Unirea Sânnicolau Mare şi LPS Banatul Timişoara şi-au disputat duminică la Reşiţa finala turneului semifinal sud-vestic al Campionatului Naţional de juniori IV şi s-au calificat la braţ de pe primele două locuri între cele mai bune 12 cluburi din ţară, care se vor întrece pentru titlul pe ţară la această categorie în perioada 13-16 iunie, la Cluj-Napoca. CSS Băileşti, care a cîştigat finala mică în dauna celor din Corabia, s-a calificat la turneul final de pe locul 3, unica timişeană prezentă în turneul de la Reşiţa şi care n-a făcut pasul în ultimul act fiind CSU Politehnica Timişoara.
Unirea, care se va prezenta şi la turneul final al juniorilor III, între cele mai bune 8 echipe din ţară, în condiţiile în care aliniază juniori cu un an sub limita de vîrstă, 1998 şi 2 de ´97, a dominat şi turneul reşiţean. Ambele echipe finaliste ale Unirii sunt pregătite de profesorul Iosif Gîrboni, portar al seniorilor clubului.
Unirea Sânnicolau Mare a cîştigat una dintre grupe cu 3 victorii pe linie, iar apoi, în finală, s-a desprins după pauză, impunîndu-se în faţa „Banatului” cu 14-8 (5-4). Unirea s-a impus mai întîi în faţa celor de la CSS Corabia, cu 26-9, iar apoi cu gazda Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa (25-10) şi LPS Târgu Jiu, cu un scor identic.
(3.) Sebastian Boanchiş, (4.) Ovidiu Măduţă, (9.) Bogdan Mermeze şi (11.) Andrei Buzle au fost principalii marcatori ai cîştigătoarei turneului, iar portarul Cristian Danci s-a numărat între remarcaţii Unirii, cu 36 de goluri primite în 4 partide. Iosif Gârboni a contat la Reşiţa şi pe (5.) Răzvan Nuţaş, 7. Michel Farca, 8. Denis Rancov, 10. Denis Danci, verişorul primar al portarului, 13. Denis Garliţchi, 14. Gabriel Garliţchi, 15. Alexandru Hasna şi 17. Marius Popescu.
LPS Banatul a cîştigat la rîndul ei cealaltă serie, scăpînd astfel de emoţiile jocului pentru locul 3, ultimul calificant. Elevii profesorului Adrian Panait au trecut de CSS Băileşti, cu 17-16, de LPS Craiova, cu 25-10, iar apoi de CSU Politehnica Timişoara, cu 23-8, iar 2 dintre juniori s-au remarcat în mod deosebit, şi anume Puria Mehman, care a fost declarat cel mai tehnic jucător al competiţiei reunind de vineri pînă duminică 8 echipe, din postura de coordonator al „Banatului”, respectiv Andrei Maiorovits, cel mai bun portar al turneului, tot de la „liceeni”.
Panait a apelat mai ales la Andrei Maiorovits – Alin Aioanei, Iosua Ferigariu, Puria Mehman, Luca Mihăilă, Laurenţiu Vuia, Deian Savulov şi Caius Mateş, mai evoluînd Mihai Palaghiuc, Raul Topală, Denis Popa respectiv Mario Sucilă şi Bogdan Durac.
„Suntem nerăbdători deja să ne măsurăm forţele cu celelalte echipe calificate la turneul final. Va fi o altă intensitate a turneului, cu 5 meciuri în grupă, ceea ce este foarte greu pentru copii, dacă menţionăm că şi acest turneu semifinal de vineri pînă duminică este lung. Sunt copii din generaţiile 1999-2000 şi este dificil pentru ei. O spun cu sinceritate că este o calificare nesperată dar iată că băieţii au ascultat ce le-am spus şi au jucat bine”, ne-a relevat profesorul Panait, care a scos în evidenţă o meteahnă a întrecerii: „A fost în general un turneu bun, cu copii buni, de viitor, dar la care am constatat că unele echipe, şi anume cele din Corabia şi Băileşti, au aliniat nişte băieţi un pic mai mari. Unii dintre adversari i-au contestat la jocurile din serie, şi iată că grupări ca Târgu Jiu sau Reşiţa au rămas acasă poate şi pe seama acestei diferenţe. Acele echipe s-au prezentat cu jucători mai mari pe bază de viză medicală, fotografie, certificat de naştere, cam atît. Este o problemă care se poate eradica, însă numai dacă doreşte şi Federaţia Română de Handbal. Eu n-am ştiut la primul nostru joc, cu Băileşti, care este situaţia, doar am observat că sunt mai mărişori”.