Ultim meci acasă înaintea a 4 deplasări la rând. Poli primește liderul Ligii Naționale, zdrobit în port de FC Porto

Învingătoare în 3 meciuri grele de la reluarea returului în 2019, acasă cu campioana Dinamo și cu Dunărea Călărași, iar miercurea trecută cu 23-27 la Baia Mare, SCM Politehnica Timișoara se află de astă dată în sfârșit și într-o poziție de ușor avantaj direct ca programare a partidelor în raport cu următoarea sa oponentă, AHC Dobrogea Sud, lider la zi al elitei care a preluat pentru întâlnirea de mâine din sala ”Constantin Jude” postura alb-violeților de a juca într-o deplasare lungă la numai 3 zile după o confruntare solicitantă pe teren propriu.

Într-adevăr, bănățenii au fost la începutul acestei luni în situația de a juca duminică la Buzău după ce au trecut joi acasă de campioana Dinamo, și au avut parte în consecință de o surpriză în Câmpia Română, 25-23 pentru nou-promovată, constănțenii preluând acum acest rol, de a juca marți de la ora 17:30 în meciul televizat din etapa a XIX-a în Liga Zimbrilor, după ce sâmbătă după-amiază au pierdut și în cea de-a doua etapă din faza grupelor în Cupa EHF, pe teren propriu, 29-35 (13-18) cu FC Porto. Iar cum Liberbank Cuenca, viitoare vizitatoare luni a litoralului Mării Negre în runda a III-a, a dispus tot în weekend cu 26-24 de învingătorii scandinavi ai dobrogenilor în etapa inaugurală, 29-25 pentru TTH Holstebro, primii clasați în Liga Națională au rămas ultimii în seria patrulater, singurii fără punct în cont.

În schimb, pe plan intern, constănțenii au depășit în noul an parcursul alb-violeților, obținând 4 victorii în 4 apariții, 30-22 acasă cu CS HC Buzău 2012, 30-27 la Călărași, 39-33 pe teren propriu cu CS Minaur și chiar 24-25 (12-14) miercurea trecută la Chiajna.

Dar un meci în plus în weekend poate atârna extrem de greu, AHC Dobrogea Sud având așadar zilele acestea programul miercuri – sâmbătă – marți pe ruta Chiajna – Constanța – Timișoara, pe când poliștii s-au bucurat de o pauză competițională la sfârșit de săptămână, binevenită.

Prilej pentru pregătirea revanșei după acel 25-19 (13-9) aplicat în tur în octombrie la Constanța de ”marinarii” echipați ”combat”, revanșă la îndemâna timișorenilor, la ultima lor apariție acasă înaintea a nu mai puțin de 4 deplasări, miercurea viitoare de la ora 17:30 la CSA Steaua, peste încă o săptămână la Suceava iar apoi pe 9-10 martie la Focșani, în Final4 al Cupei României. Ulterior turneului, și ultimele 4 etape din retur, începând cu cea acasă în fața tot mai convingătorilor făgărășeni cu Adrian Petrea la timonă.

Până atunci însă, în seria partidelor de calibru pentru SCM Politehnica Timișoara, întâlnirea din sala ”Constantin Jude” contra celor de la AHC Dobrogea Sud Constanța, televizată mâine, 19 februarie de la ora 17:30. Un duel a două din cele mai bune trei defensive ale campionatului intern, lucru extrem de important în handbalul actual. 444 de goluri primite de AHC Dobrogea, în medie puțin sub 25 pe meci, 451 de alb-violeți, infim peste 25, doar 406 fiind în dreptul secund clasatei CSM București, care are în program restanța de duminică 24 februarie cu CSM Focșani 2007.

Vizitatorii au ajuns și prin jocul rezultatelor pe prima poziție a clasamentului în Liga Zimbrilor. După un remarcabil sezon de toamnă, au avut o lună decembrie dezamăgitoare, cu trei înfrângeri la rând, dintre care două în campionat și una în Cupa României. Și din punctul de vedere al bănățenilor, lucrurile par să se fi îndreptat după eșecul mai puțin așteptat de la Buzău. Meciul de acasă cu Dunărea Călărași și prestația excelentă din runda precedentă la Minaur Baia Mare le-au dat încredere violeților că pot continua acest șir de meciuri ce le prefigurează poziția de pe care intră în play-off. Momentan, opt puncte și 5 locuri îi despart de fruntașii dobrogeni.

Alin Șania și-a revenit după problemele musculare din săptămânile precedente și face antrenamente la intensitate normală.

”Adversarii noștri au ambiția câștigării campionatului, astfel că avem o misiune dificilă în partida de față. Îi respectăm pentru statutul lor, dar cred că dacă repetăm jocul nostru din meciul cu Dinamo și cel din primele 50 de minute ale întâlnirii cu Călărași vom reuși să ne impunem și de această dată. Nu știu dacă vin obosiți din meciul de Cupa EHF, au multe dubluri pe posturi și pot face lejer destule schimbări pentru a se menține proaspeți. Putem zice că avem un mic avantaj că noi nu am jucat la final de săptămână, dar depinde și de ritmul de competiție. Trebuie să ne concentrăm și să mergem pe aceeași linie de disciplină ca în cele mai recente partide și să le blocăm repunerile rapide ale jocului de la centru” a spus antrenorul Pero Milosevic în preambulul meciului.

Săptămâna aceasta, sâmbătă, se va juca și manșa I din barajul de calificare în optimile Champions League, CP Sporting – Dinamo, la Lisabona.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: