„Universitatea Timişoara s-a calificat în finala C.C.E. la handbal feminin”

Astfel titra „Sportul” din 18 martie 1973, adică în urmă cu exact 40 de ani, în lunea după o nouă remiză (7-7) cu S.C. Leipzig, în returul semifinalei Cupei Campionilor Europeni, pe marginea unei reuşite de excepţie a handbalistelor antrenate de Constantin Lache. Mai jos, în cadrul campaniei noastre „Salvaţi Universitatea! U Timişoara, 40 de ani de la jucarea finalei Cupei Campionilor Europeni”,  ajunsă la episodul X, rememorarea acelei manşe secunde, conform corespondenţei telefonice de la sala Olimpia.

„Grea, dramatică uneori, a fost lupta pentru calificarea în finala Cupei Campionilor Europeni la handbal feminin! Dar totul este bine cînd se termină cu bine. Şi Universitatea Timişoara , campioana României, a încheiat cu bine îndîrjita dispută cu SC Leipzig, campioana RD Germane, ţara care deţine titlul suprem în handbalul feminin. 

Universitatea Timişoara, jucînd pe teren propriu, a realizat din nou o remiză – 7-7 (3-3) – graţie căreia s-a calificat în finala C.C.E. (în meciul de la Leipzig, încheiat cu scorul de 9-9, jucătoarele timişorence au înscris, deci, mai multe goluri în deplasare) urmînd să întîlnească la 1 aprilie, la Bratislava, formaţia Spartak Kiew. 

Cei peste 3.000 de spectatori aflaţi sîmbătă seară în sala Olimpia au trecut prin mari emoţii. După un început nefericit (min. 7: 1-3), echipa lui Constantin Lache şi-a revenit, a jucat ferm în apărare şi calm în atac, reuşind să încheie repriza la egalitate (3-3), refăcînd deci în cele 18 minute handicapul de două goluri. În mod sigur această repriză s-ar fi putut încheia cu avantajul campioanei noastre, dacă Ibadula n-ar fi ratat, în minutele 6 şi 9, două aruncări de la 7 metri.

În repriza secundă atacul formaţiei timişorene n-a mai funcţionat din păcate tot atît de lucid, jucătoarele de la 9 metri neluîndu-şi responsabilitatea şutului iar pivoţii nereuşind să se descurce în apărarea mobilă şi dîrză a oaspetelor. Iar dacă n-ar fi fost forma excelentă a Tereziei Popa şi a portarului Cornelia Hristov, situaţia s-ar fi putut schimba în mod nefavorabil pentru Universitatea Timişoara. 

S.C. Leipzig ne-a dovedit din nou că este o echipă redutabilă, foarte bine pregătită la toate capitolele. Şi în aceste condiţii calificarea obţinută de echipa timişoreană este cu atît mai preţioasă. 

Au marcat Popa (4), Metzenrath (2) şi Ibadula (1) pentru Univ. Timişoara, Kahnt (3), Starke (2) şi Iunghans (2) pentru S.C. Leipzig.

Au arbitrat Pedrag Petrovic şi Eduard Domazeţ (Iugoslavia)”.

Consemnarea este încadrată de suportul fotografic cu portretele golgeterei Terezia Popa şi a portarului Cornelia Hristov.

– VA URMA –

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: