Vuckovic mizează pe „apărare,apărare” în derbyul de „50-50%”

Nedeljko Vuckovic, antrenorul handbaliştilor alb-violeţi, a spus că poliştii au vizionat evoluţii ale adversarilor din week-end, CS Caraş Severin, echipă de locul 5 în Liga Naţională recent eliminată din optimile eurocupelor, observînd forţa defensivă a reşiţenilor, din prima repriză a jocului cu Ştiinţa Bacău, cîştigat săptămâna trecută.

Elevii lui Aihan Omer şi Gligore Czari se desprindeau de şi mai bine clasaţii băcăuani cu 6-1 în minutul 10, primind doar 11 goluri în prima repriză a triumfului cu 25-23, al patrulea dintr-un total de 6 meciuri de Liga Naţională disputate de reşiţeni în 2012. „Este un derby în care avem şanse 50% – 50%, în care încercăm victoria! Da, în faţa Reşiţei am cîştigat doar în meciuri de pregătire dar cu concentrare maximă din primul minut putem învinge”, a spus antrenorul Vuckovic, recunoscînd că n-a depăşit încă Reşiţa în confruntări oficiale de pe banca tehnică a Timişoarei dar mizînd din nou pe cartea defensivei forte, cea mai bună din Liga Naţională, cu 442 goluri primite în 18 confruntări: „Cu concentrare mare, mare, cu un joc bun de apărare, apărare bună, şi cu atenţie în atac, cu atitudine pozitivă, vom lupta 100%!” 

Vuckovic s-a arătat ceva mai ofensiv reamintind că la un moment dat „Reşiţa era cea mai bună iar Timişoara slabă, dar acum este un derby echilibrat”, precum şi că percepţia publicului a fost deja schimbată prin rezultatele recente, cu 4 victorii din 5 în 2012: „S-a schimbat ceva după eşecul din prima etapă, acasă cu Ploieşti, cînd lumea spunea că o să tragem la retrogradare. Nu mai este aşa…”

Într-adevăr, Poli a ţinut mereu aproape de grupul echipelor de pe locurile 4-7, avînd ocazia în următoarele cîteva etape să pătrundă în anticamera podiumului. „Reşiţa are titulari buni, în primul rînd să avem grijă la Petrea, dar şi Pîrîianu, Pârvan, toţi sunt periculoşi, însă cu un arbitraj bun, şi sunt arbitri care oficiază foarte bine în Europa, noi putem cîştiga!” Petrea bate şi el spre „suta” în campionat pe 2011-2012, depăşită deja de Ioan Claudiu Stan, tunar al Politehnicii, însă ex-polistul Vaidasigan a fost cel mai prolific dintre cei 8 reşiţeni marcatori în succesul cu băcăuanii, cu 5 reuşite.

Vuckovic a admis că este şi un duel personal, al antrenorilor… „Aihan Omer este un mare antrenor, şmecher”, fiind conştient că rivalul său vine după alte puncte externe, aşa cum Reşiţa smulgea însă doar la cele mai slab clasate: 26-26 la Ploieşti, 29-27 la Cluj, 34-28 la Steaua, pe 29 ianuarie. „N-are prieteni în meci dar după ne strîngem mîna…”

Dacă timişorenii au 7 victorii acasă, punctul lor forte, în schimb CS Caraş Severin are ascendentul succesului din tur, 23-21 în urmă cu exact 5 luni, pe 8 octombrie, precum şi al poziţiei cu 21 de puncte din 17 jocuri, cu unul mai puţin disputat, la Bucureşti, restanţa cu CSM.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: