Vlad Caba: ”Avem mare nevoie și de meciuri de verificare înaintea celor oficiale!”

Noile informații venite pe canalele de comunicare ale Federației Române de Handbal ne arată că mijlocul lunii septembrie devine din ce în ce mai clar momentul de început al noului campionat masculin în Liga Națională. E un lucru îmbucurător și așteptat cu nerăbdare de toți cei implicați, pentru că pauza forțată a fost una foarte lungă. După două luni de la startul pregătirilor pentru sezonul 2020-2021, Viorel Jurcuț l-a provocat pe antrenorul alb-violet Vlad Caba la o discuție despre actuala perioadă.

Rep.: Vlad, au trecut deja opt săptămâni de când v-ați adunat. Se pare că de data aceasta chiar ne apropiem de startul meciurilor oficiale…

Vlad Caba (antrenor principal SCM Politehnica Timișoara): ”Până de curând n-am știut când va începe noua ediție de campionat; Consiliul de Administrație al FRH a avansat mijlocul lunii viitoare ca moment de start, dar deocamdată știm când se vor juca doar primele trei etape, urmând ca în continuare să aflăm pe parcurs. E o situație care nu a mai existat până acum, e clar că pandemia a bulversat societatea, inclusiv activitatea noastră. În toată această perioadă nu am stat, ne-am pregătit conform protocolului, care ne-a impus niște restricții; am fost afectați în primul rând că nu am apucat să facem meciuri de pregătire. Pe de altă parte, e bine că după patru luni de inactivitate, sportivii au putut să înceapă treptat, fără presiunea începerii campionatului. Mai rămâne să vedem cum putem face unul sau două meciuri de verificare până la începerea campionatului. Sincer, în momentul de față nici nu știu cui să ne adresăm… Nu putem să începem o competiție oficială, fie ea și Cupa României, fără vreo verificare, mai ales în condițiile în care echipa e mai mult de jumătate cu jucători noi…”

Rep.: În cantonamentul/izolarea dinaintea jocurilor oficiale nu se pot face amicale?

V. C.: Probabil vom cere aprobare DSP-ului, ca în acea perioadă să putem aduce o echipă la sala Olimpia sau să ne putem deplasa, probabil, la Reșița, că e cea mai apropiată echipă. Avem mare nevoie de măcar unul sau două jocuri de verificare, în perioada asta.

Rep.: Cum ați învins mototonia antrenamentelor repetate la infinit?

V. C.: A fost destul de greu, pentru că echipele se pregătesc, în general, cu un obiectiv în față. Noi am avut tot timpul un obiectiv foarte îndepărtat. Nu am forțat, pentru că ne-a fost foarte teamă de acea inactivitate aproape totală. Încet-încet, am introdus și elementele din concepția de joc, pe care vreau să o aduc, iar asta a necesitat timp.

Rep.: Cât de receptivi au fost băieții?

V. C.: Sunt foarte ascultători, disciplinați și uniți; asta știam dintotdeauna! În ce privește evoluția în sine, antrenamente sunt una și meciurile vor fi altceva. Nu pot spune deocamdată, în ce măsură s-a asimilat. În orice caz sunt optimist. Avem un plan pe termen lung, așa că ne putem aștepta la rezultate mai însemnate pe parcursul campionatului!

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: