Unirea, locul 4 pe ţară la juniori III iar Dragon în 7-le finalelor

Unirea Sânnicolau Mare, aliniind cea mai „mică” echipă la turneul final al Campionatului Naţional de juniori III, găzduit începînd de miercuri în sala „Lascăr Pană” din Baia Mare, a pătruns în careul de aşi al competiţiei şi a sfîrşit duminică pe un foarte onorant loc 4, după ce a pierdut finala mică, 31-20 cu LPS Piatra Neamţ, învinsă a maramureşenilor de la Minaur în semifinala de sîmbătă. Iar timişenii l-au şi scos la rampă pe Darius Dragon, ales în cel mai bun şapte al turneului final, pe post de extremă dreaptă.

Calificaţi între cele mai bune 8 echipe din ţară la nivelul juniorilor III, handbaliştii pregătiţi la Unirea de profesorul Iosif Gârboni, portar al grupării secund-divizionare de seniori, s-au calificat şi din una dintre cele două grupe a cîte patru echipe, succesul cheie fiind repurtat vineri împotriva celor de la CS Năvodari. Sîmbătă, evoluînd în semifinale cu cîştigătoarea celeilalte grupe, Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, timişenii au cedat cu 30-15 şi au sfîrşit prin a evolua pentru a cincea zi la rînd, în meciul cu medaliile de bronz pe masă, cu nemţenii de la LPS. „Locul 4 este o performanţă pentru Unirea, la un turneu final în care toate celelalte echipe au aliniat juniori în marea lor majoritate născuţi în 1997, doar noi fiind cu o echipă de ´98. Am parcurs loturile celorlalte finaliste şi erau doar cîţiva juniori de ´98, cu cîteva minute jucate şi foarte rar cu 2-3 goluri marcate. Să jucăm cu juniori mai mici cu un an şi să încheiem pe locul 4 din 60 de echipe la startul sezonului este un lucru care ne oferă speranţe”, ne-a spus profesorul Gârboni.

Mai mult, Unirea s-a calificat din grupă în dauna pepinierei unei prim-divizionare, HC Odorhei, avînd ocazia de a întîlni vreme de 5 zile la rînd tot atîtea echipe din cele mai bune centre din ţară la acest nivel. Dacă handbaliştii seniori ai Politehnicii, pe care juniorii Sânnicolaului i-au încurajat din tribună la partida de marţi, din Cupa României, s-au întors după numai o zi de competiţie din Maramureşul pe semicerc, eliminaţi fiind încă din sferturi de finaliştii băcăuani, în schimb Unirea şi-a cîştigat o zi în plus, cea de duminică, rezervată „careului cu aşi”, pe cînd juniorii din Odorheiu Secuiesc şi Năvodari dar şi de la LPS Târgu Jiu şi LPS Suceava doar au mai jucat sîmbătă dimineaţă pentru 5-8.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Unirea, locul 4 pe ţară la juniori III iar Dragon în 7-le finalelor

  1. Cezar spune:

    Multumim baietilor antrenorului si galeriei pentru succes..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: