apărat bine ce-i drept, dar nu înscriem”, a explicat profesorul Cornel Jude, după eşecul înregistrat sîmbătă după-amiază, la Sebeş, cu 22-13 (13-6), în prima ieşire din Timişoara a Universităţii din returul Diviziei A, seria B.

Ghinionul a lovit echipa la pregătirile de joi, cînd portarul titular Florentina Grigore, s-a accidentat la genunchi, investigaţiile dezvăluind o fisură de menisc. Medicii au optat momentan să-i recomande purtarea unei genunchiere şi alergări uşoare, neexcluzînd însă necesitatea unei intervenţii chirurgicale. Grigore, promovată în poarta senioarelor secund-divizionarei ca o certitudine pentru viitor, remarcîndu-se pe parcursul anilor de juniorat prin talentul său, s-a accidentat la un exerciţiu banal, de aruncări dirijate spre colţul din dreapta sus al porţii, cînd, la un moment dat, după cîteva repetiţii, a resimţit durerea.

Marea problemă a Universităţii este că tocmai stătea mai mult sau mai puţin într-un singur portar, în condiţiile în care Ana Livadaru, deşi cu 2-3 ani de experienţă divizionară, abia a revenit la pregătiri de o săptămînă şi ceva, după o pauză încă din luna septembrie, impusă în urma unei operaţii la genunchi. „Ana nici nu a apărat rău ieri dar este evident că are nevoie de pregătire, după o asemenea pauză îndelungată, în care a adăugat şi un surplus de kilograme. Ar fi varianta să o promovăm de la echipa de juniori pe Anda Stîncescu, să încerc să-i rezolv o dublă legitimare. Am avut-o în componenţă pe Carina Klein, care însă a abandonat activitatea competiţională, în favoarea facultăţii, ca studentă la ISE”, a explicat antrenorul Jude problema Universităţii între buturi.

Ca goluri marcate la Sebeş, Florentina Biro a reuşit 6 iar Ana Maria Pester 3, şaptele de start fiind Livadaru – Cobzariu, Curtuiuş, Ghilea, Biro, Pester, Dinga, cu Paşca, Pîrvan, Negrea şi portarul Grigore, doar la două aruncări de 7 metri, intrînd pe parcurs.

„Este foarte, foarte greu a se reuşi ceva în circumstanţele actuale, după ceea ce s-a întîmplat în vară, şi cu doar 5-6 senioare în lot, restul junioare. Tot ceea ce ne dorim este să menţinem echipa în viaţă şi să rodăm cu această ocazie jucătoarele junioare recent promovate. Este şi dorinţa preşedintelui clubului, ca echipa să nu se desfiinţeze, să existe ca nume, cu tradiţia pe care o are peste ani, această dorinţă fiind exprimată şi de noul Rector ales al Universităţii de Vest, Marilen Pirtea (n.n: fostul decan al Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor)”, a mai spus profesorul Jude.

„U” a fost sîmbătă la prima descindere în afara Timişoarei pentru un joc oficial din 2012, care a coincis cu cel de-al doilea joc din 2012 în faţa propriilor suporteri pentru Handbal Club Alba Sebeş, învingătoare în sala “Florin Fleşeriu” întru-un meci contând pentru runda a 15-a a Seriei B din Divizia A de handbal feminin, cu scorul 22-13 (13-6). Pentru HC Alba Sebeş au înscris Roxana Lopătaru – 8 goluri, Delia Paştiu – 5, Ana Cătălina Ciolan – 4, Mihaela Tecariu – câte 3, Andreea Baltag – două. „U” a dat şi de o trupă pe val, care, cu noii antrenori Dorin Cian şi Traian Gherghel la cîrmă, a acumulat 3 victorii şi o remiză în retur.

„U” a marcat sîmbătă cele mai puţine goluri în deplasările actualului sezon, după scoruri ca 37-27, 39-20 la Caracal, 28-28 la Reşiţa, 44-28 la Târgu Jiu, 29-25, şi 38-30 în prima rundă din retur, cu CS Timişoara, considerată tot în deplasare. Timişorencele cedau cu 31-21 în runda a 20-a din sezonul trecut, în precedenta ieşire în Alba.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 18

 


Ultimele articole din categoria Handbal: