Unirea, de la 7 în sus acasă: ”O surpriză plăcută, revenirea portarului! A început să-și arate valoarea și de ce a fost chemat la Baia Mare…”

CS Unirea Sânnicolau Mare s-a impus la scor pe teren propriu, în cel de-al treilea și penultimul turneu patrulater al Seriei I în Campionatul Național FRH de handbal masculin pentru juniori II, câștigând și astăzi, 25-18 cu ASC Lugoj, la căderea cortinei peste această primă reuniune pe 2015, după ce ieri învingea la 17 respectiv tot șapte goluri diferență.

Dani Morar, tânărul antrenor al alb-albaștrilor, a rulat întreg lotul avut la dispoziție în cele 3 meciuri ale turneului de pe teren propriu în întrecerea juniorilor handbaliști din generațiile 1998 și 1999, astăzi înscriind majoritatea sportivilor, inclusiv unicul portar din garnitură, Narcis Ciobanu, dintr-o aruncare de la 7 metri.

De fapt, cu excepția lui Popescu și Kirsch, toți juniorii amfitrionilor au scuturat astăzi poarta, după ce CS Unirea începea meciul cu lugojenii în alcătuirea Narcis Ciobanu – Alexandru Nițeanu, Ovidiu Măduță, Andrei Buzle, Raimund Haag, Alexandru Botaș, Flavius Izvineanțu.

Sebastian Talpoș, Bogdan Mermeze, Michel Farca, Denis Mitron, Marius Popescu, Denis Kirsch și o nouă achiziție din generația 1998, aflat deja la al doilea turneu cu cei de pe Aranca, au mai evoluat pe parcursul victoriei cu 24-14, la pauză 13-4 contra celor de la ASC Lugoj.

În prealabil, ieri, CS Unirea a dispus cu 26-9, la pauză 11-5, de CSȘ Drobeta Turnu Severin, iar mai apoi cu 19-12 (11-7) de LPS Banatul Timișoara. În celelalte meciuri de ieri, LPS Banatul – ASC Lugoj 19-14 (12-6) și ASC Lugoj – CSȘ Drobeta 21-12 (10-6).

”Un turneu bun de pregătire pe drumul spre semifinale, și suntem bucuroși că l-am încheiat fără accidentări! Am reușit totodată să punem în aplicare ceea ce am pregătit în iarnă, iar ca obiectiv principal am avut să punem apărarea la punct. Dar mai dificil a fost la jocul în pozițional, însă a fost pe undeva de înțeles, căci a revenit și juniorul nostru convocat la lot, Andrei Buzle, având numai două antrenamente la activ de la revenirea acasă, plus că era în centrul jocului de atac. Așadar legăturile nu au fost foarte puternice în pozițional dar echipa s-a ridicat la nivelul așteptat pe parcursul întregului turneu”, a explicat după aceste 3 victorii antrenorul Dani Morar.

Acesta a salutat totodată prestația unicului portar avut la dispoziție, Narcis Ciobanu, chiar marcator astăzi: ”Surpriza plăcută a fost revenirea portarului, a cărui reacomodare a fost mai grea, dar a început să-și arate valoarea și motivul pentru care a fost chemat acolo!”

Cât despre pașii următori, ”la începutul lunii martie este ultimul turneu al seriei, la Timișoara, unde avem ca obiectiv promovarea a celor puțin 2 jucători de la 2000-2001, și să pregătim semifinalele. Să mai retușăm din greșelile făcute, să fim aproape de forma maximă la turneele semifinale din aprilie, sperăm noi amândouă!”

În celălalt meci jucat astăzi pe Aranca, LPS Banatul – CSȘ Drobeta 18-12 (9-8).

În concluzie, CS Unirea a încheiat turneul acasă cu 3 victorii, golaveraj 70-39, pe când LPS Banatul a obținut două succese la Sânnicolau Mare iar ASC Lugoj, una. În ierarhie, CS Unirea rămâne lider detașat, neînvins, cu linia de clasament 9 8 1 0 25 puncte, urmată de LPS Banatul (9 4 1 4), CSȘ Drobeta (9 3 1 5) și ASC Lugoj (9 1 1 7).

* La junioare I, în etapa a II-a a Seriei E în Campionatul FRH de handbal feminin, LPS Banatul – CSȘ Drobeta 25-25 (11-13), într-un meci jucat de la ora 9,30 în Banu Sport.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: