Unirea Sânnicolau Mare, măcar pentru ”bronzul” pe țară cu junioarele II și cu șanse la Final Four și cu juniorii III

Buturuga mică din cel mai vestic oraș al României, CS Unirea Sânnicolau Mare, a avut o joi memorabilă la turneele finale ale Campionatului Național de junioare II și juniori III, pe care le-a abordat în paralel, la București respectiv Bacău, smulgînd o victorie și o remiză în fața puternicelor centre din Baia Mare respectiv Cluj-Napoca. Iar în cazul fetelor efectul imediat a fost calificarea înainte de limită între cele mai bune 4 grupări din țară!

Plăcuta surpriză a venit ieri din partea juniorilor de 1998-1999 antrenați la CS Unirea de Dani Morar (foto prima pagină), aceștia remizînd, 22-22, la pauză 11-12, cu U Transilvania Cluj. ”Am avut 3 goluri avantaj cu 6 minute înainte de final, așa încît putem regreta că n-am depășit Universitatea. Inițial am revenit de la 1-6 și apoi și în partea a doua, cînd am fost din nou conduși”, a explicat Morar, inter al secund-divizionarei CS Unirea, și care între timp și-a mai dres cît de cît vocea: ”O aveam ca de urs după meci dar un pachet de Strepsils a rezolvat problema”. 

Pe lîngă aspectul meritoriu de a nu ceda în fața Clujului, Unirea și-a conferit o șansă de calificare în semifinala de mîine, în cazul în care va trecea astăzi de juniorii III gălățeni iar favorita CSM 2010 Bacău va dispune clar de ardeleni.

Raimund Haag și Alex Botaș, stîngacii de pe flancul drept, au marcat 6 respectiv 5 goluri, tot cu 5 contribuind Andrei Buzle. Morar a început cu Narcis Ciobanu – Alexandru Nițeanu (extrema stîngă), Călin Bălăban, Andrei Buzle – centru, Raimund Haag, Alexandru Botaș respectiv Flavius Izvineanțu ca pivot, cu Ovidiu Măduță introdus la schimb pe faza defensivă.

CS Unirea a apelat însă pe parcursul celor 50 de minute la toți cei 13 componenți, mai intrînd așadar și Cristian Danci, Sebastian Talpoș, Bogdan Mermeze, Denis Rankov și Casian Cojocaru. 

Junioarele pregătite de profesorul Cristian Bălăoi au adăugat succesului de miercuri o victorie tot cu 27 de goluri marcate, 27-22 cu CSȘ 2 Baia Mare. Cu acel 27-23 la debut, în dauna lui LPS Roman, CS Unirea s-a calificat pentru semifinala de sîmbătă, iar dacă astăzi va furniza cumva surpriza, în ultimul meci al grupei, în dauna favoritei Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea, ar putea evita în penultimul act gazda Școala 181 București, o altă pretendentă la finala cu trofeul pe masă.

De fapt, grupările din Sânnicolau Mare, București și Râmnicu Vâlcea sunt singurele care au cîștigat pînă acum în turneul final de 8 echipe de la București, fără a pierde totodată vreun punct.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Unirea Sânnicolau Mare, măcar pentru ”bronzul” pe țară cu junioarele II și cu șanse la Final Four și cu juniorii III

  1. nu conteaza!! spune:

    Da aveti mare dreptate Echipa Juniorilor III merege din ce in ce mai bine cu actualul antrenor!
    Din aceasta cauza ati dost ciuca bataii!!SA va fie rusine ca v-ati batut joc de acesti copii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Handbal: