Unirea Sânnicolau Mare câștigă Campionatul Județean Timiș și pregătește revenirea în Divizia A

Handbaliștii de la CS Unirea Sânnicolau Mare au învins și în revanșa din retur cu HC Giroc și au câștigat astfel fără nici o sincopă ediția 2016-2017 a Campionatului Județean Timiș, reușită ce le permite revenirea în competiția divizionară sub egida FRH în care au mai evoluat în acest deceniu, până în 2013, în seria vestică a eșalonului secund.

CS Unirea Sânnicolau Mare s-a impus și la căderea de cortină peste sezonul 2016/7 al întrecerii județene de handbal masculin și a câștigat competiția sub egida AJH Timiș, urmând a se înscrie în cea la nivel federal, Divizia A – Seria B, în care rula pentru ultima oară în campania 2012-2013.

Handbaliștii pregătiți de Suba Roosz Joszef triumfau și în campionatul precedent, 2015-2016, dar în liga a patra maghiară, la nivel regional, al comitatului Csongrad, adjudecându-și titlul în țara vecină la capătul a 20 de partide, dintre care 14 în sezonul regulat și 6 în play-off, ceea ce le-ar fi dat dreptul de a se alinia la startul eșalonului trei din țara vecină, variantă stopată însă de refuzul Federației Române de Handbal, care i-ar fi dorit pe ”uniriști” înapoi în Divizia A.

Unirea a ratat așadar prilejul de a evolua la un nivel valoric superior în handbalul masculin din Ungaria, repliindu-se în ediția 2016-7 în competiția județeană sub egida AJH Timiș, în care mai jucase până în 2015 și înaintea experienței în țara vecină, iar revenirea i-a adus un nou succes, câștigând întrecerea încheiată duminică.

Desigur, comparativ cu cele 20 de întâlniri de la nivelul 4 al handbalului maghiar, cele 12 meciuri jucate pe plan județean în Timiș, pe ceea ce ar putea fi considerată treapta a treia a sportului cu mingea mică din România, s-au derulat la un nivel valoric inferior și în general într-un cadrul organizatoric mai modest.

Drept exemplu, dacă anul trecut, la câștigarea întrecerii din zona Csongrad, bănățenii au fost răsplătiți de asociația de profil a comitatului din țara vecină cu trofeul învingătoarei, diplomă, medaliile pentru ocuparea locului I și tricourile de campioni, dar chiar și premii în bani, de această dată în schimb nu s-au ales cu absolut nimic din partea AJH Timiș, care n-a catadicisit să puncteze căderea de cortină măcar cu o cupă pe adresa primei clasate, ca gest simbolic.

CS Unirea a câștigat cu 40-37 (20-19) duelul primelor două clasate cu HC Giroc, marcatori ai câștigătorilor fiind Mijin, de 10 ori, Suba-Roosz Ralph 7 goluri, Morar 6, Beker 5, Cosoi 4, Parasca 3, Cristea 3 și Borbely două goluri, în vreme ce Sebastian Pavel a înscris de cele mai multe ori pentru vicecampioni, 9 goluri.

Meciul a contat pentru cea de-a 12-a și ultima etapă de campionat în Timiș din 2016-2017, disputându-se duminică de la ora 16 la Buziaș cu HC Giroc în calitate de gazdă a disputei din retur, după ce CS Unirea se impunea și în meciul tur, de la încheierea sezonului de toamnă, la 9 goluri diferență, în sala ”Ioan Morar” din Sânnicolau Mare.

Cuplajul pe semicerc de la Buziaș a fost completat de disputa dintre formația gazdă și a treia clasată în Campionatul Județean Timiș, gruparea Lugojului, care a urcat pe podiumul competiției, urmată fiind în ierarhie de Old Boys Arad și învinsa sa de ieri, pe când ultimele două trepte ale clasamentului au fost ocupate cu victorii directe împărțite de cei din Biled și Periam.

FRH și-ar fi dorit încă din vara trecută ca Unirea să reintre în circuitul Diviziei A – Seria B, dar ceea ce nu s-a întâmplat în 2016, când sânmiclăușenii n-au revenit din întrecerea maghiară în eșalonul 2 românesc, ci în competiția județeană pe Timiș din care făceau pasul în 2015 spre Ungaria, pare a se întâmpla în vara ce bate la ușă, astfel încât handbalul din județul nostru va avea și alte noi formații în liga secundă, clubul de pe Aranca vizând înscrierea în rândul senioarelor și pe semicercul feminin.

CS Unirea a abordat returul cu HC Giroc în șaptele Heghedus – Borbely, Cosoi, Beker, Mijin, Suba Roosz, Parasca, Morar făcând schimb pe atac cu Cosoi, și a mai apelat pe parcurs și la Cristea respectiv portarul Bach, în vreme ce Hiticaș, Popescu și Perdei au rămas pe bancă. Au arbitrat gorjenii Eremia și Drăgănescu.

CS Minaur Baia Mare, nou-promovată din Seria B în Liga Națională, nu va mai evolua și din această vară în grupa vestică a eșalonului secund, în care revine în schimb CSM Satu Mare, după sezonul derulat în elită.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: