Zăpada troieneşte handbalul: următoarele 5 etape ale Ligii Naţionale, amânate şi reprogramate. Noile date din calendarul Politehnicii Timişoara: mai întâi, Suceava vine duminica

Încălzirea globală, bat-o vina. Realist în privinţa potenţialului de deszăpezire al disfuncţionalului neoliberalism carpatin de carton, Comitetul Director al FRH a stabilit noile date de disputare ale etapelor 15-19 din Liga Naţională masculină, runde amânate şi reprogramate, ceea ce înseamnă că federalii au pus-o pe AS CH Politehnica Timişoara să aştepte cel puţin 3 zile în plus pentru primul succes după o serie de 7 eşecuri la rând, jocul de joi cu codaşa din Suceava fiind lăsat pentru duminică 2 februarie, de la ora 17, în sala „Constantin Jude”.

Într-un fel, dat fiind accidentarea la degetul mâinii de aruncare avută de interul georgian Irakli Chikovani, a cărui recuperare este sub imperiul factorului timp, amânarea grosului rundelor returului le surâde alb-violeţilor, care speră ca la ora disputelor decisive din play-out, ce vor urma celor 8 etape rămase din cea de-a doua parte a sezonului regulat, să aibă parte şi de aportul internaţionalului gruzin.

După meciul cu sucevenii, de duminică, zi în care timişorenii aveau de fapt de jucat în deplasare la CSM Bucureşti, AS CH Politehnica va evolua în capitală, simbata 8 februarie, de la ora 10,30. Ulterior, joi in 13, acasa cu HCM Constanta.

Constănţenii, cu 8 titluri cucerite din 2004 încoace, dintre care ultimele 5 la rând, cu eventuri campionat-cupă în 2011, 2012 şi 2013, vor veni pe Bega la mijlocul celeilalte săptămâni, dupa debutul în faza grupelor din Cupa EHF, programat duminică 9 februarie, acasă cu Sporta Hlohovec, din Slovacia. Al doilea meci dobrogenii îl vor avea la Chambery Savoie iar cel de-al treilea din Grupa D acasă cu Fuchse Berlin, din metropola gazdă a finalei competiţiei, retururile fiind programate în cea de-a doua jumătate a lunii martie, primele două clasate din seria patrulater, una dintre cele 4 în EHF, calificându-se în sferturile de finală.

HCM Constanţa a jucat, până la sosirea pe Bega, şi derby-ul amânat cu Ştiinţa Bacău, care trebuia să se dispute pe 26 ianuarie dar va avea loc joi 30 ianuarie, la malul Mării Negre: 31-24.

Ulterior, poliştii vor juca în campionat pe 23 februarie la Baia Mare şi în 2 martie acasă cu vicecampionii băcăuani, etapele fiind amânate de pe 16 respectiv 23 februarie. Ultimele 3 runde, tot în martie, pe 6, 16 şi 20, la Odorhei, cu Potaissa Turda şi la Târgu Jiu.

Şi apropo de HC Odorhei, aceasta este cealaltă grupare românească rămasă în cupele europene, urmând a evolua pe 15 şi 23 februarie în optimile de finală ale Challenge Cup cu polonezii de la Gornik Zabrze, cu prima manşă în deplasare. HCM Constanţa, pornită la drum în preliminariile Champions League, a ajuns să fie redirecţionată spre Cupa EHF, calificându-se în faza grupelor, ce reuneşte 16 cluburi printre care şi două maghiare, după ce a trecut de danezii de la Mors-Thy Handbold.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 16

 


Ultimele articole din categoria Handbal: