Unirea Sânnicolau Mare, finish de stagiune pe scut, 47-30, în fieful campioanei promovate HCM Baia Mare

Unirea Sânnicolau Mare a încheiat stagiunea 2012-2013 a ligii secunde de handbal masculin tocmai pe terenul campioanei seriei, virtual promovată în Liga Națională, HCM Baia Mare, care, după un parcurs fără eșec și cu numai un punct risipit, a revenit în elită, la 2 ani de la retrogradare, urmînd a-l avea în componență și pe golgeterul primei divizii, Andrei Grasu, pînă zilele trecute la CS U Politehnica Timișoara. A fost 47-30 (26-16) pentru maramureșeni…

O atmosferă relaxantă, în care a primat bucuria de a juca a negru-auriilor, a domnit în această după-amiază în sala Lascăr Pană din Baia Mare, unde gazdele au savurat într-un ultim joc stagional acasă revenirea pe prima scenă a handbalului nostru masculin. Cu un singur punct pierdut și cu un ultim meci, doar de palmares, în week-end, la CSM Oradea, pe 3 înaintea acestei runde a 19-a a Diviziei A, Seria B, HCM Baia Mare a pornit astăzi mai greu, 5-5 în minutul 10, dar a luat 5 goluri avans în minutul 20, după care ecartul a crescut constant, ca o consecință firească, pe seama experienței în plus a amfitrionilor, avîndu-l în teren printre alții și pe Stamate, dar și a pregătirii fizice superioare, fortificate cu un ultim cantonament de o săptămînă, înaintea încheierii stagiunii.

CS Unirea s-a ținut însă bine, marcînd prin toți jucătorii de cîmp deplasați, opt la număr, și reușind finalmente un total de nu mai puțin decît 30 de goluri, de lăudat pe terenul campioanei ligii secunde, seria vestică. A excelat Daniel Mijin, cu 8 goluri, mai înscriind Denis Cosma și Andrei Luca, fiecare cu cîte 6, Dan Oancia 5, Marius Cozma două, Raul Ienciu, Victor Coșoi și Lucian Boț, un gol. În poarta timișenilor au fost, pe rînd, Andrei Șerb și Ciprian Ruican.

Sânmiclăușenii au încheiat campionatul pe locul 9, ultimul dintre grupările rămase în competiție, pe parcursul căreia au mai înclinat steagul HC Arad și CSM Bistrița, după ce stagiunea începea fără HC Odorhei II, retrasă puțin înaintea startului.

HCM Baia Mare: Mihai Busecan 8 goluri, Alexandru Stamate 6, Flaviu Gaie 5, Silviu Surducan 4, Andrei Buciuman 4, Simion Crăciun 3, Viorel Fotache 3, Răzvan Udrițoiu 2, Bogdan Mihai 2, Alin Bondar 2, Alex Balint 1, Levente Orban 1, Florin Băican 1.

Au mai evoluat la gazde și Andrei Drăghici și Răzvan Pop.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: