”Violeții”, fără colac de salvare în fața ”marinarilor”

SCM Politehnica Timișoara a încheiat cu un eșec categoric participarea în turneul cu 4 etape de campionat de la Cluj, înclinându-se fără a conduce deloc în jocul din această seară de la încheierea etapei a 23-a în Liga Națională de handbal masculin, 24-18 (13-7) pentru ocupanta podiumului, AHC Dobrogea Sud. ”Violeții” au egalat de 3 ori în prima jumătate a reprizei I, după care constănțenii s-au detașat la 9-5 și 12-6, decisiv în economia revanșei, bănățenii fiind cei care învingeau în tur în octombrie la Sfântu Gheorghe cu 25-23.

Întrecuți ieri după-amiază cu 25-22 de CSM București, alb-violeții au primit și astăzi tot 13 goluri până la pauză și de la vecinii de clasament ai celor din capitală, ”marinarii” reabilitându-se după înfrângerea de aseară, la prima lor apariție în turneul început marți la Cluj, când n-au jucat, 31-25 pentru CS Minaur Baia Mare. 

AHC Dobrogea Sud s-a desprins după mijlocul primei părți a partidei de la ora 18:30 din sala Babeș Bolyai, înscriind în serie prin ex-polistul Irakli Chikovani, Komogorov, Andrei și Nistor-Ioniță, 9-5 în minutul 23, avantaj pe care și l-a mărit până la pauză: 13-7.

”Poli” egala la unu prin Liviu Caba iar ulterior și prin Fenici respectiv Sadoveac, 5-5 în minutul 15, însă a mai marcat de numai două ori în a doua jumătate a reprizei I, prin Barros și Baican, ratând în schimb și din aruncare de la 7 metri, prin Sadoveac, iar Liviu Caba a fost eliminat.

Cu un avantaj consistent la startul părții secunde, ocupanta locului 3 s-a menținut în frunte la cel puțin 5 goluri, permițându-și să rateze și aruncări de la 7 metri, chiar și așa desprinzându-se și mai categoric printr-un parțial de 4-1 spre mijlocul reprizei grație ”dublelor” lui Ilie și Nistor-Ioniță, 19-11 în minutul 42.

Diferență tot de 8 goluri la intrarea în ultimele zece minute, meci ca și jucat, ”Poli” limitând pe final proporțiile scorului, și cu aportul învingătorilor, ratând și alte aruncări de la 7 metri… 24-18. 

A treia înfrângere a alb-violeților în 2021, dar și cea mai drastică, față de cele 3 victorii și o remiză înregistrate tot în noul an. Iar poliștii vor sta în runda de duminică, pregătindu-se apoi pentru întâlnirea celor de la Minaur, duminică 18 aprilie de la ora 11 la Turda, la începerea etapei a 25-a, băimărenii eliminați nu demult din cupele europene fiind consolidați pe poziția a cincea, cu două trepte și 10 puncte în fața bănățenilor. Care vor întâlni apoi vecinele de clasament CSM Focșani 2007 și CSA Steaua, ”directe” cu implicații în zona locurilor 6-8.

Marius Sadoveac a fost principalul marcator al învinșilor, cu 6 goluri, dintre care două din aruncări de la 7 metri, Liviu Caba înscriind de 4 ori, Baican 3 goluri, iar Fenici, Barros, Enculescu, Cîmpan și Năstăsie câte unul fiecare. Ex-polistul Irakli Chikovani a marcat de 3 ori pentru constănțeni.

Rezultatele etapei a 23-a, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 56

 


Ultimele articole din categoria Handbal: